Wednesday, 27 March 2013

Testimonial ostematrix~~~~alhamdulillah terbaik

salam buat sahabat sume..
alhamdulillah hari ni telah kembali seperti biasa setelah pulang dari bercuti bersama family tercinta..
entry kali ni mamafiyya nak kongsi dengan sahabat semua mengenai beberapa testimonial mengenai penggunaan ostematrix..
sebelum ni mamafiyya salu menasihatkan rakan2 yg seangkatan 'preggy' dengan mamafiyya kat opis ni mengenai kepentingan pengambilan oste @ kalsium ketika hamil..kerana apa? alhamdulillah mamafiyya dapat rasai sendiri kehebatan oste @ pil kalsium ni sebab tu kalo boleh mamafiyya nak kongsi bersama dengan rakan2 dan juga pembaca di luar sana..
salah sorg pelanggan tetap mamafiyya awal2 pagi lagi dh komen betapa berkesannya oste yg dia amik mlm td sebelum tido..

Puan Wani: "alhamdulillah semalam x dapat tido at last ingat kata2 k.sue pasal pengambilan oste...perut pun time tu mcm rasa lapar tp tkut nk mkn sbb dh lewat mlm lagipun sok pagi dh g checkup klo mkn nnti kena marah ngan nurse plak..then buka botol oste amik mcm besa..alhamdulillah bangun je pagi rasa segar sangat walaupun tido semalam dlm beberapa jam je..best la oste ni.."

" Saya pun lg2 ostematrix lain btl kesannya bangun pagi x liat b4 this kalau baring atas toto i punya punggung sakit macam x leh angkat bila amik oste tu x dak pun rasa gitu..shaklee memang best amik la x rugi pun amik pila kalsium at klinik swasta x sama kesannya oste jg yg best"

 " salam semua
saje nak share produk ostematrix..sy nie pregnant 7 bulan..memang kerap la, mlm2 kena cramp dkt betis n perut yg berulang2 setiap hari..baru 3 hari amalkan ostematrix, 4 biji..mcm x percaya lak..mlm td x kena langsung..walhal hujan lebat n cuace sejuk sgt..bangun pg..betapa lancarnye usus dicuci heheh..pasni tido lena da..x yah bangun mlm nak hilangkan cramp2..tq shaklee"

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These product are not intended to diagnose, treat,cure or prevent any disease.

semoga sedikit info yang dikongsi ini boleh memberikan kesedaran kepada kita mengenai betapa pentingnya pengambilan oste @ kalsium buat ibu2 hamil diluar sana..

untuk menempah atau engorder boleh hubungi mamafiyya di talian 019-5632038..jom jana pendapatan bersama mamafiyya..untuk keterangan lanjut juga boleh emailkan ke wafiyyacoomil@gmail.com

Saturday, 16 March 2013

~craft~casing lappy or notebook

alhamdulillah akhirnya siap jgk tempahan dr mumy cute sorang ni...walaupun ni bru 1st time wat benda alah cmni akhirnya menjadi jgk....ntah mcmmana mood bole dtg..pepun tq aiza diharap berpuas hati dgn hasil keja tangan saya ni...benda alah ni bole kte casing notebook la jgk hihihi...ok tata


Friday, 15 March 2013

Set Tambahkan Susu (Milk Booster)

assalamualaikum sahabat semua...alhamdulillah dh bleh rehat jap...mggu ni dh berakhir dengan hari Jumaat yang sgt best..hampir seminggu jugak mamafiyya outstation rsa rindu lak ngan opis..msuk je opis ari ni dh ade freez baru waaa pasni klo pump susu leh simpan kt situ smntara..bestnyee..
emm bckap pasal pum susu baru mamafiyya ingat waktu mula2 tahu im pregnant..semangat sgt nak merasa jd breasfeeding mom bil dh bsalin nnti...Ya Allah Kau makbulkanlah doaku ini...sahabat semua doakan mamafiyya jgak yer..
untuk pengetahuan korang semua banyak kelebihan dan faedah yang kita perolehi jika kita sebagai seorang ibu ni menyusukan baby kite secara direct or indirect tp tetap menggunakan susu ibu..
Antara kelebihan dan fadhilat menyusukan bayi
1. Wanita yang memberi minum susu kepada anaknya daripada badannya (susu badan) akan dapat satu pahala daripada tiap-tiap titik susu yang diberikannya.
2. Jika wanita menyusui anaknya sampai cukup tempoh (2 1/2 tahun) dan beramal soleh tidak melangar perintah Allah dan taat kepada suaminya, maka maalaikat-maalaikat di langit akan khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.
3. Jika wanita memberi susu badannya kepada anaknya yang menangis, Allah akan memberi pahala satu tahun solat dan puasa.
4. Susu ibu menjadikan anak lebih sihat daripada terkena penyakit terutama selsema dan batuk, InsyaAllah.
5. Dengan memberi air susu ibu kepada anak, pengaruhnya sangat besar terhadap perkembangan dan kesihatan fizik dan jiwa anak.
6. Jika semalaman ibunya tidak tidur kerana menjaga anaknya yang sakit, maka Allah S.W.T memberi pahala seperti memerdekakan 70 hamba ke jalan Allah.
Begitulah sayangnya Allah pada wanita yang bergelar IBU.

Ini semua dipetik dari pemahaman mamafiyya kepada maksud ayat Al-Quran dan kalam Imam Syafie di bawah:
Surah Al-Baqarah Ayat 233 yang bermaksud:
“Para ibu hendaklah menyusukan anak-anaknya selama dua tahun penuh, iaitu bagi yang ingin menyempurnakan penyusuan”
Imam Syafie berkata, “Sihat atau tidak anak itu bergantung sama ada anak disusui ibu atau tidak walaupun sekali susuan”

tetapi bagi ibu-ibu yang mengahadapi masalah kekurangan susu atau susu merudum secara tiba2 apabila kita sedang besemangat untuk memberi segala kebaikan susu ibu kepada baby kesayangan kita, jgnlah ibu2 semua berputus asa..bermacam2 ikhtiar serta usaha dan juga petua yang boleh kita lakukan untuk mencapai matlamat tersebut.
salah satunya adalah dengan pengambilan vitamin serta makanan tambahan. Vitamin yang mamafiyya syorkan adalah Set Milk Booster Shaklee.
Set B
Vitalea
B Complex
Vita C
Alfalfa

Set Breastfeeding Eu4 Pack
Vitalea
B Complex
Vita C
Alfalfa
Ostematrix

Set Breastfeeding Optimum (3M)
Vitalea
B Complex
Vita C
Alfalfa
Ostematrix
Esp
Tapi...walaupun kita ambil segala vitamin serta makanan tambahan ni jgn pula kita lupa segala ikhtiar dan doa pasti mengiringi setiap langkah..
Untuk sesiapa yang berminat bolehlah menghubungi mamafiyya di talian 0195632038..sms/wassap pun ok je...iAllah mamafiyya akan jawab segala pertanyaan kalian..

Wednesday, 6 March 2013

Set D shaklee~Penyelasaian untuk kulit bermasalah

hai assalamualaikum ...
alhamdulillah hari ni masih sihat dan ceria seperti selalu...uoll sume cmana??hope apa yg dilalui oleh sahabat2 semua berjalan lancar seperti yg dirancang dan juga dikurniakan dengan kesihatan yg berpanjangan...entry hari ni mamafiyya nak bercerita mengenai set kecantikkan yg paling meletop..kebanyakkan cust mamafiyya mengambil vitamin cantik ni..iAllah dengan pengambilan yang konsisten segala masalah wajah termasuk jerawat,kulit berminyak hinggalah parut dari kesan jerawat yang lepas pun dapat diatasi..selain daripada pengambilan vitamin2 ni mestilah diiringi dengan pengambilan air yang secukupnya.
Berikut adalah beberapa panduan untuk mendapatkan kulit yang cantik dan berseri:
  • minum sekurang-kurangnya 8 gelas air setiap hari
  • lengkapkan diri dengan pengambilan vitamin bagi memelihara kulit dan badan
  • mengamalkan pengambilan Vitamin C membantu menjadikan kulit lebih cerah dan menyekat pembentukkan pigmen
  • Vitamin E yang secukupnya akan membantu melewatkan penuaan , mengurangkan kedutan dan bintik penuaan.
  • Vitamin B Complex juga penting bagi menangani stress dan membantu menjadikan wajah berseri
  • Asid Lemak Omega 3 dan 6 mengawal lembapan kulit
  • Asid Amino L-Cystein memberikan kulit yang sihat, muda dan anjal
  • Pengambilan Zinc yang cukup pula akan membaikpulih kulit dan sel-sel yang rosak
Berikut adalah beberapa cadangan yang mamafiyya syorkan kepada cust diluar sana mengenai set2 yang iAllah terbaik untuk anda:

SET D SHAKLEE
SET D SHKALEE DENGAN EXTRA PROTEIN
SET JERAWAT

CADANGAN SUPPLIMENT TAMBAHAN UNTUK KULIT CANTIK

So apa kita tunggu lagi cepat dapatkan dengan menghubungi mamafiyya sendiri untuk consultasi percuma...berikhtiarlah untuk kepuasan diri sendiri..sekiranya rumah @ opis kalian berdekatan dengan branch pergi je terus ke branch dan kalian boleh gunakan id mamafiyya 854346 untuk dapatkan dengan harga ahli..

bagi mereka yg ingin mencuba terlebih dahulu boleh dapatkan dari mamafiyya sendiri..kol asap @ bole sms/wassap mamafiyya di talian 0195632038..kami menyediakan trial pack untuk anda cuba.mamafiyya juga akan cod terus jika anda berada di sekitar butterworth or kepala batas @ yg sewaktu dengannya.

Tuesday, 5 March 2013

Ostematrix---->baja terbaik untuk tulang

assalamualaikum sahabat semua..
Promosi Mac??
hehe kali ni shaklee wat promosi lagi untuk pengamal & pencinta vit espcially yang sgt2 memerlukan vit ni adalah preggy mom n mana2 individu yg salu mengalami sakit belakang, lenguh pinggang dan yg sewaktu dengannya...
Tadaaaa...ostematrix jadi pilihan shaklee untuk bulan ni..beli 6 percuma 1...kira ok la tu mmg terbaik laaa..
Kenapa kita sgt2 memerlukan ostematrix @ tablet kalsium ini?kenapa x minum je susu mcm yg salu iklan kat dlm tv tu?haaaa kt sini mamafiyya nak dtgkan beberapa kelebihan ostematrix ini..

Kelebihan Ostematrix:
  • Mengandungi kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet
  • Mengandungi magnesium dan vitamin D
  • Tidak menyebabkan sembelit
  • Lebih selamat dari risiko batu karang
  • Menguatkan tulang
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas
  • Neringankan stress
  • Memperbaiki hyperaktif perut dan gastrik
  • Pengalkalian badan
Untuk sesiapa yang ingin merasakan kehebatannya bolehlah menghubungi mamafiyya segera di talian 0195632038 @ wassap/sms

Friday, 1 March 2013

Shaklee..pilihan utama untuk kesihatan

assalamualaikum...
buat sahabat sahabat diluar sana...alhamduillah sehingga ke hari ini kita masih dikurniakan dengan kesihatan yang berpanjangan..di dalam kesibukkan seharian jgn pula kita lupa sesungguhnya kesihatan yg diberi haruslah di isi dengan kerja serta amalan yang berfaedah..

Entry kali ni mamafiyya ingin berkongsi serba sedikit dengan sahabat semua mengenai beberapa kelebihan vitamin shaklee yang di amalkan setiap hari...x salah kebaikkan dikongsi bersama kan?sharing is caring!!!

Mengapa mamafiyya memilih Shaklee sebagai supplimen terbaik untuk diri dan juga keluarga?Sebenarnya kelebihan mengenai shaklee ni dah lama mamafiyya ikuti cuma tidak berkesempatan untuk berkenaan dengan lebih jauh ..namun kesempatan ini mamafiyya ingin memberi peluang kepada sahabat semua merasai sendiri apa itu kehebatan vitamin shaklee.

Shaklee merupakan salah sebuah syarikat yang telah menghasilkan vitamin terbaik dan selamat digunakan untuk semua peringkat umur..ia terkena sejak ebih 50 tahun dahulu..selain tu shaklee juga menjalankan lebih 80,000 ujian kualaiti setiap tahun.mamafiyya sendiri dapat rasai kehebatan vitaminnya dengan pengambilan yang konsisten bagi menyokong kesihatan berpanjangan..

Bagi mereka yang berminat untuk mencari pendapat sampingan juga boleh memilih untuk menjadi ahli seumur hidup disamping mendapat faedah dan ganjarannya..nak tahu mcm mana caranya?Jom sertai mamafiyya dan rakan2 yg lain dalam biznez shaklee ni...

seperti yg kita tahu shaklee juga merupakan salah sebuah syarikat MLM.Tapi...caranya sgt berbeza..lebih telus dan tidak berasaskan skim piramid...bonus akan dibayar berdasarkan usaha yg dilakukan!dan alhamdulillah mamafiyya terpilih untuk menjadi salah seorang ahli bisnes yang dilakukan secara berjamah dan sentisa di guide dengan setiap amalan2 rohani yang sgt berkesan di hati dan keshidupan seharian..

untuk sesiapa yg ingin mengetahui dengan lebih lanjut apakah rahsia di sebalik rangkaian terbaik ini bole sms @ wassap mamafiyya segera..insyaAllah mamafiyya akan beri tunjuk ajar untuk sama2 mengecapi kejayaan.
Salam ukhuwah dari mamafiyya..