Sunday, 30 September 2012

Set penyusuan yang terbaik

Apakah perbezaan antara set trial pack penyusuan shaklee..pasti ramai antara ibu2 di luar sana tertanya2 set yang mana yang sepatutnya diambil..di sini saya sertakan beberapa tips untuk panduan ibu2 dalam memilih set yang paling bagus dan sesuai bagi mereka yang bermasalah..

Set 3M*
Terdiri daripada Vitalea, B complex, Vitamin C, Alfalfa, Ostematrix dan ESP. 

Ia menjadi set PALING LARIS. Siapa ya

ng disarankan mendapatkan set ini?
1. Ibu kepada bayi kembar
2. Ibu yang ingin melakukan induce lactation atau yang mahu menyambung semula penyusuan yang terhenti @ relaktasi.
3. Ibu yang nak kumpul stok.
4. Ibu yang mempunyai masalah berat badan anak tidak meningkat tetapi berat badan ibu makin bertambah.
5. Ibu yang mempunyai masalah hasil perahan lambat atau kurang 1oz digalakkan ikhtiar set ini.

Set E*
Terdiri daripada Vitalea, B complex, Vitamin C, Alfalfa & Ostematrix 

Siapa yang sesuai ambil?
1. Ibu yang sering keletihan melampau.
2. Ibu yang alah dengan susu lembu.
3. Ibu yang ada masalah kekurangan kalsium.
4. Ibu yang stress dengan kerja seharian.

Set B*
Terdiri daripada Vitalea, B complex, Vitamin C & Alfalfa 

Siapa yang perlukannya?
1. Ibu yang tiada masalah penyusuan. Bermakna setiap kali pam/ perah hasilnya melebihi 3oz.
2. Ibu yang mahu memperkayakan nutrisi susuibu.
3. Ibu yang sihat dan mahu kekalkan kesihatan.

Set Eu Four Pack*
Terdiri daripada Vitalea, B complex, Vitamin C & Ostematrix.

1. Ibu yang mengandung dan mampu meneruskan penyusuan susuibu.
2. Ibu yang keletihan.
3. Ibu yang anaknya mempunyai yang alah pada herba.
4. Ibu yang sering mengalami masalah sakit belakang dan cramp.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
creadit 2 kak N..

untuk mendapatkan harga beserta konsultansi sila PM saya untuk maklumat lanjut di talian 019-5632038 / emailkan ke wafiyyacoomil@gmail.com

Sunday, 23 September 2012

Advanced Joint Health Tablet


Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.


Persoalan mengenai Joint Health Tablet

Q: Siapakah yang memerlukan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Lelaki dan wanita dewasa yang mencari satu produk semulajadi dalammengekalkan kesihatan sendi mereka. Orang muda yagn mempunyai gaya hidup lasak dan aktif juga boleh memanfaatkannya.

Q: Apakah ekstrak jagung?
A : Ekstrak jagung secara semulajadinya kaya dengan glucosamine yang merupakan gula amino dan merupakan blok binaan utama bagi proteoglikan. Ia digunakan untuk membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sesendi. Glukosamina mengandungi bahan yang juga dijumpai dalam tendon dan ligament. Ekstrak jagung membantu meningkatkan perlindungan sesendi dan membantu memelihara tulang rawan untuk kesihatan sendi dalam jangka masa panjang.

Q: Apakah Boswellia ?
A: Boswellia merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia serrata ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

Q: Apakah yang membuat ekstrak Boswellia dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet istimewa?
A: Ekstrak Boswellia proprietari yang digunakan di dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet bukan sahaja mengandungi asid Boswelik AKBA yang berkepekatan tinggi bagi menyokong keselesaan sendi tetapi juga mengandungi unsur-unsur semulajadi lain dalam resin Boswellia yang berkaitrapat dalam memberikan bioaktiviti yang lebih baik berbanding dengan AKBA sahaja. Tambahan pula, ekstrak Boswellia tertentu ini telah ditunjukkan secara nutrisinya dapat menyokong keselesaaan sendi yang lebih baik berbanding satu ekstrak AKBA yang lebih tinggi.

Q: Bolehkah saya mengambil Shaklee Advanced Joint Health Tablet dan OsteMatrix pada masa yang sama?
Boleh. Tiada sebab mengapa anda tidak boleh mendapatkan khasiat kedua-dua product yang dapat menyokong kesihatan sendi anda. Lebih baik lagi anda gabungkan Shaklee Collagen Powder dan VIVIX bagi mengoptimumkan khasiat Shaklee Advanced Joint Health Tablet

Q : Bila dan bagaimanakah saya mahu menggunakan Shaklee Advanced Joint Health Tablet?
A : Untuk hasil yang terbaik, ambillah mengikut apa yang disarankan iaitu dua tablet sehari bagi setiap hidangan.

Q: Mengapakah ia bebas daripada chondroitin?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak akan diserap dengan baik jika diambil secara oral ( ditelan). Penyelidikan baru-baru ini menunjukkan yang sulfat chondroitin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan lebih baik jika diambil secara berasingan.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi Vitamin C?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 100% Vitamin C kerana ia merupakan nutrient penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen.Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan juga tisu-tisu penghubung yang lain di dalam tubuh.

Q: Mengapa produk tersebut mengandungi mineral surih zink, copper (kuprum/ tembaga) dan mangan?
A : Shaklee Advanced Joint Health Tablet menyumbang Nilai Harian 10% mineral zurih zink, copper dan mangan yang merupakan faktor sampingan bagi enzim-enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan.

Q: Adalah Shaklee Advanced Joint Health Tablet berasaskan sayur-sayuran?
A : Ya.

#creadit to momma mia..tq


*Sumber:: Shaklee Advanced Joint Health Tablet booklet

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Berminat?
call or sms mamafiyya at 0195632038
e-mail wafiyyacoomil@gmail.com
ataupun sekiranya berdekatan dengan branch shaklee sila terus ke branch dan anda bole menggunakan id mamafiyya 854346

Tuesday, 18 September 2012

set berpantang

salam sahabiah sume....sorg sahabiah mamafiyya kt opis arini der btanya psal set 4 berpntang...alhmdulillah rezki dr Allah kn msti la berkobar2 mnunggu org bru dlm idupp..mmafiyya jg tumpg gembira bila dpt tau psal kbr gembira tu...sbb tu mamafiyya rsa ptut bkongsi sdikit info untuk tatapan sume..ade beberapa suplimen yg ptut diambil oleh si ibu untuk mnjamin ksihatan yg optimum untuk bayi n jga untuk ibu..


Untuk anda yg inginkn  set bersalin yang sesuai dan ekonomi, dan x perlu menilai antara jamu itu jamu ini. Dapatkan set bersalin/dalam pantang Shaklee, dengan harga yang cukup murah dan cukup bagus untuk memastikan anda sentiasa bertenaga dalam menguruskan orang baru.
Set ini lengkap untuk 40 hari tempoh berpantang, mengandungi:
Vita Lea (multivitamin) – 40 biji
B-Complex with Asid Folic – 40 biji
Vita-C – 40 biji
Zinc – 40 biji
Kini anda tak perlu risau lagi kerana set ini amat sesuai sekiranya anda menyusukan bayi. Ia tidak mengandungi sebarang bahan aktif yang berbahaya ataupun herba yang tidak sesuai untuk bayi yang menyusu.
Vitalea with iron formula
Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu-ibu perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B-Complex
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan  B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 500mg Sustained Release 
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Zinc
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.


untuk yg berminat sila sms ke talian 019-5632038 @ emailkn ke wafiyyacoomil@gmail.com..

Monday, 17 September 2012

Set Skin care Shaklee

Salam sume sahabat mamafiyya..camat pg moga hari ni akan memberi keceriaan yang berganda untuk kita menikmati keindahan alam semesta ciptaan Tuhan untuk hambanya...Alhamdulillah...

kaum hawa semestinya sentiasa inginkan kulit yang cantik dan bersih. Biasanya wanitalah yang suka pada kecantikan tak tahu pula mamafiyya kalau lelaki ;) Kecantikan kulit seharusnya dijaga dari dalam barulah terpancar di luar...x gitu?

Tapi seperti yang kita selalu dengar nak kulit cantik amik kolagen..apa sebenarnya Kolagen ni?

*kredit shakleetrialpack.com

Kolagen adalah rangkaian protein semulajadi utama yang terdapat dalam tubuh mamalia. Ia memberi kekuatan dan kekenyalan kepada otot. Kulit kita juga mengandungi kolagen yang membuatkan ia anjal dan tegang. Kolagen yang berkurangan menyebabkan keanjalan seamakin kurang dan kulit mula berkedut.

Kolagen ni umpama spring tilamlah. Tanpa spring tilam akan melendut ke bawah. Tanpa kolagen, struktur protein dalam badan kita menjadi lemah. Contoh paling senang dilihat ialah pada kulit. Senang nampak kusam, sagging dan berkedut kan?

Untuk mendapatkan kolagen anda memerlukan Vitamin C. Apabila Vitamin C bergabung dengan Vitamin E  sebagai antioksidan bagi memastikan radikal bebas dalam tubuh dibunuh, menghasilkan sel yang sihat, sekaligus mencantikkan penampilan.Bagi menjaga kelembapan dan pembinaan sel kulit, vitamin B Complex pula mengambil bahagian.

Oleh itu Set D (wajah berseri @ skin care) disusun dengan rangkaian vitamin-vitamin B Complex, Vita-C dan Vita-E bagi memberikan sepenuhnya vitamin keperluan untuk kulit yang sihat dan cantik. Sekiranya anda memerlukan lebih, anda boleh mengambil Energizing Soy Protein sebagai tambahan untuk menyokong pembentukan kolagen, sekaligus menjadikan kulit lebih anjal, kenyal, gebu dan putih berseri.

Shaklee Trial Pack D (Skin Care)
30 biji B Complex
30 biji Vitamin C
30 biji Vitamin E

Untuk kegunaan 30 hari.

Atau anda ingin terus membeli dalam bentuk botol (full pack) yang sebenarnya lagi jimat dan penggunaan untuk jangka masa yang lebih lama iaitu 4 bulan. 
1 botol B Complex 120biji 
1 botol Vitamin C 180biji 
1 botol Vitamin E 120biji 


Tak rugi pun melabur sedikit untuk kecantikan kulit kita..


Berminat untuk tahu harganya..PM mamafiyya k!InsyaAllah yang nak trial pack untuk sebulan juga ada di sediakan..sms di talian 0195632038 @ email di wafiyyacoomil@gmail.com

Collagen Powder Shaklee: Produk Terbaru!


Apa itu kolagen?

Kolagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai penyokong kepada seluruh tubuh badan kita. Kolagen merangkumi 1/3 protein dalam tubuh badan kita. Kolagen ni la yang memastikan kekenyalan, kekentalan, keketatan dan keanjalan pada tisu badan kita.

Which part of our body yang ada kolagen ni??

Kolagen ada pada kulit, mata, saluran darah, tulang temulang, gigi, rambut dan organ dalaman kita. Secara kasarnya, 33% dari protein dalam badan adalah protein kolagen dan 75% kulit terdiri dari kolagen. Harr...banyak kan...penting tau kolagen ni. 

Apa jadi bila kolagen tiada?

Sains telah membuktikan bermula usia 25 tahun, kulit kita akan mula kehilangan kolagen secara berperingkat pada kadar 1.5% setiap tahun, dan kita akan kehilangan 50% kolagen (dari usia 25 tahun) apabila mencecah 60 tahun. Bermakna, kita akan kehilangan setengah dari kolagen dalam badan pada masa tu. Banyak tuu...Masa tu la kulit kedut, loose, wrinkle semua ada...

Keistimewaan Shaklee Collagen Powder

1) Merupakan supplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.
2) Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
3) Mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Satu sachet untuk satu hidangan bagi kemudahan anda menyediakannya pada bila-bila masa dan di mana-mana jua.
4) Gabungan tujuh bahan utama untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan dalaman dan luaran:
- Ekstrak biji benih Camelia Japonica
- Ekstrak Pfaffia
- Kolagen ikan
- Ekstrak kerang-kerangan
- Lactobacillus Acidophilus
- Vitamin C
- Vitamin B

Hasilnya
1) Memperbaiki tekstur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu
2) Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
3) Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
4) Meningkatkan penampilan keseluruhan ~ 71%
5) Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
6) Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
7) Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
8) Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
9) Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
10) Mengurangkan garis-garis halus & kedutan
11) Menyokong kesihatan sesendi & menguatkan tulang. Bantu mengekalkan otot dalam mata supaya lembut.

Apa tunggu lagi, taknak ke cantik untuk orang tersayang? :) 

Sila wat temapahan sekarang dengan meng sms mamafiyya di talian 019-5632038 or e-mail di wafiyyacoomil@gmail.com

Siapa yang perlukan ESP?



SIAPA PERLUKAN ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) INI
  1. Orang yang ingin kekal sihat.
  2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
  3. Kanak-kanak bersekolah.
  4. Ibu-ibu mengandung dan menyusukan anak.
  5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
  6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik, dan lain-lain.
  7. Ahli sukan dan bina badan.
  8. Energizing Soy Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat .
  9. Mereka yang inginkan kulit yang cantik dan berseri.
      *credit to: Anakku Wiraku

TOTAL WELLNESS PROGRAM


Salam sume sahabat sahabiah n blogwalkers sekalian...
Di bawah ini disenaraikan pelbagai suplemen SHAKLEE yang disyorkan mengikut taraf kesihatan masing-masing. Sila hubungi saya untuk keterangan lanjut dan free consultations.
Anti-Aging Vivix
Anti-Oxidants CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix
Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata), Eczema Alfalfa, B Complex,
Vitamin C
Breastfeeding Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink
Children's Health Chewable Vitalea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, MealShake
Confinement Set Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard
Diabetes Set Fiber, GLA Complex, B Complex, Vitamin C
Gout Set Fiber, Performance Drink, Omega Guard, Alfalfa
Immune Booster NutriFeron
Men's Health Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, Performance Drink
Preggy Mommies Vitalea, B Complex, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard
Skin Care B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix
Students' (12 years ++) Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard
Weight Management Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch energy Tea Mix
Individuals that don't like pills @ tablets Meal Shake, ESP, Vivix, NutriFeron

Bole dapatkan segera dengan sms mamafiyya di talian 019-5632038 or emailkan di wafiyyacoomil@gmail.com..

keajaiban vitamin shaklee..

salam sahabat mamafiyya sume..shat hndaknyaaa..arini mamafiyya ada satu bnda nk story mori ngan sahabat sume...mafiyya amat terkejut dgn berita yg mmafiyya trima dr shbt mmafiyya di opis..stelah berabad  lma shbt ummi mnunggu untuk mnimang chya mta..dia diduga dgn penyakit yg mnimpa drinyaa..sesungguhnya bukan itu yg dmnta ttpi dia redha n sbr atas dugaan yg Allah dtgkn buat dirinya n suami..seperti yg mmafiyya tau, shbt mmafiyya ini telah mnderita hmpir bthun lmanya shggakan doc mngesahkn yg dia msti mnjlni opration bg mmbuang syst di ovarinya yg mna jika dbiarkn akn mmbwa kpda kanser..dh bbrapa kli dia mngguhkn trikh untuk dbdah krna terlalu tkut nmun Allah maha pengasih kpd ummatnya yg sabar..

pd satu pg sahabt ummi ini terasa perutnya bgaikn dcucuk..dan segera rasa tkut bersarang di hatinyaa..nmun dia gagahkn diri untuk prgi ke klinik untuk mmstikn keadaan dirinya yg mna waktu itu hanya perasaan tkut akn systnya yg mkin mmbesar..seusai doc memeriksa kputusan jga di
alangkh terkejutnya dia kerana apa yg disangka slma ini adalah mimpi ngeri shja..hanya satu ucapan yang mampu dia ungkpkn tika itu..mna tidaknya syst yg mnhtui dirinya slma ini dikesan telah mngecil n kmgkinan akn sembuh spnuhnya beransur2..untuk mndgar pnjlasan doc selebihnya dia mnjdi lbih bsemangat..alagkh terkejutnya dia apabila doc mngumumkn yg dia mngndung 5 minggu..

Ya Allah sungguh besar ujianmu dulu n bersyukurnya diri ini kerana kesabaranku slma ini dibalas dgn kurniaan yg amt besar...mamafiyya yg mngr crita sahabt ini tmpg bgmbira  dgn berita ini terasa kerdil sgt diri ini tika itu..

utk pngetahuan sume sahabt mamafiyy  ini mengamalkan beberapa vitamin dr shaklee disamping usaha2nya yg lain beserta doa yg x pnh lekang dr bibirnya n suami tercinta..ingin mamafiyya kongsi bsama klian sume tntg kehebtn nutrisi ini..


Add caption
Kelebihan vit e complex:

Khasiat Vitamin E  Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan  penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.Melindungi paru2 dari pencemaran udara.Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.Anti oksidan.Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.Menyelesaikan masalah kelesuan.Mengurangkan risiko parut yang besar.Merendahkan kadar kolesterol.Membantu mencegah kanser.Merendahkan risiko katarak.  Kelebihan Vitamin E Complex Shaklee? Vitamin E Complex Shaklee mengandungi Selenium. Ia adalah trace mineral yang amat penting untuk kesihatan. Selenium membantu dalam mencegah kanser.Di dalam tubuh kita, selenium adalah komponen dalam sejenis enzim yang dipanggil glutathion peroxidase. Enzim ini wujud dalam cecair di dalam dan sekeliling sel dalam tubuh kita.Tugasnya ialah menjaga sel dari dirosakkan oleh oksigen tak lengkap (radikal bebas) yang boleh menjadi punca kanser.Selenium bekerja bersama-sama dengan Vitamin E yang terletak di dalam selaput sel untuk mempertahankan sel dan tisu badan kita daripada dimusnahkan.Atas sebab itulah vita-E complex Shaklee (400IU) yang diperbuat daripada sumber semulajadi diperhebat dengan 10mcg selenium bagi melengkapkan fungsi vitamin E. Selenium, perlu diambil da

vivix untuk semua..


salam sume..lama rsanya x conteng2 kt blog ni..arini mamafiyya nk kongsikan cikit la info pasal vivix...
baru2 ni ibu sedara mamafiyya ada bgtau pasal penyakit yang dia hidapi setelah sekian lama..lebihkurang 5 bulan yang lalu dia ada rsa sedikit sengal2 di bahagian bawah perut..ibu sedare mamafiyya ni sorg pengguna tegar panadol..hampir setiap kali datang bulan bila senggugut jemesti panadol jd pilihan..alasannya nk kurangkan sakit..mungkin setiap kali dia telan panadol sakit akan berkurang tu sebab bg dia panadol la ubatnya...

tapi kebelakangan ni senggugut yang salu dirasai agak berlainan..awalnya dia rsa mcam senggugut biasa tapi bila ditelan panadol macam salu sakit tidak berkurangan..malah sakit makin bertambah dan akhirnya ibu saudara mamafiyya ni terpaksa di bawa ke hospital oleh suami dia..

untuk pengetahuan sume ibu sedare mamafiyya ni tidak pernah mengandung mungkin belum rezekinya lagi..bila checkup dr. wat scan dan terbukti bukan senggugut yang biasa..ada ketulan yang dh bertapak di kedua-dua belah ovarinya..sedih tidak terkata tp betapa sedihnya bila dr bgtau yang ovarinya juga dh tahap kritikal..

kemudian 2 minggu selepas tu sekali dr suh wat scan n resulnya amat menyedihkan..mana x nya hampir 50% dinding rahim juga telah tertanam ketulan syst..dr jangka kedua-dua ovari n juga rahim mesti dibuang supaya syst tersebut tidak merebak..apakan daya sudah suratan air mata bukanlah pengubat di kala itu..bila mamafiyya dapat tau tentang kabar tersebut, terdetik di hati mamafiyya berikhtiar kali terakhir untuk kurangkan derita ibu sedare kesayangan mamafiyya ni..n akhirnya mamafiyya syorkan supaya dia amik vivix shaklee..bg mamafiyya walaupun penyakitnya tidak dapat disembuhkan sepenuhnya namun biarlah derita yang ditanggung boleh dikurangkan..

doc bg masa sebulan untuk booking tarikh operate buang ovari dan juga rahim..masa itu juga mamafiyya amik kesempatan untuk bg dia mencuba vivix ini..dan sebulan selepas itu tarikh yang di booking telah pn tiba..sebelum operation dibuat lebih kurang 2 hari sebelum tu..sekali lagi doc scan n resultnya amat2 memeranjatkan..ketulan syst yang ada di ovari mengecil manakala syst yang dh ada di dinding rahim telah tiada..namun untuk mengelakkan penyakit ini berlarutan doc menasihatkan supaya kedua-dua ovari tetap dibuang tetapi rahim tidak..alangkah gembiranya ibu saudara mamafiyya..yelaah ompompuan ni bgnya rahim adalah satu anugerah yang teristimewa..syukur ke hadrat ilahi..doa mamafiyya Allah makbulkan..kurang2 mamafiyya boleh tumpang gembira buat ibu sedara ku ini..

di sini bukanlah mamafiyya nk katakan bahawa vivix lah penyebab penyakit ni berkurangan tpi mamafiyya nak tekankan kat sini slagi rancangan kita bertetapan dengan rancanganNya insyaAllah setiap apa yang kita inginkan psti akn terkabul..n selagi termmpu untuk berusaha di smping berdoa jgnlah kita cepat berputus asa..berikhtiarlah selagi terdaya....