Monday, 17 September 2012

keajaiban vitamin shaklee..

salam sahabat mamafiyya sume..shat hndaknyaaa..arini mamafiyya ada satu bnda nk story mori ngan sahabat sume...mafiyya amat terkejut dgn berita yg mmafiyya trima dr shbt mmafiyya di opis..stelah berabad  lma shbt ummi mnunggu untuk mnimang chya mta..dia diduga dgn penyakit yg mnimpa drinyaa..sesungguhnya bukan itu yg dmnta ttpi dia redha n sbr atas dugaan yg Allah dtgkn buat dirinya n suami..seperti yg mmafiyya tau, shbt mmafiyya ini telah mnderita hmpir bthun lmanya shggakan doc mngesahkn yg dia msti mnjlni opration bg mmbuang syst di ovarinya yg mna jika dbiarkn akn mmbwa kpda kanser..dh bbrapa kli dia mngguhkn trikh untuk dbdah krna terlalu tkut nmun Allah maha pengasih kpd ummatnya yg sabar..

pd satu pg sahabt ummi ini terasa perutnya bgaikn dcucuk..dan segera rasa tkut bersarang di hatinyaa..nmun dia gagahkn diri untuk prgi ke klinik untuk mmstikn keadaan dirinya yg mna waktu itu hanya perasaan tkut akn systnya yg mkin mmbesar..seusai doc memeriksa kputusan jga di
alangkh terkejutnya dia kerana apa yg disangka slma ini adalah mimpi ngeri shja..hanya satu ucapan yang mampu dia ungkpkn tika itu..mna tidaknya syst yg mnhtui dirinya slma ini dikesan telah mngecil n kmgkinan akn sembuh spnuhnya beransur2..untuk mndgar pnjlasan doc selebihnya dia mnjdi lbih bsemangat..alagkh terkejutnya dia apabila doc mngumumkn yg dia mngndung 5 minggu..

Ya Allah sungguh besar ujianmu dulu n bersyukurnya diri ini kerana kesabaranku slma ini dibalas dgn kurniaan yg amt besar...mamafiyya yg mngr crita sahabt ini tmpg bgmbira  dgn berita ini terasa kerdil sgt diri ini tika itu..

utk pngetahuan sume sahabt mamafiyy  ini mengamalkan beberapa vitamin dr shaklee disamping usaha2nya yg lain beserta doa yg x pnh lekang dr bibirnya n suami tercinta..ingin mamafiyya kongsi bsama klian sume tntg kehebtn nutrisi ini..


Add caption
Kelebihan vit e complex:

Khasiat Vitamin E  Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan  penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.Melindungi paru2 dari pencemaran udara.Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.Anti oksidan.Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.Menyelesaikan masalah kelesuan.Mengurangkan risiko parut yang besar.Merendahkan kadar kolesterol.Membantu mencegah kanser.Merendahkan risiko katarak.  Kelebihan Vitamin E Complex Shaklee? Vitamin E Complex Shaklee mengandungi Selenium. Ia adalah trace mineral yang amat penting untuk kesihatan. Selenium membantu dalam mencegah kanser.Di dalam tubuh kita, selenium adalah komponen dalam sejenis enzim yang dipanggil glutathion peroxidase. Enzim ini wujud dalam cecair di dalam dan sekeliling sel dalam tubuh kita.Tugasnya ialah menjaga sel dari dirosakkan oleh oksigen tak lengkap (radikal bebas) yang boleh menjadi punca kanser.Selenium bekerja bersama-sama dengan Vitamin E yang terletak di dalam selaput sel untuk mempertahankan sel dan tisu badan kita daripada dimusnahkan.Atas sebab itulah vita-E complex Shaklee (400IU) yang diperbuat daripada sumber semulajadi diperhebat dengan 10mcg selenium bagi melengkapkan fungsi vitamin E. Selenium, perlu diambil da

No comments:

Post a Comment