Sunday, 8 December 2013

Tips Atasi Masalah Bau Mulut

Assalamualaikum sahabat semua...
u olls sume tau x Herbalax Shaklee ni boleh atasi masalah bau mulut??

Ramuan Herb-Lax Shaklee ni terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisional dan teknologi barat.
Herb-Lax Shaklee mengandungi 9 herba semulajadi iaitu alfalfa leaves,senna leaves,anise seed,blue malva flower,buckthorn bark,licorice root,rhubarb root,fennel seed dan culver's root.tuuu dia mamafiyya pun x tau ape benda laa ni kalo x tengok pic n nama dlm b.melayu huhuhu..xpe japgi kita kenal ape benda la ni yee..

Sifat Herb-Lax Shaklee 
<<mengalakkan tindakkan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.>>

Manfaat Herb-Lax Shaklee  
1. Menyingkirkan najis yang tersekat.
2. Merangsang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
3. Membantu masalah sembelit.
4. Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakkan usus (natural bowel movement) dan secara langsung membantu masalah sembelit.
5. Mengempiskan perut.
6. Menyokong kesihatan usus.
7. Membantu menyahtoksin badan.
8. Herb Lax Shaklee membantu mengurangkan atau memberi rasa kepejalan pada perut.Sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan dalam air panas sebagai minuman teh herba.
9. Membantu masalah bau mulut dan bau badan.
10.Mengelakkan kembung perut.
11.Mencegah penyakit kulit.

 Ramuan yang terkandung didalam Herb-Lax Shaklee 
 Alfalfa Leaves - Membersihkan usus,darah dan hati.
Anise Seed - Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

 Blue Malva Flower -Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.

Barkthorn Bark - Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakkan dan memberi lembapan kepada usus.
Culver's Root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan bagus untuk asthma.

Fennel Seed(Jintan Manis)- Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol.Membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut atau usus.

 Licorice Roots - Membantu proses detoksifikasi
Rhubarb Root- Herba yang banyak digunakan dalam perubatan cina sebagai antibiotik.
 Senna Leaves - Merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut,mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.


Info:

  • Mereka yang mempunyai sistem penghadaman yang lemah akan mengalami cirit-birit pada peringkat awal pengambilan.Manakala dibawah kondisi normal,Herb-Lax Shaklee menampakkan kesan dalam tempoh 8-12 jam selepas pengambilan.
  • Mereka yang mengalami masalah sembelit yang serius boleh meningkatkan dos pengambilan kepada 5-8 biji dan boleh kembali kepada dos biasa setelah proses penghadaman kembali normal.
  • Herb-Lax sangat sesuai diambil bersama Lecithin dan Alfalfa bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan.

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Wednesday, 4 December 2013

Anak2ku Cerdas dan Pintar dengan OMEGA GUARD SHAKLEE

Assalamualaikum semua..
xde kata yg indah melaikan alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi bila dapat tengok anak2 membesar depan mata dalam keadaan yang sangat baik..

walaupun kadang2 terpaksa berdepan dengan demam, selsema, batuk dan juga kahak yg banyak tapi berkat dari amalan sukakan vitamin yg mamafiyya mmg terapkn pd kakak buatkan demam n juga selsema n batuk hanya amik msa 2 hingga 3 hari je untuk baik..sememangnya ubat itu dari Allah tp mamafiyya nk tekankn kt cni ikhtiar pengambilan ubat dan juga suplimen turut membantu..so nak tau apa jenis vitamin yg mamafiyya n anak2 comel ni amalkan??
untuk c kakak wafiyya aka k.long fiyya mamafiyya dh mula bagi  kakak amik VITAMIN C CHEWABLE, OMEGA GUARD dan MEALSHAKE...
 dan alhamdulillah dia membesar dengan hebat sekali dan cita2 mamafiyya buat anak2 comil ni utk bagi ilmu dunia dan akhirat yang secukupnya in sha Allah..

 

dan untuk c adik pulak mamafiyya dah consume dr awal preggy trimester ke 2 lagi dengan vitamin serta suplimen yang sepatutnya untuk kesiatan baby dalam kndungan dan juga utk mamafiyya sendiri..
 baru2 ni adik terkena selsema dan batuk..yg cyannya kahak adik macam x mo pecah...bila time dia batuk kita plak yg rasa mcm perit sgt..org ckp baby kecik x bleh bg obat sembarangan kn..so mamafiyya amik inisiatif utk ubatkan dia melalui susu badan yg fresh..memandangkan memang mamafiyya ngah consume set slimming breasfeeding so mmg niat sgt laa omega yg mamafiyya amik hari2 tu boleh ubati batuk adik dan finally alhamdulillah dlm masa 3 4 hari kahak adik sudah kurang dan batuk pn hilang...syukur sgt Allah perkenankan niat dan makbulkan doa mamafiyya..pendek kata OMEGA GUARD ni sememangnya awesome!! n mamafiyya suggestkan sgt utk ibu2 di luar sana adakan sebotol omega di rumah utk masalah2 seperti ini..untuk dptkan omega bolehlah menghubungi mamafiyya..in sha Allah harga terbaik untuk anda semua..

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Tuesday, 3 December 2013

Best!!!!Jom Kurus Dengan Omega Guard

assalmualaikum semua...
bulan ni punya promo OMEGA GUARD!!Buy 6 Free 1...sape nak bagi saja2 beli 6 percuma 1 macam ni...
bukannya murah minyak ikan nii.dah tersohor satu dunia minyak ikan  nie laaa yg paling best sekali berbanding dengan jenama2 lain..So jom grab sekarang kalo betul2 nak rebut peluang ni...dah la dapat free 1 dia punya kelebihan x yah citer laa mmg hebat, tmbh lagi boleh dapat keahlian pecuma kalo kita grab keenam2 botol ni..fuuuh mmg spesel tul kn??
Haaa yg ni plak model untuk iklan ni..hikhik yg baju ijau ni dia amik omega sebab tu nmpak seliim jee..emm best kan kalo kita nak betul turunkan berat badan amalkan pengambilan omega guard shaklee dalam diet seharian kita..

Kenapa saya kata dengan Omega kita boleh kurus?ada apa ye dlm omega ni??

Omega Bakar Lemak 
--> Pengambilan 3 biji sehari selepas sarapan/ lunch mampu memberi rasa kurang lapar kepada anda.

--> berfungsi membakar lemak dan meningkatkan metabolisma

--> kajian dilakukan di Jepun & Czech Republic mencadangkan bahawa omega 3 mampu menghalang pembentukan lemak badan hodoh & menggalakkan  pembakaran lemak dengan cepat.

--> Satu kajian di Australia menunjukkan pembakaran lemak yg lebih tinggi semasa senaman dilakukan  apabila mengambil omega 3 berbanding mereka yg tidak mengambilnya semasa bersukan.

--> membantu masalah perut buncit dan obesiti.

--> kesimpulannya omega mampu mengurangkan selera makan disamping membakar lemak dengan cepat.


so untuk dapatkan omega dengan harga promosi cepat2 wassap mamafiyya..sms pn boleh..kalo rasa xnak beli byk sgt, 2 pn mamafiyya akan bagi dengan harga yg sangat2 murah...jgn isau k!

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Thursday, 28 November 2013

Set Kesihatan yang anda cari ada di sini..All About Supplement

hai assalamualaikum...
arini msih lg kt kg menikmati keindahan cipataan Allah yg maha esa..emm segar dan nyaman ja rasa...hihi msih lg mengadap tablet setelah anak2 semuanya tido..
niat di hati nk kuar tlg mak kt dapur tp msihnlagi sempat nk citer2 kt cni...
ok utk pngetahuan anda semua sekali lagi mamafiyya nk story2 psal ubat tp aure x dan nk citer panjang cumanya klo kwn2 sume nak menghadapi masalah2 kesihatan yg rumit dan juga inginkan supplement @ ubat2 yg sesuai boleh laa jenguk kat cni..in sha Allah kat cni semuanya ada..
mamafiyya membekalkan set2 kesihatan Shaklee:
♡set tambah susu
♥set berpantang
♡set kencing manis
♥set darah tinggi
♡set kurus
♥set resdung
♡set skin care
♥set rambut gugur
♡set manjaku bijak
♥set kesuburan
♡set gout
♥set kesihatan lelaki &wanita
♡set buasir
♥set tambah berat badan
♡set fibroid
♥set hempedu
♡set rumahku syurgaku
♥set ikal mayang
♡set laundry nano
dan pelbagai set2 kesihatan yg sememangnya anda cari untuk menjadi sebahagian dari ikhtiar merawat masalah kesihatan yang dihadapi..
selain tu kalo ada niat nk hadiahkan utk mak ayah tersayang dan nk tgok dorang semua sihat dan ceria,cepat2 pm mamafiyya 0195632038..harga yang istimewa menanti anda..
ok see ull on wassap or sms!
hihi jom jenguk dapur japs mak mcm dh stat memasak...ape2 hal sms yeep wassap yeep

Wednesday, 27 November 2013

Tekanan darah terlalu tinggi??

assalamualaikum...kali ini mamafiyya ingin berkongsi mengnai penyakit darah tinggi yg kian menular di kalangan masyarakat kita kini...tidak mengenal usia tekanan darah yg mendadak naik ini ada punca2nya..sebelum mamafiyya terangkn punca2nya jom kita ketahui dahulu apakah sebenar yg dikatakan penyakit darah tinggi?

Tekanan darah tinggi adalah satu keadaan di mana tekanan yang dikenakan oleh darah terhadap dinding arteri atau saluran darah anda lebih tinggi dari yang sepatutnya dan akhirnya menyebabkan pelbagai ancaman kesihatan seperti strok dan sakit jantung.

Sedar tidak sedar ayah kesayangan mamafiyya sendiri mengalami penyakit ini sudah masuk 5 hingga 6 tahun..ayah tidak pernah menyangka bahawa tekanan darahnya adalah tidak stabil kerana tahap kesihatan ayah tersangat baik..namun apabila berlaku satu keadaan di mana ayah mengalami pra strok yang melibatkan sebelah badan ayah menjadi tidak berfungsi seperti sediakala..walaupun keadaannya ketika itu tidak lah begitu teruk namun agak memeranjatkan kami sekeluarga..

pelbagai rawatan serta ubat2an di beli, makan n minum di jaga dengan baik namun tekanan darah serta tahap kolestrol dlm darah tetap juga tidak menampakkan penurunan..sehinggalah mamafiyya berjumpa dengan pil2 magic dr shaklee ni..disamping part time sebagai (ahli perniagaan dimalam hari) mamafiyya tidak melepaskan peluang ini utk membekalkan ayah dengan vitamin2 magic ni..

Pada awalnya ayah mengamalkan Advanced Joint Health Tablet. ini kerana ayah mengalami pra strok dan kaki ayah sering merasa kebas dan berjaan dengan menggunakan tongkat. Sembahyang pun kena duduk atas kerusi kalo tidak mmg duduk terus kat lantai. Kemudian setelah hampir 2 minggu ayah mengamalkan AJHT ni alhamdulillah mamafiyya dapat tahu ayah dah boleh sembahyang seperti biasa..mampu untuk berdiri,duduk dan bangun kembali tanpa menggunakan sebarang sokongan tongkat mahupun kerusi...alhamdulillah syukur sgt..terima kasih ya Allah kerana kurniakan kesihatan buat ayah..
Habis satu bab tapi masih ada lagi satu bab yang merunsingkan ayah..darahnya sentiasa pada bacaan yg sangat tinggi..sekali lagi mamafiyya amik peluang ni untuk merawat ayah..biarpun mamafiyya bukanlah seorang doktor tetapi untuk melihat ayah pulih dan sihat itu adalah impian mamafiyya..kali ini mamafiyya bekalkan ayah dengan set darah tinggi Shaklee..
Garlic dan juga Omega..ayah x membantah dan ikut saja apa yang mamafiyya suruh dan alhamdulillah berbekalkan semangat ayah yang sgt tinggi untuk sembuh dan pengambilan yg konsisten bacaan koestrol ayah sudah menjadi normal..sekali lagi mamafiyya panjatkan berjuta kesyukuran ke hadrat Ilahi..

In sha Allah tengah tunggu nak blik kampung berikan tonik magic yg cntik ni untuk ayah..hope dengan pengambilan VIVIX kali ini akn membuatkan ayah sihat semula dan boeh menjalankan tugasnya sebagai Imam seperti biasa..
haaa sambil tengah ingat ni untuk sesapa yg nak Vivix dengan harga yg sgt2 murah beh pm mamafiyya smemntara msih dlm promotion time..cepat2 dapatkan VIVIX dan hadiahkan pada org yg anda sayangi



''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Ubat Kurus Terlajak Laris...Pasti tidak mengecewakan!!!

Alhamdulillah....Buat mereka di luar sana yang masih2 tercari Set Kurus yang betul2 menjaminkan janji yang ditepati dan menjadikan tubuh badan anda langsing dan sihat disamping dapat menikmati kelebihan yg berganda..
 #creadit to master herny
Inilah dia Set Shape Up yang anda tunggu2!
Kelebihan  yang dijanjikan jika anda memiliki dan mengamalkan secara konsisten mamafiyya tidak ragu2 lagi anda pasti dapat memiliki bentuk tubuh badan yg diidamkan..
tp yg pasti anda perlu habiskan set ni dan  impian anda akan menjadi nyata..
Selain dari itu anda juga berpeluang memperolehi beberapa kelebihan yang tidak terdapat di mana2 toko jamu ataupun kiosk2 ubat yang menjual ubat langsing seperti yang diinginkan..Antaranya:
* Keahlian anda sebagai ahli shaklee dan juga pengedar shaklee adalah percuma
* Penghantaran juga adalah percuma
* Cash Rebat di tangan anda
* Peluang perniagaan yang luas
Mamafiyya pasti dan yakin anda mampu memiliki bentuk badan yang anda idam2kan seama ini..kepada sesiapa yang ingin mendapatkan set ini hanya perlu wassap or sms mamafiyya!
Saper x nak kurus dengan tidak menjejaskan kesihatan malah dengan set ini kesihatan anda juga akan berkekalan kerana kami menjanjikan bahan2 yang semulajadi dan tidak memudharatkan..
mamafiyya akan guide anda sampai anda berjaya.

Di sini juga mamafiyya sertakan cara2 pengambilan vitamin supaya proses pengurusan badan anda berjalan lancar
Breakfast
2 scoop CINCH(boleh dicampur bersama sebarang minuman kegemaran anda)
afalfa 3-5 biji
Selepas Lunch
Lecithin 3 biji dan juga Omega 3 biji
+ secawan Cinch Tea Mix
Malam 
Cinch 2 scoop
Lecithin 3 selepas lite dinner jika lapar
Sebelum Tido
HerbLax 4 biji selang dengan pengambian alfafa
(kalo dah amik alfafa x yah amik herblax)

Bertindak dari sekarang untuk dapatkan kesan yang segera dan sangat2 berbaloi...jangan malu dan segan untuk berkongsi masalah kesihatan anda in sha Allah mamafiyya akan cuba membantu..

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Monday, 25 November 2013

Pengalaman pertama preggy n deliver bersama shaklee

assalamualaikum n selamat mlm♥♥♥
alhamdulillah untuk kali ni mamafiyya diberi peluang preggy n deliver bersama shaklee..
mmg ni laa pengalaman yg berbeza berbanding msa melalui saat2 preggy 1st baby♡wafiyya♡

Alhamdulillah syukur ke hadratMu yaAllah....semuanya berjalan dgn lncar...cuma keinginan mamafiyya utk merasa bersalin normal utk kli ni x tercapai...namun mamafiyya tau Allah lebih mengetahui mengapa mamafiyya terpaksa d operate juga akhirnya walaupun dh msuk labour room lebih awal...

apepun kesihatan mamafiyya n baby teramatlah baik..syukur ya Allah...
inilah baby kedua mamafiyya..Afif Afnan nama diberi...

semakin hari dah semakin pandai anak ummi ni...alhamdulillah hari ni sdah 69 hari mamafiyya bersalin...rasa macam baru je semalam melepasi saat2 genting bersalin..
Pada awalnya mamafiyya mmg nak sangat bersalin secara normal tapi apakan daya Allah penentu segalanya..
 Apepun mamafiyya amat2 bersyukur kerana sudahpun memiliki seorang putera dan seorang puteri penyeri hidup mamafiyya...

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Tuesday, 19 November 2013

Terbaiiiik!!! VIVIX -penemuan terkini yg hebat

Seperti yang kita sedia maklum vivix merupakan penemuan terkini yg nyata memberi kesan dan impak yg hebat terhadap pesakit2 kronik..ini kerana telah ramai di kalangan pesakit yang mencuba berikhtiar mencari penawar untuk penyakit2 kronik yg dihidap telah menemui sejenis TONIK MAGIK sebagai ubat..
Alhamdulillah dengan hanya sesudu kecil (teaspoon) setiap hari bisa mengembalikan kesihatan seperti sediakala..tapi perlu diingat apa pun yang kita makan dan ambil sebagai ubat mestilah disertai dengan niat yg baik kerana Allah..
 Di sini mamafiyya kongsikan beberapa testimonial dari sahabat2 mamafiyya sendiri mengenai keberkesanannya tonik magic ni..

So..untuk sesapa yg ingin dapatkan boleh terus hubungi mamafiyya di talian..0195632038

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Thursday, 31 October 2013

Inginkan Side Income yang Lumayan dan Halal???

Hampir setiap saat ada sahaja peluang2 serta petua bagaimana anda boleh dapatkan side income dengan mudah bahkan dengan hanya login fb,instagram,tweeter @ yang sama waktu dengannya sudah melayakkan anda mendapat hasil yang tidak terjangka dan terduga..
Tambahan pula di abad ini ramai di kalangan wanita di luar sana yang mengalami satu tranformasi di mana tidak mustahil untuk mereka sama2 berjaya di dalam apa jua bidang serta lapangan yang diceburi malahan dalam bidang perniagaan atau bisnes yang merebak dan bercambah bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan..biar apa pun pilihan anda sudah pasti ciri2 serta sistem dan juga cara perniagaan itu dijalankan sangat dititik beratkan..

Seperti sedia maklum bisnes yang diinginkan mestilah bercirikan:
* tidak membazir masa dan tenaga anda
* tidak mengganggu gugat tanggungjawab harian sama ada yang bekerjaya @ surirumah sepenuh masa
* tiada tekanan daripada upline @ orang atasan 
* tidak hanya sekadar "hangat2 tahi ayam"
* tidak perlu untuk keluar mencari downline
* dan yang paling utama adalah pendapatan lumayan dan pastinya HALAL
Pelbagai persoalan timbul apabila seseorang itu WORKING MOM @ SURI RUMAH.Mampukah saya menjana pendapatan sampingan dengan SHAKLEE sedangkan saya terlau sibuk dengan kerjaya dan juga tanggungjawab di rumah??

PASTI BOLEH!!sekiranya:
~ anda memilih guru (upline) yang betul
~ support dari group yang hebat
~ keinginan yang tinggi utk berjaya
~ tidak merasa ia adalah satu beban

Saya sendiri merupakan seorang ibu yang bekerja..keluar pagi balik petang kadang2 malam kerana kerja saya tidak menentu bergantung kepada arahan. Namun saya tidak pernah merasa terbeban dengan bisnes ini malahan saya gembira dan rasa enjoy melakukan perniagaan ini dari sehari ke sehari..alhamdulillah..ini kerana guru saya adalah seorang upline yang hebat..Beliau juga seorang yang bekerjaya dan sangat sibuk dengan tugas2 di mahkamah tetapi masih sempat untuk keep in touch bersama anak2(donline) dan tidak pernah jemu untuk berkongsi segala tips untuk berjaya..dan kini saya sudah memperolehi side income yang x pernah sama sekali saya duga..ianya melebihi gaji saya sebulan..

Dengan kemudahan teknologi masakini yang tiada sempadan, tunjuk ajar dari guru yang bermotivasi tinggi serta support dari group yang sangat hebat, anda juga pasti tidak terkecuali mempunyai pendapatan yang lebih dari 5 angka sebulan.
Oleh itu jom sertai saya untuk sama2 memartabatkan sistem perniagaan yang mengikut kehendak syarak..

Kepada yang berminat boleh email kepada saya di wafiyyacoomil@gmail.com atau boleh terus call/sms/whatsapp ke talian 0195632038

Saturday, 26 October 2013

Janji Allah pada mereka yang bersedekah

assalamualaikum sahabat semua....
entri hari ni suka sgt mamafiyya nk brkongsi dengan sahabat2 semua bagaimana utk kita memperolehi rezeki dengan mudah...mamafiyya x tipu tau sebab mamafiyya sendiri sudah merasai kemudahan dalam menjemput rezeki berbanding mencari rezeki..

Ketahuilah sahabat semua sesungguhnya Allah SWT menjamin seluruh rezeki makhluk-Nya. Mulai dari yang melata hingga manusia yang sempurna. Masihkah kita tidak yakin pada jaminan rezeki dari Allah?

Semua tergantung dari kemampuan dan kemahuan kita dalam membaca tanda-tanda adanya rezeki yang dibebankan Allah SWT.

Selain gigih berikhtiar mencari rezeki kita juga harus melakukan amalan yang disukai Allah.Allah menetapkan wadah yang sangat tepat untuk itu yaitu solat dhuha. Solat Dhuha merupakan solat pembuka pintu rezeki. Memperbaiki solat dan memperbanyak amalan solat sunat , memperbanyak istighfar , silaturahim dan sedekah juga membantu membuka pintu rezeki.

Menjemput rezeki adalah lebih mudah berbanding mencari rezeki. Tapi sukar juga sebenarnya untuk melakukan amalan-amalan yang menjemput rezeki. Tetapi, bagi yang telah mengamalkan amalan-amalan menjemput rezeki, pasti terasa nikmatnya yang sungguh luar biasa.

Lebih banyak kita memberi, lebih banyak yang kita akan terima, sebenarnya. Ini bukan citer kosong, tetapi ini adalah janji Allah. Sifir 1 – 1 = 10!. Ianya Nampak pelik dari sudut ilmu matematik tetapi ianya adalah sesuatu yang dijanjikan Allah dalam urusan rezeki.Rezeki kita akan lebih berganda jika kita rajin memberi kerana rezeki yang kita terima, bukan semuanya hak milik kita. Kerana di dalamnya terkandung rezeki orang lain juga iaitu rezeki untuk ibu bapa, anak-anak, isteri, anak yatim, fakir dan miskin dan rezeki-rezeki orang lain yang berada di sekeliling kita.Amalan memberi ini perlu dimulakan terlebih dahulu. Jika tidak dimulakan, memang tidak akan dapat menjadi amalan kebiasaan.

Hanya orang yang bahagia boleh membahagiakan bak kata Dr. Muhaya. Maka, rasa bahagia dalam memberi akan menjadikan orang yang menerima juga bahagia.Anda nak tahu magik yang akan berlaku dalam hidup anda selepas anda rajin memberi?. Cubalah memberi mulai hari ini. Moga Allah memberkati hidup anda dan anda dapat menikmati kehidupan dengan lebih baik hasil keikhlasan anda memberi!

alhamdulillah hari ini mamafiyya ingin berkongsi kegembiraan mamafiyya berada bersama2 mereka yang gigih menjemput rezeki yang Allah taburkan di muka bumi ini.. nescaya apabila Allah datangkan rezeki yang dijemput lebih cepat dari rezeki yang dicari..satu keajaiban yang mamafiyya rasakan dan alhamdulillah harinini mamafiyya ingin berkongsi denganshabat2 semua..buat sifu merangkap ummi Nadia Khamis yang mamafiyya kagumi terima kasih buat ummi yang sama2 bertunhkus lumus dlm menta'kidkan bahawa menjemput rezeki lebih mudah dari mencari rezeki..ALHAMDULILLAH..

 mamafiyya mengalu alukn anda bersama mamafiyya mnjana pndpatan smpingan shingga 6 angka sama ada dari umah atau anda seorang yg bekerjaya...hanya bermodalkan rm65 seumur hidup anda mmpu berjaya bersama saya.. mamafiyya juga merupakan pengedar sah shaklee sid 854346..menerima pesanan dari seluruh malaysia,singapura dan jug brunei serta membuat penghantaran beserta konsultasi untuk sebarang masalah kesihatan..sebarang pertanyaan bolehlah menghubungi /sms/wassap mamafiyya di talian 0195632038

Friday, 25 October 2013

Diet ibu menyusu! Boleh ke??

assalamualaikum semua...
wahai sahabat semua..sape kata ibu menyusu x bleh nak diet?boleh jee tp kena betul caranya...

ok mamafiyya kongsikan kt cni sbgai panduan kita semua termasuk diri mamafiyya sendiri memandangkan belum mencapai tahap bmi yang memuaskan so kena uaaha lagi ok caiyok2 sahabat yg sedang bf kat luar sana..

6 langkah diet yang selamat ketika menyusu

1)  Tunggu hingga anak anda 2 bulan sebelum mula dietkenapa kene tunggu 2 bulan, ini utk memberi masa badan menghasilkan susu yang sihat dan berkualiti.. tahukan anda.. dengan menyusu badan secara purata 200-500 calories sehari telah terbakar.. so walaupun kita tak berdiet badan telah membakar extra calories..

2) Menyusukan tanpa hadkajian menunjukkan lebih kerap menyusu dan menyusu lebih dari 6 bulan menyebabkan ibu hilang lebih berat.. wow bestnya, jom exclusive breast feed sampai 6 bulan..

3) Makan sekurang-kurangnya 1500-1800 calories satu harisewaktu menyusu anda kene ambil 1500-1800 calories setiap hari, kalau amik kurang akan menyebabkan susu jadi kurang

4) Tidak boleh turun berat lebih dari 680 g (1.5 pounds per week)Ibu2 boleh turun berat sehingga 1.5 pounds seminggu atau 6 pounds sebulan selepas bulan kedua dan tidak menjejaskan susu dan kesihatan bayi.

5) Kurangkan pengambilan calorie secara perlahan2Jika terlalu drastik mengurangkan kalori akan kurangkan susu.. ibu2 mungkin perasan susu kurang masa sakit, atau badan kurang air atau ketika mengambil ubat.. ini disebabkan masa sakit kita makan sikit, so calorie pun kurang

6) Elakkan ambil jalan mudah utk kurussama ada Liquid diet, diet rendah carbohydrates, ubat kurus adalah tidak digalakkan ketika menyusu..jika aa pun hanya supplement atau vitamin yang dibenarkan sahaja seperti Omega Guard dan juga Lecithin..

so keenam2 langkah ni boleh dipraktikkan untuk usaha ke arah yg lebih cntik n menawan kerana memiliki bntuk badan yg di idamkan..huhu..utk sesapa yg dh cpai target boleh juga kongsikan ngan mamafiyya yer!

♡mamafiyya juga seorang pengedar shaklee yg sah n sgt2 teruja dgn exclusive bf mom so sesapa yg ada pngalamn sgt2 dialikan untuk perkongsian yg menarik..♡

~sedia menerima pesanan serta membuat penghantaran ke seluruh s/malaysia n juga sabah dan sarawak..serta cod di sekitar kawasan sungai petani kepala batas, bertam dan juga butterworth..

♥salam ukhwahfillah♥
mamafiyya 0195632038

Friday, 18 October 2013

Vitamin c 500mg wat come back oktober niiiii.....

assalamualikum sahabat semua
entry kali ni mamafiyya nk kongsikan ngan semua yg penantian kita selama 1 tahun lamanya bakal berakhir...
yeeaahhhh!vit c 500mg bakal menemuai kita minggu depan insyaAllah..

untuk sesapa yg nk buat order boleh lah kol/sms/wassap mamafiya segera..0195632038...

Sunday, 6 October 2013

Banyakkan susu dengan teknik POWER PUMPING

Assalamualaikum sahabat2 semua...
tau x bagaimana teknik power pumping ni berfungsi?dan kenapa ianya menjadi pendorong kepada ibu2 di luar sana untuk mendapatkan stok susu yang memang berbaloi untuk si manja..

Sebelum ni mamafiyya langsung x penah terpikir pun nk wat power pumping ke wat stok susu ke..tapi now bila dah ade anak ke 2 alhamdulillah mamafiyya dah jumpa ramai di kalangan ibu2 yang bekerjaya mempunyai stok susu yang cukup untuk anak mereka..so bila dikongsi rupanya bukanlah menjadi penghalang pun untuk kita terus memberi yang terbaik kepada si comel kita..

untuk itu jomm kita ketahui apa itu POWER PUMPING???

Apa itu Power Pumping?

Power Pumping adalah satu teknik mengepam susu ibu yang boleh meningkatkan penghasilan susu ibu. Teknik mengepam guna cara Power Pumping ni adalah sama seperti kita mengepam selalu. Tapi, ada teknik dan cara perlaksaan yang special bila kita mengepam menggunakan teknik Power Pumping ini. Ideanya adalah untuk meniru gaya bayi menyusu dan secara tak langsung akan meningkatkan hasil susu ibu yang di pam oleh ibu.

Siapa Perlu Buat Power Pumping?

1- Ibu yang kekurangan susu - Kekurangan susu adalah berpunca daripada pelbagai faktor. Period, perubahan hormon, emosi ibu terganggu dan lain-lain.
2- Ibu yang menyusukan anak angkat - Teknik Power Pumping digunakan untuk merangsang susu keluar.
3- Ibu yang ingin relaktasi / menyusukan semula anak yang telah berhenti menyusu susu ibu.

Macam Mana Nak Buat Power Pumping?

Jika anda menggunakan Single Pump: Pam breast kanan selama 10minit kemudian tukar pam breast kiri pula 10minit dan bertukar semula ke breast kanan 10minit dan begitulah seterusnya untuk kedua-dua breast selama 1jam.

Jika anda menggunakan Double Pump: Pam kedua-dua belah breast secara serentak selama 10minit. Kemudian rehat atau stop pam 10minit dan sambung semula pam kedua belah breast 10minit dan rehat semula 10minit. Teruskan sehingga 1jam.

Saranan Waktu Mengepam?

Seelok-eloknya pam pada waktu malam menjelang ke subuh. Ini kerana..pada waktu ini hormon untuk penghasilan susu adalah tinggi.

Berapa Lama Tempoh Nak Dapatkan Hasilnya?

Pertama sekali..kita perlu ingat bahawa bukan sekali buat Power Pumping terus susu mencurah penuh botol 5oz. Kita perlu sabar dan konsisten buat Power Pumping. Sekurang-kurangnya satu minggu kita akan dapat hasil yang menakjubkan. Walaupun pada hari pertama mengepam kita hanya dapat beberapa titis susu ataupun hanya mengepam angin semata-mata, tapi teruskan juga mengepam dan teruskan buat Power Pumping selama seminggu sekurang-kurangnya. Paling elok jika kita buat Power Pumping pada masa yang sama setiap hari selama seminggu. Kerana susu akan di demand pada masa yang sama. Demand semakin kerap dan semakin banyak. Yakinlah Allah akan membantu kita yang ikhlas ingin memberikan yang terbaik untuk anak kita. Banyakkan berdoa. InsyaAllah...

Harapnya perkongsian ini membantu ibu-ibu yang terfikir-fikir nak menambah stock susu. Semoga berjaya!