Sunday, 28 April 2013

Cadangan & panduan pemakanan vitamin

Breakfast
1 gelas (400 ml) air masak +1 sudu besar ESP+1 sudu besar Meal Shake+Perfomance Drink
Vitalea 1 bj
B com 1 bj
Vita C 1 bj
Zinc 1 bj

Lunch
1 gelas (400 ml) air masak +1 sudu besar ESP+1 sudu besar Meal Shake+Perfomance Drink
Alfalfa 3-5 bj
Lecithin 3 bj atau Omega 3 bj
Garlic 2 bj

Dinner
1 gelas (400 ml) air masak +1 sudu besar ESP+1 sudu besar Meal Shake+Perfomance Drink
Vita E 1 bj atau GLA 1 bj (diambil salah satu shj)
Ostematrix 4 bj

Sebelum Tidur
Lecithin 3 bj
Herb lax 2-3 bj

ELAKKAN
Pastikan VITALEA tidak diambil bersama SUSU
SUPPLEMENT BANCUHAN tidak dibancuh bersama AIR PANAS
GLA dan VITAMIN E tidak boleh ambil serentak dalam masa satu hari
GLA dan VITAMIN E tidak disarankan diambil bersama ALFALFA/HERB LAX

TAMBAHAN
KOLAGEN: sesuai selepas breakfast atau lunch
JHT & VIVIX: sesuai diambil pd waktu pagi

Tuesday, 23 April 2013

Kulit Kering??shaklee ada penyelesaiannya!

assalamualaikum
hai kwn2 semua...alhamdulillah kali ni mamafiyya ingin berkongsi dengan semua pembaca mengenai cara nak mengatasi masalah kulit yg kering..xkira lah kulit kaki or tangan..agak2 bila kulit anda terasa mcm tegang semacam tu leh la apply terus cream ajaib ni...
Herbal Blend® Multi-Purpose Cream
  • Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.
  • Dingin, bermentol dan tidak berminyak.
  • Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary. 
mamafiyya sendiri sudah mencuba cream ini dan alhamdulillah terasa sgt tekture yg lembut dan tidak melekit..senang klo nk apply kt mane2 pon..especially kalo kt rumah kita ada baby sememangnya perlu ada benda alah ni..

kat cni mamafiyya sertakan beberapa testimonial oleh pengguna yang biasa menggunakan cream herbal ni..
So, apa kita tggu lagi..kalo kita seorang ibu yg prihatin jom sediakan krim ajaib ni kt umah untuk kegunaan yg pelbagai...

Untuk yg berminat dan ingin bertindak segera..cepat hubungi mamafiyya untuk sebarang konsultasi...InsyaAllah mamafiyya akan cuba membantu anda..boleh sms/wassap/viber mamafiyya ditalian 0195632038/0195630373..
atau kepada mereka yg berminat untuk joint mamafiyya menjana pendapatan bersama dipersilakan..iallah mamafiyya akan bongkarkan kepada anda rahsia untuk mencapai pendapatan sehingga 5 angka..


#These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Saturday, 20 April 2013

Apa Itu Basic H Shaklee??

assalamualaikum sahabat semua
alhamduillah kali ni mamafiyya nk bekongsi dengan sahabat semua mengenai apa itu Basic H Shaklee??

Basic H Shaklee??Apa tue??
Bagi yang penah dengar kira ok laaa kan tp untuk yg x tau lagi meh mamafiyya kongsikan mengenainya serta penggunaannya di dalam kehidupan kita seharian..
 ---------------------------------------#-----------------------------------
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.
------------------------------------------------------------------------
Kegunaan Basic H

 Sebagai pencuci
§ Cuci tandas, cuci lantai, cuci dinding, cuci pinggan
§ Cuci kesan gris dan minyak
§ Rendam baju especially baju baby. Rendam 4-5 hari pun tak berbau
 - bilas tudung
-basuh botol susu dan segala botol


Merendam sayur & buah

§ Bukan sahaja memisahkan bendasing dari sayur/buah, tapi juga meneutralkan pestisid dan pengawet yang digunakan terhadap sayuran/buah tersebut

Kegunaan keluarga

§ Ubat ulser mulut. Celupkan basic-H menggunakan putik kapas & letakkan pada bahagian ulser.
§ Memandikan bayi dan kanak-kanak (thanks to Ibu Kauthar).
§ Ubat gigi. Titikkan 2-3 titik Basic-H ke atas berus gigi dan berus seperti biasa.
§ Untuk tuam semasa demam.
§ Mandikan anak2 dengan Basic-H untuk menghalang gigitan nyamuk (thanks to Ibu Kauthar).
§ Sebagai pencuci tangan.
§ Digunakan kepada anak-anak yang menghidap ekzema

Berkebun (gardening)

§ Air siraman tumbuh-tumbuhan yang ‘berkhasiat’. Titiskan beberapa titik ke dalam botol spray yang diisi air biasa dan spray ke pangkal pokok-pokok di taman.
§ Sebagai penghalau serangga perosak. Sama seperti cara di atas cuma sembur ke bahagian batang dan daun.
§ Basuh tangan dengan Basic-H sebelum memulakan kerja berkebun.

Kegunaan rumah

§ Menghilangkan bau busuk ikan. Cuma spray saja ke dalam tong ikan.
§ Titikkan setitis ke dalam seterika stim bagi menjaga kebersihan bahagian dalamnya.
§ Membersihkan kesan getah/gula2 getah.

Sangat banyak kegunaan Basic-H ni. Nak list lagi dah tak larat 
 Basic-H juga dikenali sebagai pencuci 1001 guna. You’ll know when you have it in your home. Dah tak perlu benda lain lagi dah.

Untuk yg beminat bolehlah menghubungi mamafiyya di talian 0195632038..atau kepada mereka yg berminat untuk joint mamafiyya menjana pendapatan bersama dipersilakan..iallah mamafiyya akan bongkarkan kepada anda rahsia untuk mencapai pendapatan sehingga 5 angka..

Monday, 8 April 2013

Set kesuburan Shaklee: Alhamdulillah Penantian selama 4 tahun berakhir...

assalamualaikum sahabat semua...hope semua tugas berjalan lancar seperti yg dirancang..
Alhamdulillah hari ni g checkup kt klinik n semuanya ok..nurse pun mcm pelik dgn bacaan hb untuk 2 bulan yg mantain jek..dia siap tanya puan mkn ubat apa??almaklum lah sebelum ni klo g checkup mst ada je msalah..emm mamafiyya ni seorang pembawa thalasemia..cuma x la teruk mana tp tiap kali checkup hb n bp mst rendah..darah pun salu je pekat sgt..nk tahu apa yg mamfiyya amalkan tadaaa....
SET J - IBU HAMIL TRIMESTER 1

ish excited lak citer pasal diri sendiri entri kali ni sebenarnya mamafiyya nk citer pasal kegigihan Abg n kakak mamafiyya berusaha untuk menimang cahaya mata yg menjadi igauan selama 4 thun menanti..Alhamdulillah berkat usaha + kesabaran + tawakal dorang akhirnya semua nya berhasil...
Pada awalnya bermacam2 dugaan yg mereka terpaksa tempuh tp finally segala berlaku sekelip mata...
Setelah berbagai usaha dilakukan mamafiyya cuba memperkenalkan produk Shaklee..dengan harapan segala kedukaan mereka akan berakhir..

IMPIAN JADI KENYATAAN.......

start pengambilan SET KESUBURAN SHAKLEE pada penghujung bulan oktober 2012, sebelum pengambilan suppliment ini kakak ada menjalani pembedahan membuang cyst, dan berbagai proses menurut program kehamilan di hospital..kemudian diikuti dengan pengambilan suppliment Shaklee yg konsisten dan Alhamdulillah berhasil...Set Kesuburan Shaklee yg mamafiyya syorkan adalah
 SET KESUBURAN SHAKLEE

untuk yg berminat boleh hubungi mamafiyya di talian 0195632038...sebarang konsultasi adalah percuma..

 

Thursday, 4 April 2013

Sering Demam??Bagaimana untuk mengatasi??

 Assalamualaikum rakan2 sekalian....

anda sering tidak sedap badan?????or alami benda2 yg sewaktu dngannya???
  •  sering sakit, selsema, demam.
  • Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.
  • mempunyai masalah imunisasi.
  • sering travel dan kerap ke luar negara.
  • sering stress.
  • yang terdedah dengan bahaya penyakit.
  • tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.




  • ada mempunyai allergi dan eczema 
 
 Inilah dia imunisasi booster yg terbaik jika kalian mengalami demam or terasa sistem imun  berkurangan..kepada yg sering menganggap panadol penyelamat dikala demam melanda ubahlah persepsi kepada nutriferon shaklee..

Bagaimana ia berfungsi dan bertindak?

Nutriferon MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus MENGUATKAN TINDAK BALAS IMUN badan. Anda kini dah tak perlu ubat2 yang banyak lagi!
Pemakanan tambahan NutriFeron ™ yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani ini, apabila digabungkan bersama, untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan.


Untuk kali ini Shaklee mengadakan promosi Nutrieferon Buy 6 Free 1..
Apa untungnya kalo kita memborong time promotion ni??
1) Diskaun harga yang sangat berbaloi dan sukar di percayai( walaupun hanya   sekotak)
2) Free membership
3) Cash back
4) Dapat free sekotak worth RM 181.25

Tak mampu nak beli 6 sekaligus???Takpe2...sekotak pun boleh, still dapat juga diskaun harga tu, cuma no 2,3 dan 4 x termasuk..best kan...:-) 

Untuk yg berminat dan ingin bertindak segera..cepat hubungi mamafiyya untuk sebarang konsultasi...InsyaAllah mamafiyya akan cuba membantu anda..boleh sms/wassap/viber mamafiyya ditalian 0195632038/0195630373..

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.