Saturday, 20 April 2013

Apa Itu Basic H Shaklee??

assalamualaikum sahabat semua
alhamduillah kali ni mamafiyya nk bekongsi dengan sahabat semua mengenai apa itu Basic H Shaklee??

Basic H Shaklee??Apa tue??
Bagi yang penah dengar kira ok laaa kan tp untuk yg x tau lagi meh mamafiyya kongsikan mengenainya serta penggunaannya di dalam kehidupan kita seharian..
 ---------------------------------------#-----------------------------------
Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate yang dua kali ganda lebih pekat ini memberi kuasa pembersihan yang lebih selamat dan berkesan sesuai digunakan bagi menangani seribu macam jenis kotoran rumah yang boleh digunakan pada bila-bila masa. Sebagai contohnya, bagi membersihkan kesan susu tertumpah di baju, bangkai serangga yang terlekat pada tingkap dan sos yang tertumpah di lantai. Itu hanya tiga daripadanya, masih terdapat 997 cara penggunaan yang lain.
------------------------------------------------------------------------
Kegunaan Basic H

 Sebagai pencuci
§ Cuci tandas, cuci lantai, cuci dinding, cuci pinggan
§ Cuci kesan gris dan minyak
§ Rendam baju especially baju baby. Rendam 4-5 hari pun tak berbau
 - bilas tudung
-basuh botol susu dan segala botol


Merendam sayur & buah

§ Bukan sahaja memisahkan bendasing dari sayur/buah, tapi juga meneutralkan pestisid dan pengawet yang digunakan terhadap sayuran/buah tersebut

Kegunaan keluarga

§ Ubat ulser mulut. Celupkan basic-H menggunakan putik kapas & letakkan pada bahagian ulser.
§ Memandikan bayi dan kanak-kanak (thanks to Ibu Kauthar).
§ Ubat gigi. Titikkan 2-3 titik Basic-H ke atas berus gigi dan berus seperti biasa.
§ Untuk tuam semasa demam.
§ Mandikan anak2 dengan Basic-H untuk menghalang gigitan nyamuk (thanks to Ibu Kauthar).
§ Sebagai pencuci tangan.
§ Digunakan kepada anak-anak yang menghidap ekzema

Berkebun (gardening)

§ Air siraman tumbuh-tumbuhan yang ‘berkhasiat’. Titiskan beberapa titik ke dalam botol spray yang diisi air biasa dan spray ke pangkal pokok-pokok di taman.
§ Sebagai penghalau serangga perosak. Sama seperti cara di atas cuma sembur ke bahagian batang dan daun.
§ Basuh tangan dengan Basic-H sebelum memulakan kerja berkebun.

Kegunaan rumah

§ Menghilangkan bau busuk ikan. Cuma spray saja ke dalam tong ikan.
§ Titikkan setitis ke dalam seterika stim bagi menjaga kebersihan bahagian dalamnya.
§ Membersihkan kesan getah/gula2 getah.

Sangat banyak kegunaan Basic-H ni. Nak list lagi dah tak larat 
 Basic-H juga dikenali sebagai pencuci 1001 guna. You’ll know when you have it in your home. Dah tak perlu benda lain lagi dah.

Untuk yg beminat bolehlah menghubungi mamafiyya di talian 0195632038..atau kepada mereka yg berminat untuk joint mamafiyya menjana pendapatan bersama dipersilakan..iallah mamafiyya akan bongkarkan kepada anda rahsia untuk mencapai pendapatan sehingga 5 angka..

No comments:

Post a Comment