Saturday, 15 December 2012

masih belum terlewat untuk mengorder..sila-sila!

Promotion untuk bulan ini..

salam sume untuk pmbaca yg setia menyokong mamafiyya di laman maya ini...sori sgt coz mamafiyya dh lma x sempat nk menulis or mncoretkan info terkini wat kalian di luar sana..akhir-akhir ni terlalu lah cbuk dengan pindah umah, keje keje y lom siap itu & ini almaklomah dh ujong taun ni byk keje yg perlu disiapkan...tapi kali ini mamafiyya ingin kongsikan bersama kalian semua beberapa testimonia yg mamafiyya dapat dri pengguna-pengguna SCP sendiri yang kesemuanya amat-amat berpuas hati selepas beberapa mggu pnggunnaannya..




 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

apa kata anda semua???jom dapatkannya sebelum akhir dis ini....untuk yg berminat sila sms mamafiyya di talian 0195632038 asap!! harga terbaik menanti anda


Saturday, 24 November 2012

Testimonial Pengguna Shaklee


Seronok baca macam2 testi dlm group ni. Kali ni saya nak share testi saya pulak. saya deliver baby no.3 bulan 5 hari tu.Masa deliver anak No.1 & 2 luka prineum saya mmg teruk ambik masa 2mggu lbh nak baik tambah pula saya makan jamu. saya ni plk jenis susah nak makan apa2 supplement. Tapi anak yg no.3 ni saya cuba set 3M. Alhamdulillah luka prineum saya tak sampai seminggu dah baik. Susu badan pun meriah. masa anak 1st n 2nd setakat 2 bln je BF. tapi anak no. 3 alhamdullilah skrg dah nak masuk 7 bln masih lg BF. Tak pernah terfikir langsung! skrg saya consume ESP+Alfafa+Oste. Syukur pada Allah banyak perubahan hidup saya. selain susu meriah. Officemate pun tegur kulit semakin putih. Sya juga adalah penghidap resdung kronik hingga sentiasa bergantung pada ubat & nasal spray sbb hidung sentiasa tersumbat dgn amalkan alfafa berterusan resdung saya juga semakin berkurangan. Syukur sgt2.

Salam warga GBS...nk share ckit gud news...semalam...ade saudara sefamily tumpang bmalam kat umah sye..pendek citer..c kakak nih..ckp..sye nampak makin berseri2 w/p dh anak 4...x taulah die saje2 ke or tipu jer...die tanye mcm2...1st ayat die...ko ni ade amik colagen x?selama ni...mmg sye consume vit2 shaklee..tp blom amik/try lg colagen powder tu..tggu budget nait cket.sye kembang idong semcm pon ader...xlh sye bangga diri sgt..semua tu dr Allah ta'ala kn?Alhamdulillah...so..sye mulelh sharing ngan dier..psl vit2 shaklee nih...pg td b4 c kakak ni blt pon die nk pinjam compact powder or 2 way cake or foundation..sye ckp ler..mane ader guna mende2 gitu..yg sye guna mosturizer ...mascarabn eye liner jer......dier mcm x caye sye x guna mende gitu....last b4 die blt...selain shake hand ngan sye...ayat yg kelua dr mulut die..order utk akak vit e,vit c n b complex yer...bleh kn?...korang ape pendapat kalo tgok pic sye nih...asli yer..x de guna 1 hape make up or touch up pon....clear...even mosturizer pon x pakai coz husband ckp g jln2 tgok umah yg masih dlm pembinaan....mode sye:...senyum...

salam saya pun guna vit shaklee set d unt kulit plus esp...sgt ok sbb kulit sy sgt sensitif...cpt menggelupas area dagu,tepi bibir n hidung..jerawat mmg byk tiap hari naik ..plus sy ni ske tkr produk skincare..smpai kne g hospital amik pencuci dr husm tp x jadi jgk smpaila sepupu sy Aeidah Amrun kenalkan produk shaklee ni..skrg bebas je rasa sbb nk period ke ape jrwt x naik byk..sebijik je..parut pudar n kulit dh ok..alhamdulillah

mamafiyya kongsikan testi ni untuk panduan rakan2 sume..jika ada yg berminat sila hubungi mamafiyya untuk mndapatkan konsultasi percuma dr mamafiyya..sila sms/wassap di talian 0195632038

Monday, 19 November 2012

happy holidaaayy wif ummi & ayah




Senarai Barangan Shaklee


Salam kepada sume pembaca blog mamafiyya..alhamdulillah emm mamafiyya meng'update' post terkini dengan senarai produk untuk sesapa yang  nak lebih tahu tentang shaklee..

silalah sms or email kepada mamafiyya untuk tahu dgn lebih lanjut mengenai harga or promotion tentang beberapa produk shaklee..

Produk Shaklee

Anti-aging:

  • VIVIX
Immune system
  • NutriFeron


Vitamin Asas:




  • Energizing Soy Protein
  • Vita Lea Iron Formula (multi vitamin & mineral)
  • B Complex
  • Vita-C (sustained release)
  • Zinc Complex
  • Alfalfa
  • Carotomax (Beta Carotena)
  • Vitamin E
  • Lechitin
  • Ostematrix (Calcium Magnesium)
  • Fibre
  • DTX Complex


Kesihatan Advance:

  •  Omega Guard
  •  CorEnergy
  •  Peppermint Ginger
  •  GLA Complex
  •  Herb-Lax
  •  Garlic Complex
  •  Fiber Plan (minuman)


Vitamin untuk kanak-kanak:

  •  Vita Lea for children
  •  Vita C chewable
  •  Meal Shake


Diet Plan:

  •  Cinch Energy Tea Mix
  •  Cinch Shake Mix


de-Hydration formula:

  •  Performance Drink


Kegunaan Rumah:

  •  Basic H
  •  Dish wash
  •  Fresh Laundry
  •  Soft Fabric
  •  BestWater (penapis air mudah air)
  •  AirSource Mobile


Barangan penjagaan kulit dan rambut:




  •  NutriWhite Skin Care
  •  Enfuselle Skin Care
  •  ProSante Hair Care

Bagi yang berminat sila dapatkan konsultasi secara percuma dari mamafiyya exclusive untuk anda..call/wassap/sms di talian mamafiyya 0195632038..jngn risau bagi yg ingin mencuba mamafiyya akan mengesyorkan trial set untuk di coba..selamat mencuba n selamat beramal

Tuesday, 6 November 2012

November Promotion

 
• TUMBUHAN TERBAIK yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia

• Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (MILKBOOSTER)


• Membantu PERKUMUHAN menjadi lebih LAWAS

• Membantu MEMBUANG ANGIN dalam badan.


• fiber yang MENGENYANGKAN.


• Melegakan SAKIT SENDI dan BELAKANG


• Menghilangkan KELESUAN dan TEKANAN.


• Memberi sensasi ‘rasa sejuk’


• Memberi kelegaan semasa HAID


• Merawat ARTHRITIS


• Bagus untuk ASMA, RESDUNG, ALERGI, GEGATA dan EKZEMA


• MENCUCI USUS bagi membuang toksik


• Mencuci BUAH PINGGANG dan merawat KENCING KOTOR disebabkan jangkitan dalam buah pinggang


• MENEUTRALKAN ASID dalam badan


• Merawat masalah KEPUTIHAN pada wanita


• Membesar dan menegangkan PAYUDARA


• Bertindak seperti KACIP FATIMAH kepada para isteri


• MEMULIHKAN URAT selepas bersalin


• Membantu masalah PENGHADAMAN dan PENCERNAAN


• Meningkatkan STAMINA seorang suami


• Melegakan SEMBELIT

Saturday, 3 November 2012

1001 Khasiat Alfalfa


Tahukah anda yang Alfalfa ni raja segala tumbuhan. Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.

KEGUNAAN DAN KEBAIKAN ALFALFA
    1. Alfalfa sangat kaya dengan nutrisi. Mengandungi berbagai vitamin dan mineral dan kaya dengan antioksidan. Rendah dalam lemak dan kolestrol. Menjadi sumber protin dan fiber yang baik.
    2. Digunakan sebagai Milk Booster
    3. Membantu sistem penghadaman
    4. Membantu menggurangkan kesakitan dalam badan - seperti sakit belakang dan sendi
    5. Membantu mengawal tekanan darah tinggi.
    6. Menstabilkan kandungan gula dalam darah
    7. Melegakan keletihan
    8. Membantu menyingkirkan lemak dan kolestrol
    9. Merawat arthitis
    10. Baik untuk masalah alergy dan eczema
    11. Melawan alahan seperti sensitif hidung, kurap, bau badan 
    12. Mencuci usus dan membantu menyingkirkan toksik
    13. Mencuci buah pinggan dan merawat kencing kotor
    14. Menuetralkan asid dalam badan
    15. Melegakan sembelit
    16. Detox seluruh badan - mencuci darah, hati dan usus
    17.  Merawat masalah keputihan 
    18. DAn banyak lagi

       PERBEZAAN SHAKLEE


      Alfalfa Complex merupakan Formula SHaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an. Dibuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secaraorganik. Hanya daun-daun alfalfa yang dituai dan dikeringkan dengan udara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung didalamnya. Daun alfalfa yang kering kemudiannya dibiarkan menjadi serbuk dan dikompres untuk menjadi tablet dengan  menggunakan haba yang rendah untuk mengawal aktiviti enzim.. Agar hasil produk adalah seakan-akan sama dengan alfalfa semulajadi.

      YAng bestnya alfalfa complex tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna, bahan pengawet tambahan, fungisid,bakteriosid, hormon2 sintetik,pengawalatur tumbesaran atau bahan2 kimia.


      **These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
       

      untuk yg berminat jgn sila dpatkan konsultasi percuma dr mamafiyya terlebih dahulu di talian 0195632038

      Petua Sihat Cara Saintifik Rasulullah SAW

      1. AMALKAN BANGUN SEBELUM SUBUH
      Rasul selalu mengajak umatnya untuk bangun sebelum subuh, melaksanakan solat sunat, solat fardhu dan solat Subuh berjemaah.


      Hal ini memberi hikmah yang mendalam antara lain :
      - Berlimpah pahala daripada Allah s.w.t.
      - Kesegaran udara pada waktu subuh yang bagus untuk kesihatan/terapi penyakit TB.
      - Menguatkan fikiran dan menyihatkan perasaan.


      2. SENTIASA MENJAGA KEBERSIHAN
      النظافة من الإيمان
      Rasulullah sollallohu alaihi wasallam sentiasa rapi dan bersih. Setiap hari Khamis atau Jumaat, beliau bercukur, memotong kuku, bersisir dan berminyak wangi.
      "Mandi pada hari Jumaat adalah wajib bagi setiap orang-orang dewasa. Demikian pula menggosok gigi dan memakai harum-haruman." (HR Muslim)

      3. TIDAK PERNAH MAKAN BANYAK
      "Kami adalah sebuah kaum yang tidak makan sebelum lapar dan bila kami makan tidak terlalu banyak (tidak sampai kekenyangan)." (Muttafaq Alaih)

      Dalam badan manusia ada 3 ruang untuk 3 benda :
      Sepertiga untuk udara, sepertiga untuk air dan sepertiga lainnya untuk makanan. Bahkan ada satu tarbiyyah khusus bagi umat Islam dengan adanya puasa Ramadhan untuk menyeimbangkan kesihatan.

      4. GEMAR BERJALAN KAKI

      Rasulullah selalu berjalan kaki ke masjid, pasar, medan jihad, mengunjungi rumah sahabat dan sebagainya.

      Dengan berjalan kaki, keringat akan mengalir, pori-pori terbuka dan peredaran darah akan berjalan lancar. Ini penting untuk mencegah dari diserang penyakit jantung.


      5. TIDAK PEMARAH

      Nasihat Rasulullah : "Jangan marah!!" diulangi sampai 3 kali. Ini menunjukkan hakikat kesihatan dan kekuatan Muslim bukanlah terletak pada jasadiyah belaka, tetapi lebih jauh iaitu dilandasi oleh kebersihan dan kesihatan jiwa.

      Ada terapi yang tepat untuk menahan marah :
      - Mengubah posisi ketika marah; bila berdiri maka duduk, dan bila duduk maka berbaring.
      - Membaza ta'awudz, kerana marah itu daripada syaitan.
      - Segeralah berwudhu'.
      - Solat dua rakaat untuk meraih ketenangan dan menghilangkan kegundahan hati.


      6. OPTIMIS DAN TIDAK PUTUS ASA

      Sikap optimis akan memberikan impak psikologi yang mendalam bagi kelapangan jiwa sehingga tetap sabar, istiqamah dan bekerja keras, serta bertakawal kepada Allah s.w.t.


      7. TIDAK PERNAH IRI HATI

      Untuk menjaga stabiliti hati, kesihatan jiwa dan mental, maka menjauhi sifat iri hati ini adalah tindakan preventif yang sangat tepat. Tidak iri hati bila kawan atau kenalan mendapat keuntungan seperti naik pangkat, berjaya dalam perniagaan, mempunyai anak-anak yang berjaya dan sebagainya. Dan disarankan untuk membantu rakan-rakan untuk berjaya, di mana ia akan memberi kepuasan dalaman yang hakiki.

      Kenapa air penting...kene minum bape banyak?


      SAlam sayang buat semua sahabat2

      tahukah anda,utk setiap 25kgberat anda, anda perlu minum 1 liter air kosong..(CTh: if berat 50kg,anda perlu sekurang2nya 2liter air sehari)

      Disini saya nak share,kenapa air penting..ni saya google dari internet dan simpulkan disini:
      otak kita mengandungi 90% air..
      Otot kita 75% air
      Tulang kita 22% air
      Darah kita 83% air
      Air menstabilkan suhu badan
      Air mengangkut nutrisi dan oksigen ke dalam sel
      Air melembabkan udara dalam paru-paru
      Air meningkatkan kadar metabolisma!
      Air melindungi organ-organ
      Air membantu organ-organ untuk serap nutrisi dengan baik
      Air melindungi dan melembabkan rawan

      Apa yang berlaku sekiranya kita kekurangan air?
      Tubuh selalu kepenatan
      Sakit kepala yang kerap atau migrain
      Sembelit
      Ketegangan otot
      Tekanan darah yang tidak seimbang
      Masalah buah pinggang
      Kulit kering
      Risiko Kematian
      __________________________________
      *sekdr berkongsi.. kalo kat sekolah..cube tgk..anak sape yg bwk air berbotol2..sape yg bijak?.. hmm..fikir2kan

      Tuesday, 23 October 2012

      set kesuburan


      Bagi anda yang mempunyai masalah untuk mendapatkan zuriat / anak, saya boleh cadangkan anda beberapa suplemen dari Shaklee untuk tujuan mengatasi masalah tersebut. tetapi saya tidak menjanjikan kejayaannya kerana apa? kerana kita hanya boleh berusaha tapi yang menentukan hanyalah ALLAH sahaja... betul tak???


      Suplemen yang saya cadangkan adalah :

      namun begitu, jika kurang kemampuan, anda tidak perlu ambil semua suplemen di atas. Saya akan mencadangkan suplemen bergantung kepada keperluan anda dan masalah yang anda hadapi.

      Info kepentingan setiap suplemen

      B-Complex 
      lengkap dengan vitamin B6 (13.5mg), B12 (40.5mcg) dan asid folik (200mcg). Pengambilan asid folik bersama-sama dengan kehadiran vitamin B6 dan B12 amatlah disarankan bagi mengelakkan anemia yang boleh menyebabkan masalah kesuburan serta mengurangkan risiko kecacatan janin dan kecacatan tiub neural

      Zinc complex
      Satu tablet zinc complex Shaklee membekalkan 15mg zinc (zinc gluconate). Unutk isteri, zinc menggalakkan tubuh badan menggunakan secara efisien hormon estrogen dan progestron, sekaligus mengurangkan risiko keguguran di awal kehamilan. Bagi suami pula, pengambilan zinc membantu dari segi kuantiti sperma serta mengekalkan penghasilan hormon testosteron

      Vitamin E complex
      Keistimewaan Vita-E Complex Shaklee adalah lain dari yang lain kerana ianya lengkap dgn Selenium. Satu capsule sehari membekalkan 400IU vitamin E dan 10mcg Selenium. Vitamin E merupakan salah satu anti-oksidan yg dikatakan mampu menghasilkan sperma dan ovum yg lebih berkualiti.. Selenium pula membantu untuk memaksimakan penghasilan sperma dan menjadikan sperma bergerak lebih tangkas.
      Selain daripada itu, pengambilan Vitamin E juga membantu dlm kehidupan seksual suami dan isteri. Bagi suami, Vitamin E membantu suami lebih bertenaga, mudah teransang, mempunyai ereksi yg lebih lama serta mampu menghasilkan orgasma yg berkualiti. Bagi isteri pula, Vitamin E membantu menstabilkan hormon seterusnya membantu meningkatkan daya seksualnya.

      Vitamin C
      Satu tablet Vita C membekalkan 500mg vitamin C. Vita-C Shaklee adalah jenis 'sustained release' di mana vitamin C akan dilepaskan secara perlahan-lahan dan tahan lebih lama di dlm tubuh badan. Vitamin C berfungsi sebagai anti-oksidan seperti Vitamin E dimana ia menjaga kuliti sel sperma. Sperma yg tidak tidak sihat dan tidak tangkas akan bermasalah utk bersenyawa dgn ovum

      Vita-Lea
      Mengandungi 28 vitamin dan mineral yg diperlukan oleh tubuh badan seorg dewasa. Pengambilan Vita-lea sebiji sehari boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan secara menyeluruh. Jadi, suami dan isteri perlu melengkapkan kesihatn diri dengan mengambil multivitamin ini.

      GLA 
      Gamma Linolenic Acid (GLA) adalah sejenis asid lemak Omega 6. Fungsi GLA untuk wanita adalah menstabilkan hormon serta mengawalatur kitaran haid. Seperti yg kita sedia maklum, kitaran haid yg stabil memudahkan wanita mengenalpasti waktu subur di mana peratusan persenyawaan dpt ditingkatkan. Selain itu, GLA berperanan memastikan cecair mukus di dalam serviks mencukupi dimana ia memudahkan pergerakan sperma ke uterus seterusnya ke tiub fallopian di mana ovum menanti untuk disenyawakan. Cecair mukus yg subur ini juga membantu sperma utk hidup di dalam tiub fallopian sehingga 5 hari, seterusnya meningkatkan kadar persenyawaan ketika ovulasi berlaku walaupun suami dan isteri tidak bersama dlm jangkawaktu tersebut.

      Alfalfa
      tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.  Merawat masalah keputihan pada wanita. Sifatnya yang mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam "hubungan" suami isteri (enhance libido).Ia juga memberi kelegaan semasa haid . Untuk suami pula, ia meningkatkan stamina seorang suami

      ESP 
      Ia adalah protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel. ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

      ~credit to kakN~

      Ini adalah semata-mata ikhtiar kita bersama namun ketentuannya hanya DIA yg tahu...disamping usaha yg kita lakukan mestilah disertakan dengan doa moga setiap apa yg dihajati akan tercapai..

      * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

      Sebarang konsultasi jgn jemu or segan hubungi saya di talian 0195632038






      Monday, 22 October 2012

      Atasi masalah keletihan dan kurang bertenaga


      Keletihan yang diakibatkan oleh kesibukan kerja sehari-hari memang sangat mengganggu konsentrasi dan prestasi kerja. Sehingga kadangkala terbawa-bawa sehingga pulang ke rumah. Namun jangan sekali-kali kita mencari alasan untuk mengabaikannya. Ini kerana keletihan boleh menjadi kronik dan meningkatkan risiko serangan penyakit.
      Terdapat banyak cara untuk melenyapkan rasa penat atau letih dengan cara yang baik. Misalnya melalui makanan, suplemen dan vitamin.
      4 Jenis Makanan yang Dapat Mengurangkan Rasa Letih:
      1) Oatmeal.
      Oatmeal atau mil oat dianggap sebagai makanan super kerana kemampuannya dalam menjaga kesihatan pencernaan. Atas sebab itu, banyak amalan perubatan dan nutritionist yang menggalakkan pesakit diabetes mengambil oatmeal, terutama bagi membantu menjaga kadar gula darah supaya berada pada paras normal. Kerana keperluan kandungan serat yang tinggi ini penting bagi pesakit diabetes, Alfalfa juga boleh diambil sebagai pilihan selain makanan yang berserat tinggi lain.
      Selain kandungan serat yang tinggi, oatmeal yang menyediakan magnesium, protein dan fosforus, tiga nutrient yang signifikan dan secara langsung mempengaruhi tahap tenaga, menjadikannya sebagai makanan ideal untuk memerangi keletihan. Oatmeal juga merupakan sumber vitamin B1 (tiamin), yang berperanan penting dalam penghasilan tenaga oleh badan.
      2) Yogurt.
      Teksturnya yang lembut, membuatkan yogurt dapat diproses dengan cepat oleh tubuh menjadi tenaga berbanding makanan padat. Ia mengandungi probiotik- bacteria baik yang membantu mempertahankan ekosistem usus agar sentiasa sihat dengan melindunginya dari pathogen dan membantu tubuh menyingkirkan bacteria berbahaya.
      Kajian terbaru Universiti Toronto menunjukkan probiotik dapat membantu mengurangkan gejala keletihan kronik dengan meningkatkan kadar asid amino triptofan pada otak. Triptofan dikenali sebagai pemangkin serotonin, suatu neurotransmitter yang membantu merangsang tidur dan mempromosikan perasaan tenang, membantu mengatasi keletihan sama ada dari segi fizikal dan emosi.
      3) Bayam.
      Bayam penuh dengan kandungan nutrient penting yang membantu melenyapkan keletihan. Sayuran ini tidak hanya menjadi sumber terbaik daripada segi sumber zat besi, tetapi juga sangat kaya dengan magnesium dan kalium. Zat besi memainkan peranan secara langsung dan penting dalam menghindari keletihan. Kadar zat besi yang rendah dalam tubuh menyebabkan keletihan baik daripada aspek fizikal dan mental serta anemia.
      4) Kekacang dan biji-bijian.
      Biji labu, badam, kacang gajus dan kacang hazel mempunyai semua sumber magnesium yang membantu melawan keletihan otot. Kandungan triptofan yang banyak ditemui dalam biji bijan, biji bunga matahari, biji labu, biji gajus, walnut dan badam berfungsi melawan keletihan emosi yang secara langsung membantu meringankan keletihan fizikal.
      Supplemen dan Vitamin yang Membantu Mengatasi Masalah Keletihan, Penat & Kurang Bertenaga:
      Cubalah kombinasi supplemen seperti berikut:

      credit to celikvitamin
      untuk yg berminat sila hubungi mamafiyya di talian...bersama konsultasi percuma..sma2 kita berikhtiar insyaAllah



      Thursday, 11 October 2012

      Set Triple Gems



      Alhamdulillah...apa khabar sahabat mamafiyya sume..emm kali ni mamafiyya nak kongsi cerita mengenai produk yang terbaik dalam pasaran shaklee

      Pertama :Energy Soy Protein iaitu  nama singkatannya ialah ESP
      Kenapa minuman in sangat baik?Ianya sangat istimewa dalam pasaran shaklee kerana ianya adalah ciptaan atau salah satu rumusan suplemen protein segera berasaskan soya yang pertama.

      Kedua :Performance Drink
      Performance Drink dengan peris oren yang sedap pernah membantu atlit atlit bertaraf dunia memenangi pingat emas 15 di Athens Greece e dan Atlanta Games.hebatkan minuman ini kerana mampu mengekalkan bendali tanpa memberi kesan dehydrate kepada penggunanya

      Ketiga:Meal Shaklee
      Meal Shake ini lagi bagus dengan perisa vanilanya yang seperti aiscream mampu membuat penggunanya rasa kenyang dan sihat serta bertenaga.

      Maka apabila shaklee mencadangkan supaya ketiga tiga ini bergabung - ianya dinamakan Programme - Set Mighty 3 Gem.Set ini juga dikenali sebagai "The Perfect Breakfast on the go /Sarapan sempurna untuk kekal bertenaga"

      Oleh sebab itu mamafiyya mencadangkan agar semua ibu /bapa/ anak yang mahu berpuasa ataupun bersarapan pagi menggunakan programme ini untuk tenaga.
      Ramai yang tidak sedar yang sarapan merupakan rahsia untuk anda kekal sihat dan bertenaga sepanjang hari.Dengan tidak bersarapan anda mungkin:

      • Kurang peka
      • Mengambil masa yang lama untuk bertindak balas
      • Kandungan gula dalam darah yang rendah
      • Produktiviti kerja menurun
      • Tidak dapat memberi tumpuan untuk masa panjang
      Kebaikan dari 3 Mighty Gem ini ialah penggunanya akan bertenga sepanjang hari - membantu dalam meningkatkan tahap kepekaan dan penumpuan - juga membantu untuk memelihara kesihatan secara menyeluruh.

      kredit to mominorbit

      3 Mighty Gem amatlah sesuai untuk ibu yang sedang menyusu- ibu yang bepantang - sesuai untuk ibu yang hamil juga sesuai untuk anak anak yang belajar untuk kekalkan kepekaan sepanjang masa di sekolah - juga terbaik untuk yang ada ibu yang uzur.Hubungi saya segera untuk menempah set Mighty 3 Gem ini. 

      talian: 0195632038
      emel:wafiyyacoomil@gmail.com

      Tuesday, 9 October 2012

      vitamin c


      Siapa perlukan vit c?

      - perokok, org yg mudah stress sebab stress akan memusnahkan vit c dlm badan,
      - org yg makan pil perancang sebab pil perancang jugak akan serap vit c dan akibatnye vit c akan musnah cepat dlm badan,
      - org yg nak cant
      ik kulit atau yg ade masalah kulit berjerawat atau eczema perlukan vit c utk membina kolagen kulit yg sihat dan perbaiki tisu kulit,
      - semua org yg inginkan kesihatan yg baik sebab vit c menyokong sistem imun dlm badan dan mengurangkan demam selsema yg berpanjangan..sebab tu dlm family wellness ade termasuk vitamin C antara vitamin yg perlu diambil utk semua org kerana vitamin C bersifat larut air dan ianya mudah dihapuskan dalam keadaan tertentu contohnya jika kita stress, berhadapan dengan cuaca panas dan banyak lagi keadaan.

      MANFAAT UTAMA vit c

      Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.
      Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
      Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema.
      Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
      Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
      Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
      Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.






      Jom kita ikuti beberapa testimonial daripada cust yang dh mengamalkan vit c ini n merasai kehebatannya:








      So,,, apa tggu lg jom dptkan vit c sekarang dengan harga yang amat3 berpatutan dr saya..kol me 019-5632038

      Monday, 8 October 2012

      Set berpantang untuk bakal ibu


      Assalamualaikum…
      Bagi ibu-ibu yang masih tercari-cari set bersalin/set berpantangyang sesuai tanpa JAMU, Set Berpantang Euphoria (Set C) adalah pilihan terbaik untuk kesihatan luaran dan dalaman selepas melahirkan.


      Ibu-ibu boleh memilih untuk add-on Ostematrix bagi yang menghadapi masalahsukar membuang air besar, kerana ianya melancarkan sistem penghadaman dengan cara yang lembut sekali. Yang ni memang disyorkan untuk elak terkena sembelit selepas bersalin.*
      Manakala ESP pula dapat membantu memberi tenaga dan membantu melancarkan penyusuan susu ibu sejak dari dalam pantang, membantu menghilangkan parut strechmark semasa mengandung.*
      Kenapa saya syorkan Set Berpantang ini? Sebabnya….
      • Ia adalah vitamin (bukan jamu).
      • Membantu memulihkan tenaga ibu yang baru bersalin.
      • Boleh diambil seawal hari pertama kelahiran. Tidak perlu menunggu sekurang-kurang 1 minggu selepas melahirkan seperti pengambilan jamu kerana jamu boleh meningkatkan risiko jaundice keada bayi.
      • Membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka bersalin samada bersalin normal mahupun ceaserean.
      • Tidak meningkatkan risiko jaundice kepada bayi.
      • Membantu melancarkan dan melawaskan pembuangan semasa dalam pantang.
      • Melancarkan proses penyusuan susuibu sejak dari dalam pantang.
      credit toBabykawaistore
      Walau bagaimanapun, sekiranya ibu-ibu ingin menambah pengambilan alfalfa, saya cadangkan tunggu sehingga bayi sekurang-kurangnya berusia sebulan kerana dikhuatiri ada bayi yang kurang sesuai dengan Alfalfa.
      * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

      Berminat?
      Sila hubungi saya untuk harga yang teramat istimewa hanya untuk anda..
      ~ 019-5632038 ~ email:wafiyyacoomil.@gmail.com