Monday, 17 September 2012

Set Skin care Shaklee

Salam sume sahabat mamafiyya..camat pg moga hari ni akan memberi keceriaan yang berganda untuk kita menikmati keindahan alam semesta ciptaan Tuhan untuk hambanya...Alhamdulillah...

kaum hawa semestinya sentiasa inginkan kulit yang cantik dan bersih. Biasanya wanitalah yang suka pada kecantikan tak tahu pula mamafiyya kalau lelaki ;) Kecantikan kulit seharusnya dijaga dari dalam barulah terpancar di luar...x gitu?

Tapi seperti yang kita selalu dengar nak kulit cantik amik kolagen..apa sebenarnya Kolagen ni?

*kredit shakleetrialpack.com

Kolagen adalah rangkaian protein semulajadi utama yang terdapat dalam tubuh mamalia. Ia memberi kekuatan dan kekenyalan kepada otot. Kulit kita juga mengandungi kolagen yang membuatkan ia anjal dan tegang. Kolagen yang berkurangan menyebabkan keanjalan seamakin kurang dan kulit mula berkedut.

Kolagen ni umpama spring tilamlah. Tanpa spring tilam akan melendut ke bawah. Tanpa kolagen, struktur protein dalam badan kita menjadi lemah. Contoh paling senang dilihat ialah pada kulit. Senang nampak kusam, sagging dan berkedut kan?

Untuk mendapatkan kolagen anda memerlukan Vitamin C. Apabila Vitamin C bergabung dengan Vitamin E  sebagai antioksidan bagi memastikan radikal bebas dalam tubuh dibunuh, menghasilkan sel yang sihat, sekaligus mencantikkan penampilan.Bagi menjaga kelembapan dan pembinaan sel kulit, vitamin B Complex pula mengambil bahagian.

Oleh itu Set D (wajah berseri @ skin care) disusun dengan rangkaian vitamin-vitamin B Complex, Vita-C dan Vita-E bagi memberikan sepenuhnya vitamin keperluan untuk kulit yang sihat dan cantik. Sekiranya anda memerlukan lebih, anda boleh mengambil Energizing Soy Protein sebagai tambahan untuk menyokong pembentukan kolagen, sekaligus menjadikan kulit lebih anjal, kenyal, gebu dan putih berseri.

Shaklee Trial Pack D (Skin Care)
30 biji B Complex
30 biji Vitamin C
30 biji Vitamin E

Untuk kegunaan 30 hari.

Atau anda ingin terus membeli dalam bentuk botol (full pack) yang sebenarnya lagi jimat dan penggunaan untuk jangka masa yang lebih lama iaitu 4 bulan. 
1 botol B Complex 120biji 
1 botol Vitamin C 180biji 
1 botol Vitamin E 120biji 


Tak rugi pun melabur sedikit untuk kecantikan kulit kita..


Berminat untuk tahu harganya..PM mamafiyya k!InsyaAllah yang nak trial pack untuk sebulan juga ada di sediakan..sms di talian 0195632038 @ email di wafiyyacoomil@gmail.com

No comments:

Post a Comment