Sunday, 3 February 2013

Vitamin terbaik di awal kehamilan

assalarmualaikum untuk semua...
dah bsawang rasanya page ni...mana x nya nak  tengok laptop pun x terdaya rasa...asik ulang g toilet jaa...mulanya mamafiyya rasa mcm ada yg x kena ngan diri mamafiyya ni...ltih yg amat sgt..dengan pening + mual2 kat perut...terus mamafiyya berkira2 ooooooooo rupanya dah terlebih due hehehe...bila bgtau my hubby dia lah org yg paling sonok cepat2 gi soidaliah (farmasi)..n d result is "YESSS ALHAMDULILLAH"
Aku bersyukur ke hadrat Mu ya Ilahi...ini anugerah terindah wat kami...patut laa wafiyya ckit2 nak ummi ngan ayah langsung x nak kawan...

hemmmm kali ni mamafiyya tekad dalam hati disamping memanjat doa yang x pernah putus semoga kali ni mamafiyya tidak akan terkecuali untuk tergolong dikalangan mommies yg exclusively BF.....

entry kali ni mamafiyya nk kongsikan dengan rakan2 di luar sana betapa pentingnya kita sebagai ibu yang hamil supaya jangan skip untuk mengambil vitamin yang diperlukan oleh ibu dan juga baby kt dalam perut..macam pagi td waktu bagun dr tidur as usual setiap mommies akan merasa keadaan yang sama..loya pening sampai nak celik mata pun x bole..tp mcm biasa selepas solat subuh mamafiyya akan amik masa untuk x fokus sgt muntah2 bagai..cuba untuk bangun dan siapkan tempahan langsir dan alhamdulillah siap juga akhirnya...n after breakfast sekali lagi badan ni rasa x selesa terus mamafiyya dpatkan vitamin n shake esp..kali ni mamafiyya try wat esp + kordial sunquick guava + strawberry...fuhhh mmg berselera...mamafiyya minum smpi habis..sekaligus ja...lebih kurang setengah jam lepas tu alhamdulillah terasa badan kembali bertenaga...

kalo mcm ni setiap hari sedikit demi sedikit ketidaksukaan kita berada dlm keadaan seperti itu setiap kali kita pregnant iAllah akan dapat di atasi...mamafiyya ingin tekankan disini kepentingan setiap vitamin yg kita ambil di awal kehamilan..
Dengan ini mamafiyya mengesyorkan 4 supplement penting dan utama untuk ibu mengandung di awal kehamilan..

-->Energizing Soy Protein (ESP) : protein berasaskan soya non-GMO yang sangat baik untuk perkembangan janin (sel terbentuk drpd protein)selain untuk tenaga berterusan

-->B Complex : dilengkapi dengan asid folic beserta lapan vit B yang sangat penting untuk saraf buat ibu hamil.

-->Vit C : untuk menguatkan sistem imun badan

-->Vitalea :  multivitamin yang dilengkapi dengan zat besi yang bagus untuk mengelakkan anemia atau mencantikkan bacaan hb setiap kali gi wat check up.

-->Ostematrix : gabungan kalsium dan magnesium dan vitamin D yang sangat berfaedah untuk saraf, pembentukan tulang bayi serta menghindarkan kaki serta otot menjadi cramp. kalsium yang mencukupi juga membantu proses meneran semasa kelahiran nanti..

Inilah gabungan set kehamilan di awal kelahiran @ trimester 1 :



InsyaAllah di entry yang akan datang mamafiyya akan kongsikan pula set untuk trimester seterusnya...untuk yg ingin mencuba bole menghubungi mamafiyya di talian 0195632038..mamafiyya sudah merasai keajaiban vitamin2 ini dan mamafiyya tersangat2 la ingin berkongsi dengan rakan2 sekalian..belum cuba belum tau! bukan untuk org lain tapi ini untuk diri kita sendiri..ok jumpa lg di lain entry..salam ukhwah buat semua..









2 comments:

  1. anda mengalami bacaan HB yg rendah sepanjang preggy...insyaAllah vit shaklee dpt membantu kerana mamafiyya juga telah mengalami benda yang sama sepanjang preggy..alhamdulillah dengan izinnya semua ok walaupun mamafiyya juga seorang pembawa thalasemia...untuk anda yg inginkan info lanjut boleh pm or wassap mamafiyya 0195632038

    ReplyDelete
  2. klau amik vitamin E masa awal2 mgandung bole x?

    ReplyDelete