Saturday, 24 November 2012

Testimonial Pengguna Shaklee


Seronok baca macam2 testi dlm group ni. Kali ni saya nak share testi saya pulak. saya deliver baby no.3 bulan 5 hari tu.Masa deliver anak No.1 & 2 luka prineum saya mmg teruk ambik masa 2mggu lbh nak baik tambah pula saya makan jamu. saya ni plk jenis susah nak makan apa2 supplement. Tapi anak yg no.3 ni saya cuba set 3M. Alhamdulillah luka prineum saya tak sampai seminggu dah baik. Susu badan pun meriah. masa anak 1st n 2nd setakat 2 bln je BF. tapi anak no. 3 alhamdullilah skrg dah nak masuk 7 bln masih lg BF. Tak pernah terfikir langsung! skrg saya consume ESP+Alfafa+Oste. Syukur pada Allah banyak perubahan hidup saya. selain susu meriah. Officemate pun tegur kulit semakin putih. Sya juga adalah penghidap resdung kronik hingga sentiasa bergantung pada ubat & nasal spray sbb hidung sentiasa tersumbat dgn amalkan alfafa berterusan resdung saya juga semakin berkurangan. Syukur sgt2.

Salam warga GBS...nk share ckit gud news...semalam...ade saudara sefamily tumpang bmalam kat umah sye..pendek citer..c kakak nih..ckp..sye nampak makin berseri2 w/p dh anak 4...x taulah die saje2 ke or tipu jer...die tanye mcm2...1st ayat die...ko ni ade amik colagen x?selama ni...mmg sye consume vit2 shaklee..tp blom amik/try lg colagen powder tu..tggu budget nait cket.sye kembang idong semcm pon ader...xlh sye bangga diri sgt..semua tu dr Allah ta'ala kn?Alhamdulillah...so..sye mulelh sharing ngan dier..psl vit2 shaklee nih...pg td b4 c kakak ni blt pon die nk pinjam compact powder or 2 way cake or foundation..sye ckp ler..mane ader guna mende2 gitu..yg sye guna mosturizer ...mascarabn eye liner jer......dier mcm x caye sye x guna mende gitu....last b4 die blt...selain shake hand ngan sye...ayat yg kelua dr mulut die..order utk akak vit e,vit c n b complex yer...bleh kn?...korang ape pendapat kalo tgok pic sye nih...asli yer..x de guna 1 hape make up or touch up pon....clear...even mosturizer pon x pakai coz husband ckp g jln2 tgok umah yg masih dlm pembinaan....mode sye:...senyum...

salam saya pun guna vit shaklee set d unt kulit plus esp...sgt ok sbb kulit sy sgt sensitif...cpt menggelupas area dagu,tepi bibir n hidung..jerawat mmg byk tiap hari naik ..plus sy ni ske tkr produk skincare..smpai kne g hospital amik pencuci dr husm tp x jadi jgk smpaila sepupu sy Aeidah Amrun kenalkan produk shaklee ni..skrg bebas je rasa sbb nk period ke ape jrwt x naik byk..sebijik je..parut pudar n kulit dh ok..alhamdulillah

mamafiyya kongsikan testi ni untuk panduan rakan2 sume..jika ada yg berminat sila hubungi mamafiyya untuk mndapatkan konsultasi percuma dr mamafiyya..sila sms/wassap di talian 0195632038

Monday, 19 November 2012

happy holidaaayy wif ummi & ayah




Senarai Barangan Shaklee


Salam kepada sume pembaca blog mamafiyya..alhamdulillah emm mamafiyya meng'update' post terkini dengan senarai produk untuk sesapa yang  nak lebih tahu tentang shaklee..

silalah sms or email kepada mamafiyya untuk tahu dgn lebih lanjut mengenai harga or promotion tentang beberapa produk shaklee..

Produk Shaklee

Anti-aging:

  • VIVIX
Immune system
  • NutriFeron


Vitamin Asas:




  • Energizing Soy Protein
  • Vita Lea Iron Formula (multi vitamin & mineral)
  • B Complex
  • Vita-C (sustained release)
  • Zinc Complex
  • Alfalfa
  • Carotomax (Beta Carotena)
  • Vitamin E
  • Lechitin
  • Ostematrix (Calcium Magnesium)
  • Fibre
  • DTX Complex


Kesihatan Advance:

  •  Omega Guard
  •  CorEnergy
  •  Peppermint Ginger
  •  GLA Complex
  •  Herb-Lax
  •  Garlic Complex
  •  Fiber Plan (minuman)


Vitamin untuk kanak-kanak:

  •  Vita Lea for children
  •  Vita C chewable
  •  Meal Shake


Diet Plan:

  •  Cinch Energy Tea Mix
  •  Cinch Shake Mix


de-Hydration formula:

  •  Performance Drink


Kegunaan Rumah:

  •  Basic H
  •  Dish wash
  •  Fresh Laundry
  •  Soft Fabric
  •  BestWater (penapis air mudah air)
  •  AirSource Mobile


Barangan penjagaan kulit dan rambut:




  •  NutriWhite Skin Care
  •  Enfuselle Skin Care
  •  ProSante Hair Care

Bagi yang berminat sila dapatkan konsultasi secara percuma dari mamafiyya exclusive untuk anda..call/wassap/sms di talian mamafiyya 0195632038..jngn risau bagi yg ingin mencuba mamafiyya akan mengesyorkan trial set untuk di coba..selamat mencuba n selamat beramal

Tuesday, 6 November 2012

November Promotion

 
• TUMBUHAN TERBAIK yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia

• Bagus diambil oleh ibu-ibu yang menyusukan anak kerana ia merangsang penghasilan susu ibu (MILKBOOSTER)


• Membantu PERKUMUHAN menjadi lebih LAWAS

• Membantu MEMBUANG ANGIN dalam badan.


• fiber yang MENGENYANGKAN.


• Melegakan SAKIT SENDI dan BELAKANG


• Menghilangkan KELESUAN dan TEKANAN.


• Memberi sensasi ‘rasa sejuk’


• Memberi kelegaan semasa HAID


• Merawat ARTHRITIS


• Bagus untuk ASMA, RESDUNG, ALERGI, GEGATA dan EKZEMA


• MENCUCI USUS bagi membuang toksik


• Mencuci BUAH PINGGANG dan merawat KENCING KOTOR disebabkan jangkitan dalam buah pinggang


• MENEUTRALKAN ASID dalam badan


• Merawat masalah KEPUTIHAN pada wanita


• Membesar dan menegangkan PAYUDARA


• Bertindak seperti KACIP FATIMAH kepada para isteri


• MEMULIHKAN URAT selepas bersalin


• Membantu masalah PENGHADAMAN dan PENCERNAAN


• Meningkatkan STAMINA seorang suami


• Melegakan SEMBELIT

Saturday, 3 November 2012

1001 Khasiat Alfalfa


Tahukah anda yang Alfalfa ni raja segala tumbuhan. Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi.

KEGUNAAN DAN KEBAIKAN ALFALFA
    1. Alfalfa sangat kaya dengan nutrisi. Mengandungi berbagai vitamin dan mineral dan kaya dengan antioksidan. Rendah dalam lemak dan kolestrol. Menjadi sumber protin dan fiber yang baik.
    2. Digunakan sebagai Milk Booster
    3. Membantu sistem penghadaman
    4. Membantu menggurangkan kesakitan dalam badan - seperti sakit belakang dan sendi
    5. Membantu mengawal tekanan darah tinggi.
    6. Menstabilkan kandungan gula dalam darah
    7. Melegakan keletihan
    8. Membantu menyingkirkan lemak dan kolestrol
    9. Merawat arthitis
    10. Baik untuk masalah alergy dan eczema
    11. Melawan alahan seperti sensitif hidung, kurap, bau badan 
    12. Mencuci usus dan membantu menyingkirkan toksik
    13. Mencuci buah pinggan dan merawat kencing kotor
    14. Menuetralkan asid dalam badan
    15. Melegakan sembelit
    16. Detox seluruh badan - mencuci darah, hati dan usus
    17.  Merawat masalah keputihan 
    18. DAn banyak lagi

       PERBEZAAN SHAKLEE


      Alfalfa Complex merupakan Formula SHaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an. Dibuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secaraorganik. Hanya daun-daun alfalfa yang dituai dan dikeringkan dengan udara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung didalamnya. Daun alfalfa yang kering kemudiannya dibiarkan menjadi serbuk dan dikompres untuk menjadi tablet dengan  menggunakan haba yang rendah untuk mengawal aktiviti enzim.. Agar hasil produk adalah seakan-akan sama dengan alfalfa semulajadi.

      YAng bestnya alfalfa complex tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis, pewarna, bahan pengawet tambahan, fungisid,bakteriosid, hormon2 sintetik,pengawalatur tumbesaran atau bahan2 kimia.


      **These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
       

      untuk yg berminat jgn sila dpatkan konsultasi percuma dr mamafiyya terlebih dahulu di talian 0195632038

      Petua Sihat Cara Saintifik Rasulullah SAW

      1. AMALKAN BANGUN SEBELUM SUBUH
      Rasul selalu mengajak umatnya untuk bangun sebelum subuh, melaksanakan solat sunat, solat fardhu dan solat Subuh berjemaah.


      Hal ini memberi hikmah yang mendalam antara lain :
      - Berlimpah pahala daripada Allah s.w.t.
      - Kesegaran udara pada waktu subuh yang bagus untuk kesihatan/terapi penyakit TB.
      - Menguatkan fikiran dan menyihatkan perasaan.


      2. SENTIASA MENJAGA KEBERSIHAN
      النظافة من الإيمان
      Rasulullah sollallohu alaihi wasallam sentiasa rapi dan bersih. Setiap hari Khamis atau Jumaat, beliau bercukur, memotong kuku, bersisir dan berminyak wangi.
      "Mandi pada hari Jumaat adalah wajib bagi setiap orang-orang dewasa. Demikian pula menggosok gigi dan memakai harum-haruman." (HR Muslim)

      3. TIDAK PERNAH MAKAN BANYAK
      "Kami adalah sebuah kaum yang tidak makan sebelum lapar dan bila kami makan tidak terlalu banyak (tidak sampai kekenyangan)." (Muttafaq Alaih)

      Dalam badan manusia ada 3 ruang untuk 3 benda :
      Sepertiga untuk udara, sepertiga untuk air dan sepertiga lainnya untuk makanan. Bahkan ada satu tarbiyyah khusus bagi umat Islam dengan adanya puasa Ramadhan untuk menyeimbangkan kesihatan.

      4. GEMAR BERJALAN KAKI

      Rasulullah selalu berjalan kaki ke masjid, pasar, medan jihad, mengunjungi rumah sahabat dan sebagainya.

      Dengan berjalan kaki, keringat akan mengalir, pori-pori terbuka dan peredaran darah akan berjalan lancar. Ini penting untuk mencegah dari diserang penyakit jantung.


      5. TIDAK PEMARAH

      Nasihat Rasulullah : "Jangan marah!!" diulangi sampai 3 kali. Ini menunjukkan hakikat kesihatan dan kekuatan Muslim bukanlah terletak pada jasadiyah belaka, tetapi lebih jauh iaitu dilandasi oleh kebersihan dan kesihatan jiwa.

      Ada terapi yang tepat untuk menahan marah :
      - Mengubah posisi ketika marah; bila berdiri maka duduk, dan bila duduk maka berbaring.
      - Membaza ta'awudz, kerana marah itu daripada syaitan.
      - Segeralah berwudhu'.
      - Solat dua rakaat untuk meraih ketenangan dan menghilangkan kegundahan hati.


      6. OPTIMIS DAN TIDAK PUTUS ASA

      Sikap optimis akan memberikan impak psikologi yang mendalam bagi kelapangan jiwa sehingga tetap sabar, istiqamah dan bekerja keras, serta bertakawal kepada Allah s.w.t.


      7. TIDAK PERNAH IRI HATI

      Untuk menjaga stabiliti hati, kesihatan jiwa dan mental, maka menjauhi sifat iri hati ini adalah tindakan preventif yang sangat tepat. Tidak iri hati bila kawan atau kenalan mendapat keuntungan seperti naik pangkat, berjaya dalam perniagaan, mempunyai anak-anak yang berjaya dan sebagainya. Dan disarankan untuk membantu rakan-rakan untuk berjaya, di mana ia akan memberi kepuasan dalaman yang hakiki.

      Kenapa air penting...kene minum bape banyak?


      SAlam sayang buat semua sahabat2

      tahukah anda,utk setiap 25kgberat anda, anda perlu minum 1 liter air kosong..(CTh: if berat 50kg,anda perlu sekurang2nya 2liter air sehari)

      Disini saya nak share,kenapa air penting..ni saya google dari internet dan simpulkan disini:
      otak kita mengandungi 90% air..
      Otot kita 75% air
      Tulang kita 22% air
      Darah kita 83% air
      Air menstabilkan suhu badan
      Air mengangkut nutrisi dan oksigen ke dalam sel
      Air melembabkan udara dalam paru-paru
      Air meningkatkan kadar metabolisma!
      Air melindungi organ-organ
      Air membantu organ-organ untuk serap nutrisi dengan baik
      Air melindungi dan melembabkan rawan

      Apa yang berlaku sekiranya kita kekurangan air?
      Tubuh selalu kepenatan
      Sakit kepala yang kerap atau migrain
      Sembelit
      Ketegangan otot
      Tekanan darah yang tidak seimbang
      Masalah buah pinggang
      Kulit kering
      Risiko Kematian
      __________________________________
      *sekdr berkongsi.. kalo kat sekolah..cube tgk..anak sape yg bwk air berbotol2..sape yg bijak?.. hmm..fikir2kan