Tuesday, 11 June 2013

Lagi petua untuk mudah hamil

assalamualaikum sahabat semua..selamat berpagi2...
alhamdulillah semuanya berjalan lancar hari ni..untuk entry pagi ni mamafiyya terbaca satu artikel yang bg guide untuk mereka yang sudah lame menginginkan zuriat..mamafiyya terpanggil untuk kongsikan artikel ni bersama kerana ramai customer yang kol dan email bertanyakan petua serta cara untuk membantu mudah hamil....bukanlah kuasa mamafiyya mengatakan bahawa petua ni 100% boleh menjadi namun kita sebagai hambanya harus mencari rahsia yang tersirat di sebalik kehidupan di bumi yang fana ni..Janji Allah itu pasti disamping itu kita patut kenalpasti dahulu usaha serta ikhtiar kita untuk mencapai janjiNya yg juga pasti!





Begini petuanya :
  1. Ambil segenggam kacang hijau.
  2. Rendam kacang hijau itu selama 2 hari (sampai tumbuh ekor anak tauge kira-kira panjang ekor itu menjadi 2 kali panjangnye kepala tauge). Air rendaman tu hendaklah sama aras dengan kacang hijau (bagi kacang tu tenggelam dalam air).
  3. Tutup bekas tu (kalau nak mudah, rendam guna periuk)
  4. Bila dah jadi anak tauge, cuci dan buang kulit hijau yang ada (kulit kacang hijau)
  5. Rebus tauge itu dengan 2 gelas air kira-kira dalam 15 minit dengan api sederhana.
  6. Apabila air rebusan itu dah tinggal jadi separuh. Tapis & ambil air rebusan yang tinggal (kira-kira dalam segelas).
  7. Minum air rebusan itu tiap-tiap pagi bermula dari 1st period sampai waktu subur.
Menurut pengamal petua ini, mereka cuma mengamalkan petua ini sebulan saja. Lepas sebulan amal, dengan izin Allah dia mengandung, katanya. Menurutnya lagi, kawan-kawan nya yang lain yang mengamalkan petua ini juga, Alhamdulillah berjaya mengandung.
Kepada mereka yang inginkan anak, cubalah amalkan petua ini. Cuba amalkan dan tawakal pada Allah. Doa banyak-banyak. Semoga dipercepat menimang cahaya mata
Selain tu untuk mengekalkan kesihatan yang optimum mamafiyya ingin menyarankan supaya kita menjaga pemakanan serta amal ibadah yang wajib jgn dilupa.insyAllah kalo badan sihat mesti yang lain juga turut sama sihat ..

so untuk permulaan mamafiyya mencadangkan supaya kawan2 yang ingin menimang cahaya mata turut mengamalkan beberapa suppliment untuk memastikan kesihatan badan yang optimum. Antara yang boleh diambil oleh si suami adalah

Vitamin E

  • meningkatkan kualiti sperma
  • meningkatkan "sperm count"
  • digunakan secara meluas terutamanya dalam rawatan kesuburan.
  • membantu dalam masalah "mati pucuk"
  • membantu meningkatkan libido (keinginan seks)



Zinc Complex

  • Memperbaiki masalah prostat – melindungi kesihatan prostat.Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat dalam kadar 70%.
  • Kemampuan seks lelaki – pengambilan zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki,impoten,meninggikan kiraan sperma.Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga. 

dan ini pula yang disarankan buat si isteri :

GLA Complex


  • membantu dan mengawal kitaran haid
  • membantu meningkatkan kesuburan
  • mampu mengawal estrogen dan testosteron
  • mempunyai vit e untuk menguatkan dinding
  • membantu dalam menangani menopous
ESP 


  • bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum 
  • menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.

  • menyokong kesihatan imunisasi badan








So apa tunggu lagi? hubungi mamafiyya skarang untuk tempah produk ni secepat yang mungkin! fast action fast result!!

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

Bagi sesiapa yg mengalami masalah yang sama bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya..insyaAllah kita berkongsi sama2 masalah yg dialami.


Kekangan bajet??????????????Jangan risau.Hubungi saya dan saya akan membantu anda - 019-5632038


Berita baik kepada ibu2 di luar sana yang ingin menjana pendapatan sehingga 5k bersama mamafiyya bolehlah hubungi mamafiyya terus. segala panduan serta petunjuk akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak..bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal..jgn malu jgn segan!ibu2 juga boleh emailkan ke wafiyyacoomil@gmail.com..

17 comments:

  1. salam akak .. xde side effect ke kalau mkn ni semua ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah cust yg dh amik set ni akn dpt effect yg baik..n berjaya prgnant...klo Lady Heart nk tau lanjut bleh sms or wassap akk 0195632038

      Delete
    2. akak .. saya dah wassap akak ...

      Delete
  2. Air rebusan tuh kene ari2 rebus yg baru o apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup kene rebus ari2 Cik Mierae

      Delete
    2. means ari2 kena kacang hijau baru la kak ?

      Delete
    3. yup ari2 kena kacang hijau baru segenggam je

      Delete
  3. Assalamu'alaikum Kak, wah tak sangka kacang hijau boleh buatkan kita mudah hamil ek.

    Tunggu jadi tauge dan rebus. saya ingatkan makan tauge cam tu je pun dah boleh tambahkan kesuburan.

    Rupa rupanya tak ya. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini sekadar perkongsian....semuanya dari Allah tapi untuk itu kita kena terus berusaha k!insyaAllah berkat usaha n kesabaran hambaNya pasti ada ganjaran yang menanti..gud luck

      Delete
    2. salam kak...sya bru trbaca petua kak ini...kalau boleh nanti sya nak cuba petua kak ini...harap2 petua ini menjadi...

      Delete
    3. wslm nur nadiah amirah..ok gud luck!jika perlukan suppliment shaklee or berkongsi msalah jgn malu untuk wassap or sms akak k!

      Delete
  4. Memang dr kne 1st period ke???andaikata bru hbes period bru nak try boleh ke???

    ReplyDelete
  5. thanks untuk petua yang menarik..mohon copy ye..

    ReplyDelete
  6. Wah.. perkongsian yang sangat bermanfaat. Terima kasih admin. Petua Cepat Hamil

    ReplyDelete
  7. Assalam akak...kalo sebelum period dh minum air rebusan blh ke?sebab period tak teratur...

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Serbuk kurma juga terkenal untuk kesuburan, begitu juga kurma muda (ruthob)
    Sudah sejak lama terkenal untuk meningkatkan kesubur.

    Kalau ada yang lagi butuh serbuk kurma untuk kesuburan pria / wanita, bisa juga dua-duanya konsumsi, beli serbuk kurma di sini << KLIK!

    Atau langsung 0813-80-262524 (Ryan) SMS/WhatsApp/Telegram/Line



    ReplyDelete