Monday, 20 May 2013

Tips untuk mudah hamil!! Berusaha tidak kenal erti putus asa

Alhahmdulillah... entry kali ni mamafiyya nk kongsikan lagi mengenai beberapa tips penting untuk kita berjaya hamil dengan usaha dan ikhtiar yang kita lakukan.....
Pertama sekali mamafiyya nak ingatkan bahawa kita hanya berusaha..Usaha, Ikhtiar, Doa dan Bertawakkal kepada Allah SWT... InsyaAllah .. DIA mengetahui apa yang TERBAIK untuk kita..
Untuk pasangan beragama Islam yang sedang merancang untuk mendapatkan zuriat, disamping ikhtiar kita mengambil supplement utk kesihatan dalaman, sedikit amalan yang boleh diamalkan.
Ya Musowwiru – membawa maksud Yang Menciptakan Segala bentuk dan Rupa. Asmaul Husna ini amat berkhasiat bagi pasangan suami isteri yang sedang berusaha untuk mendapatkan cahaya mata.
 Berikut adalah amalan yang perlu anda lakukan:
* Isteri hendaklah berpuasa 7 hari, mulai hari Ahad sehinggalah hari Sabtu. Setiap kali berbuka puasa, ambil segelas air masak, bacakan Ya Musowwiru sebanyak 21 kali, tiupkan ke dalam gelas tersebut. Air itu kemudian diminum untuk berbuka puasa.
* Suami pula harus berpuasa 3 hari, dan setiap kali ingin bersetubuh dengan isteri, bacalah Ya Musowirru sebanyak 10 kali. Sesungguhnya jika perancangan kita bertepatan dengan perancangan Allah insyAllah setiap apa yang dihajati akan termakbul jua..Cuma pesan mamafiyya jgn cepat berputus asa biarpun memakan masa yang namun berserah jangan sekali!
Selain dari itu kita juga harus menitikberatkan mengenai pengamilan vitamin serta suppliment untuk menjamin kesihatan yang berpanjangan. Seperti biasa Shaklee mmg menjadi pilihan mamafiyya kerana sifat vitaminnya yang nutral dan tidak mengandungi sebarang bahan2 terlarang.
Untuk isteri mamafiyya sarankan pengambilan ESP, GLA, VITA C, VITALEA, ALFALFA dan juga B-COMPLEX. antara kelebihan vitamin2 ini dalam membantu membaikpulih kesihatan badan adalah:


ESP
* Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.
* Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung. 

 

Gla Complex
* Membantu dalam mengurangkan PMS (premenstrual syndrome dan ekzema
* Mengandungi Vit E yang asli yang mampu menguatkan dinding arteri dan juga menangani masalah kulit dan kuku
  

 Vitamin C PLus
* Anti oksidan semulajadi
* Mengekalkan integriti sel
* Untuk pertumbuhan gigi, gusi, tulang dan otot serta salur darah yang sihat





Vita- Lea

* Membekalkan nutrein yang diperlukan oleh sel
* Meningkatkan kecerdasan mental & ketahanan badan dari jangkitan
* Penting untuk pertumbuhan sel & pembiakan
*Menolong fungsi normal penghadaman & selera makan



Alfalfa
* Merupakan raja segala tumbuhan 
* Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan
* Mengurangkan toksin & merendahkan kolestrol
* Merawat masalah keputihan untuk kaum wanita
* Memberi kelegaan ketika haid dan dapat mencuci buah pinggang serta merawat kencing kotor
 

B- Complex
* Mengurangkan stress
* Menambahkan tenaga
* Mengandungi asid folic yg sesuai untuk wanita hamil @ pun yang akan hamil
* Awet muda dan melambatkan proses uban



Untuk si suami pulak mamafiyya mencadangkan mereka mengambil Vitamin E dan Zinc Complex
Antara khasiat kedua-dua vitamin ini yang mereka perlu tahu adalah:
 
Zinc Complex
* Membantu masalah kesuburan
* Meningkatkan sistem imun badan, membantu menyembuhkan luka, masalah jeragat, daya seksual dan pertumbuhan organ
* merawat masalah prostat dan masalah rambut gugur 



 
Vitamin E
* Menolong melawan penuaan pra-matang pada kulit
* Anti oksidan dan mampu menghalang kerosakkan sel oleh radikal bebas
* menyokong prestasi otot & mempercepatkan pemulihan sel 
* Memperbaiki kuantiti & kualiti serta memperkuat sperma untuk bertemu ovum
* Mampu meningkatkan paras hormon testosteron dalam badan untuk meransang keinginan seks

Oleh yang demikian segala tindakan terletak di tangan kita..usaha tanpa mengenal erti penat dan putus asa pasti ada ganjarannya. Kesabaran itu perlu dan janji Allah adalah pasti!kita sebagai hambanya perlu redho dengan setiap ujian yang menimpa!untuk sahabat2 di luar sana chaiyok2 semoga setiap usaha kalian akan berhasil..sama2 kita mendoakan yang terbaik..untuk yang ingin bertanya atau berkongsi apa2 masalah berkaitan vitamin jgn rasa malu dan segan..mamafiyya akan sentiasa membantu selagi termampu..okes good luck pada customer2 yang sedang mencuba set ni mamafiyya doakan segalanya berjalan lancar..pada yang ingin mencuba terus kol/sms/wassap mamafiyya di talian 0195632038

 

Wednesday, 15 May 2013

pasti lazat!! jom try resepi esp


Assalamualaikum semua...sambil mlayan tenet mlm ni teringat plak mamafiyya pasal soklan yg salu cust tanya pd mamafiyya..cmna nk bncuh esp samada nk shake esp dgn air je ke or lbleh klo nk cmpur dgn ape2 minuman?? Jawapannya comfirm la bole!! Entry kali ni mamafiyya akan kongsikan dgn kalian beberapa resepi yang mamafiyya penah cuba n rssnya tersgtlah lazat yum 2 .. Antara minuman yg biasa di campur bersama esp ni adalah

# esp + air suam or sejuk
# - utk resepi ni mamafiyya Durango berminat kerana rasanya kurang enak..tp untuk mreka yg gemarkn air kosong n bukan air manis bolelah mncuba resets ini
# esp + fresh milk
# - tdk kisah lh samada susu pnuh cream or yg biasa,, samada yg kt dlm kotak @ susu tepung semuanya bole..tambahan lg yg ada perisa..em rasanya strawberry ok kot..cer try!!
# ESP + Milo                    

# ESP + Twister Oren
# ESP + Fresh Milk + kurma (kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)
# ESP + Ribena
# ESP + Nesvita 3 in 1
# ESP + Susu Anmum
# ESP + campuran buah-buahan dan blend (boleh pilih buah kegemaran anda)
# ESP + Horlicks
# ESP + Nestle Bliss
# ESP + Meashake/Performance Drink/Cinch Shake




                        






yum2 macam best je kan bukan macam je tau tp mmg best dan penuh dgan khasiat semulajadi..
untuk sebarang pertanyaan bolehlah pm mamafiyya..n kalo nk kongsi resepi pun di alu2kan..sila2!

Set Ringkas turunkan berat badan

Kenapa perlu mencuci usus?
Ia perlu demi mengelakkan gangguan kepada sistem pencernaan, mengelakkan gangguan sistem peredaran darah dan sistem pertahanan badan.

Apakah yang berlaku apabila sistem pencernaan terganggu?
Sistem pencernaan sangat penting demi menyahkan toksin dari tubuh badan. Jika ia tidak dapat berlaku dengan baik maka ia akan mengundang penyakit seperti

  • masalah kulit
  • gangguan pada buah pinggang
  • mulut dan nafas berbau
  • sesak dada
  • angin ahmar
  • wajah nampak tua
  • kembung perut dan 
  • daya imun yang lemah.
Terutama mereka yang mengamalkan makan vitamin pemecah lemak seperti Omega dan Lecitin sangat perlu mengambil Herb Lax demi memastikan lemak2 yang disingkirkan dapat dibuang dengan baik melalui proses penyahtinjaan.

Siapa yang sesuai makan Herb Lax?*
Lelaki dan Wanita
Mereka yang dalam proses pembuangan lemak
Mereka yang ada masalah pencernaan
Mereka yang menyusu anak.
Mereka yang ingin menjaga kesihatan usus terutamanya.

nutrition or suplimen yang mamafiyya maksudkan td adalah taaadaaaa HERB LAX....klo kwn2 nk tgok ni la rupanya..


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

ihsan dr kak N.. tq soo much..

skang ni mamafiyya nk try lecithin lak....iAllah ada ksannya nnti mmafiyya akn kgsikn bsma k....tp sblm tu meh laaa kta amik thu srba skit ttg kbaikan lecithin niii..

Kepentingan Lecithin :
Asasnya, lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.

Kandungan Lecithin :
  • Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian .
  • Kolin – satu komponen neurotransmitter.
  • Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
  • Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.
Kegunaan Lecithin :

PALING UTAMA
  • Untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids).
  • Memecah serta mencairkan lemak terutama kolestrol.
  • Menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL).
  • Membantu kawal paras triglycerides.
  • Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.
  • Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol.


PENTING UNTUK FUNGSI OTAK

  • Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb.
  • Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari lecithin.
  • Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine – kerana 30% otak adalah terdiri daripada lecithin, manakala 70% lemak di hati (liver) adalah lecitin.
UNTUK KAUM TUA
  • Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua.
  • Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat yang menjadi punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb.
UNTUK PENGHADAMAN
  • Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman
UNTUK SEL
  • Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel.
  • Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita
UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)
  • Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.
Tapi pastikan anda mengambil Lecitin selepas heavy meal(lunch/dinner)..bukan sebelum makan lunch/dinner yer ..kerana .pengambilan vitamin sebelum makan akan meningkatkan enzim metabolik... dimana anda akan cepat berasa lapar.... ..:-)
Dapatkan sekarang..sebotol cuma rm42 untuk 180 kapsul..(tidak termasuk caj penghantaran)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.