Tuesday, 5 May 2015

Cara Makan Ubat Darah Tinggi ~ Shaklee ~

assalamualaikum semua..
mama nak citer pasal cara pengambilan ubat utk darah tinggi petang ni..
kebanyakkan dah tau kan punca sebenar darah naik mendadak dek kerana kolestrol yg tersumbat di salur2 darah yang menyekat peredaran darah di pam ke seluruh badan..
So, di situ kita boleh nampak kalo jantung di pam bertalu2 tapi darah yang mengalir x secukupnya utk dihantar keseluruh badan agar berfungsi dengan baik menyebabkan tekanan menjadi lg kuat..so nak cairkan lemak2 tu disarankan amik Omega Guard plus dgn Garlic


Omega guard  : 2 biji setiap kali ambil 2 kali sehari selepas makan

Garlic Complex :  1 biji setiap kali ambil 2 kali sehari selepas makan


tapi diingatkan bahawa mestilah makanan yg di ambil tu rendah lemak n juga kurang masin kerana semua makanan2 tersebut boleh mengakibatkan tekanan darah semakin tinggi.

selain tu pengambilan air jugak mestilah secukupnya ok!supaya xde healing crisis..

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Monday, 27 April 2015

Enery Booster ~ CINCH TEA MIX BESTTT!!


emm hari ni saya nak citer2 psl minuman yg boleh mengekalkan dan menggalakkan tenaga sepanjag hari..
CINCH TEA MIX
kalo kita baca mesti dah terpikir ala2 green tea gitu..
nape org2 cina sgt gemar amalkan green tea?? mesti la ada sebabnya..

Antara fakta menarik yg nak sy kongsikan dengan pembaca sekelian adalah kandungan yang terkandung di dalam Cinch Tea Mix ni

Ianya dihasilkan olehgabungan 3 bahan2 semulajadi antaranya:

i) Green Tea : teh hijau yg bergred paling tinggi di Jepun menjadi pilihan Shaklee. Green tea ini sebenarnya menjadi satu ubat yg mujarab utk kekalkan awet muda seseorang..haaa nampak x sbb pe org2 tua cina suka amalkan green tea?

ii) Red Tea : red tea ini merupakan pejuang kanser yg kuat..POLIFENOL yg terkandug dlm red tea ini akan membantu utk repair segala sel-sel badan yang musnah daripada radikal bebas

iii) White Tea : white tea pula dipilih untuk bersama2 dengan kandungan yg lain dan ianya telah menjalai pemprosesan paling minimum dan kaya dengan antioksidan.

ok disebabkan teh ini menjadi energy booster so sesapa yg nak travell jauh2 boleh amalkan teh cinch ni.. ianya menjadi satu alternatif barubagi menggantikan kopi or caffe sebab semua org tau kedua2nya mengandungi cafein dan cafein sgt lah x elok utk kesihatan..jd bertukarlah kpd Cinch Tea Mix ni..

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com @ pm ke talian 0195632038/01110830519

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Monday, 16 March 2015

Benda baik wajib kita kongsi!!Best....

assalamualaikum..
perkongsian untuk hari ni..promo yg wajib mamafiyya kongsi bersama pembaca yg budiman..


nampak?? sekali tiga produk uooollls...ok kita tengok satu2 yep..

ESP
firstly mestila esp..produk yang top meletop sekali dalam shaklee..mana x nya produk ni pernah hilang sekejap dalam pasaran..orang yg penah amik esp ni je tau kenapa esp ni sampai out of stock..
tp mamafiyya baik hati untuk kongsi ngan uolls semua sebab apa esp ni dikatakan produk yg paling hot sekali..

benda ni mamafiyya selalu ulang dalam setiap entry mamafiyya tp x pe ulang byk kali pun x rugi ilmu kan..

SIAPA YANG MEMERLUKAN ESP?
Sebenarnya esp ni sangat2 laaa diperlukan oleh semua lapisan umo..bermula dr umo 12 tahun ke atas sehingga la kepada selanjut2 usia masih memerlukan esp..



ok kalo tengok dr senarai ni bole kata semua orang boleh amik esp ni..tp sebab apa kanak2 bawah 12 thun x bole amik esp..ok utk kanak2 ni shaklee ada rumusan khas mengenai protein yg di perlukan oleh dorang ni..so anak2 yg nak dptkan protein yg yg beresesuaian boleh amalkan pengambilan MEAL SHAKE.. didatangkan dalam perisa vanila yg sgt sedap..apa kandungan dan kelebihan meal shake ni kita x yah bincang kat cni..len kali k..@ boleh klik link ni utk info lanjut psl MEAL SHAKE 

SEBAB APA ESP PENTING?

# sumber sel dalam badan adalah berpunca dari protein
# kuku dan rambut hasil dari protein yg di panggil Alpha-keratin
# darah dihasilkan oleh protein yg di namakan hemoglobin
# otot di bina oleh protein yg di panggil myosin dan actin

emm nmpak x satu badan kita memang bergantung dengan protein, so rugi kalo x grab promo esp bulan ni..
banyak sangat???xpe klo x nak amik banyak berapa2 pun mamafiyya boleh bagi tp apa2 hal pm mamafiyya dulu yep! 01110830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Tuesday, 24 February 2015

DIY langsir simple



alhamdulillah...akhirnya tercapai jgk impian kami sekeluarga utk tinggal di rumah sendiri...walaupun x seberapa luasnya mamafiyya sgt2 bersyukur...

harini dh hampir seminggu lbih kami berpindah..so far ada lg yg belum selesai mengemas..walau camana pun mamafiyya kena lebih bijak menyusun masa agar selari dgn tugas n juga tanggungjawab mamafiyya mensetetlkan semuanya...

ok utk pertama kalinya bersiaran dr rumah baru mamafiyya nak share dgn smua hasil kerja tangan mamafiyya sendiri..

yg hijau bunga2 tu utk bilik kakak n adik n yg purple bunga enggeris tu of coz utk dpur..
alhamdulillah material dia sgt berpuas hati..harga juga berpatutan..

memandangkan harini mamafiyya off duty sbb smlm dh keja so harini siap mengemas skit sebanyak ruang tamu n juga bilik my princess..walaupun pun dlm kepala otak ni mcm2 idea yg muncul nak cntikkan umah tp sebab kekangan masa insyaAllah mamafiyya akan buat yg terbaik...

jom jana income bersama...pm mamafiyya tau kita citer2..01110830519


Friday, 9 January 2015

YEEHAAAA!!! VITALEA TERBAIK UNTUK KANAK2 DAH KEMBALI....

Assalamualaikum..
pon pon!! vitalea for kids dah kembali...sorii lmbat ckit update tp kemunculan kali ni mmg sgt2 dinanti..

sebab apa ya??? shaklee da improve bhn2 yg ada dlm vitalea nii..
nak2 plak ada promotion double trouble plak.. tu sebab mamafiyya kata sgt2 berbaloi

Antara keistimewaannya pastilah
  • rasa ala2 anggur..mesti budak-budak suka..feeling makan gula2 je
  • hanya perlu hisap/kunyah dan telan
  • seawal umur 2 tahun dan boleh ambil
Alhamdulillah mamafiyya dh grab 2 botol untuk anak2 comel kat umah tu..nnti mamafiyya akan kongsikan cerita dorang dlm entry seterusnya..

untuk dapatkan dengan harga yang menarik plzz pm mamafiyya sendiri 01110830519

Tuesday, 18 November 2014

BORIA... Kami sehati sejiwa..sihat bersama

assalamualaikum uolllss..
hari ni nye entry suka mama kongsi bersama.. 
kami suka boria........assalamualikum..kami ucapkan...
ehhh ter samsul lak.. bukan boria tuuu laaa..tu kumpulan boria penang mentang2 la skang ni kami menetap di penang hikhik dh bleh hafal lagu boria niii..
actualy mamafiyya n famili suka sgt pakai baju sama..x kesah laa dari segi kaler ke corak ke mesti ada jugak nak sama...klo tak..x puas rasa hihihihhuhuh

tapi normal la kan mama rasa kebanyakkan kita pun suka wat benda yg sama...cuma ada segelintir jugak la yang memang x suka...
masing2 rasa masing2 suka...

Pic ni mama amik time kami nk g makan kenduri...msa tu mmg dah set nak pakai baju ni.. suka nengok adik afif afnan pakai kemeja.. smart gitu!
kakak pun berkemeja sama macam ayah.. corak pun kotak2 berseluar yenki huahua...cuma mamafiya je yg pakai dress..yer la nk g kenduri kan..klo ikutkan mamafiya mmg lebih selesa berseluar je cuma bergaya biar kena pd tempatnya...
 


hokeeh pic ni plak kitorang hadir majlis dinner sekolah en hubby.. dinner tu wat di Georgetown City Hotel..so far alhamdulillah nice hotel.. anak2 pun suka sebab kami bermalam dan berpagi bertengahari di ctu.. part yg pling sonok mandi kolam.. anak2 la yg sgt2 gumbira! mandi puas2 lepas tu chow chin chow..
 
ok boria tu boria jugak..apa yg mamafiyya nak kongsi kat sini adalah kehidupan sihat kami sekeluarga..bila badan kita sihat baru pergerakkan serta apa sahaja yg kita nak lakukan pasti akn di sudahi dengan kegembiraan..
so untuk hari ni mamafiyya suka nk citer pasal bekalan supplement yg mamafiyya bekalkan buat kami sekeluarga mula dari ayah, ummi (mamafiyya sendiri), kakak wafiyya hingga lah adik afif..
untuk pengetahuan semua mamafiya dan juga hubby memang sgt suka kehebatan VIVIX... boleh kata setiap hari sebelum g keje mesti nak telan tonik ajaib ni dulu.. 

Selain dari tu kami berdua jugak mengamalkan Family Wellness Set dari Shaklee..yer laa keja masing2 memerlukan komitmen yg sgt2 so.. alhamdulillah dengan set ni kami akn kekal bertenaga sepanjang hari menyelesaikan keja hakiki di opis n sekolah dan juga rumah....


Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com @ pm ke talian 0195632038/01110830519

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Monday, 3 November 2014

Agen Pemecah Lemak yg Hebat!!!!Omega Guard~

assalamualaikum semua...
sedikit perkongsian macamana omega boleh pecahkan lemak yg degil dlm badan kita.....
baca punya baca tertarik pada satu eksperimen laaa jugak walaupun bukanlah rasmi pun eksperimen tu.. cuma mamafiyya tertarik untuk kongsikan ngan kawan2 semua camana omega ni jadi agen pemecah lemak...
Sometime kita ni x lah rajin sgt nk membaca tapi bila satu benda tu menarik so mesti terbeliak ja mata tu menjegil...
hihih dapat plak pic ni...cam best plak kalo minyak ikan dlm bentuk ni kan?? cute x?? omeyyy kan...
huhuh memlalut plak...so berbalik pd topik asal..



Bagaimana Omega Guard Pecahkan Lemak????

#Lemak jahat sebenarnya memerlukan lemak baik untuk menguraikannya.

#Sumber lemak baik adalah daripada makanan yang baik & sihat spt ikan salmon, sardin, walnut dan juga flexseed.

Bagaimana Omega Guard membantu kuruskan badan???

#Omega guard mengandungi asid lemak Omega 3 yang membantu meningkatkan paras hormon leptin. Hormon leptin ni sebenarnya adalah hormon yang penting untuk mengawal rasa lapar dan juga selera maka. Leptin akan menghantar signal ke otak untuk menghadkan rasa lapar. means~ semakin rendah paras leptin semakin cepat anda berasa lapar. Selain tu leptin juga boleh tingkatkan metabolisme badan.

huhuh sekadar perkongsian buat kwn2 yg mmg nak slimming..tp x tau pe yg sepatutnya kita amik...klo ikutkan produk slimming berlambak kat pasaran sekarang..nak yg cepat pun ada yg lambat mgkin dh kurang tp ape pun yg penting pilih yg selamat n betul2 sihat utk tubuh badan kita...

sesapa yang nak dapatkan omega guard boleh terus pm mamafiyya k!
0195632038/01110830519
i love to share my healthy world wif everyone....so follow me now!!



 


Saturday, 1 November 2014

Super Hebat!! Promo untuk SLIMMING



assalamualaikum uolls...
mcm tau2 je dorg ni kan.? bulan ni mmg bulan slimming laaa.. dh la bulan lepas promo esp, sambung plak ngan omega bulan ni..mmg terbaik lah!
kot mna pun mesti grab promo ni..utk wat stok pecah lemak..
so far kakak wafiyya pnya mamafiyya telan je...sib baik masih berbaki lg beberapa biji..
sesapa yg nak tahu rsa fish oil ni ,cmana kena la pm mamafiyya k!!
tp pendek ita sesapa yg sempat dptkan omega ni dr mamafiyya mmg x rugi malah untung berlipat ganda...
nak tahu caranya wassap mama k!!
berniaga??minat ke?? kalau minat dipersilakan koling2 k senang nk citer... modal??? kol dulu baru tau...
melalut dh..sebenarnya nak sharing psl omega ni...kami satu famili sgt sukakan minyak ikan ni...
tmbh2 c kakak wafiyya..
Jom sahut cabaran 30 hari bersama mamafiyya...untuk dptkan omega ni jgn malu jgn segan!
kol je 0195632038/01110830519
mamafiyya,
Penasihat Supplement anda seisi keluarga

Friday, 24 October 2014

korean tonite..

hii olls..
sesaja bw kt satu blog ni....cute n very the laaa bak kata k.bedah..
comel dgn bhs korea yg mamafiyya boleh belajar dr blog ni...
klo dpt pi sana lg best rasanya...lalala

출근(chulgeun)
go to work

출근길(chulgeungil)
on the way to work

몇 시에 출근해요? (myeoch sie chulgeunhaeyo?)
What time do you go to work?

퇴근(toegeun)
off work

몇 시에 퇴근해요? (myeoch sie toegeunhaeyo?)
What time do you finish work?

오늘 출근하지 않았어요 (oneul chulgeunhaji anh-ass-eoyo)
I did not go to work today.

hihih nnti klo boss tanya sebab pa x dtg keja leh la jwb lam bhs korea lak...

Paling Laris! ESP Shaklee pilihan semua

assalamualaikum semua..
hihi sementara menunggu sepak mula OPPO Piala Malaysia ni sempat lagi mamafiyya nk berkongsi ngan korang semua pasal promo bulan ni >>ESP<< yg HOTT tuuuue


mmg panas ESP niii.. mana x nya satu canister sahaja boleh berfungsi untuk pelbagai lapisan umur...mmg berbaloi kan...selain tu Soy Protein ni juga sedap n mengenyangkan..
hihih mamafiyya pun amik peluang ni utk sambung diet smula setelah setahun bersalin n diri ni pun tingin jugak silod molid mcm dulu...ok cabaran 30 hari bermula!!!!go go chaiyok!!



Untuk pengetahuan semua juga sesapa yg mempunyai masalah kulit boleh try ni...minum smpai habis satu canister dulu mamafiyya boleh bagi jaminan mesti nak repeat order punya...
so sempena promo oktober yg bakal berakhir beberapa hari je lagi...
call dulu kita borak2 nnti kite cite panjang k! 0195632038/01110830519..jgn segan2 yer!