Thursday, 13 June 2013

Vitalea ~ Kepentingan Multivitamin untuk Kesihatan

assalamualaikum..
pernah tak kawan2 semua terfikir apa kepentingan multivitamin untuk tubuh badan kita??
emm banyak sebenarnya yang kita perlu tahu mengenai multivitamin yang sangat2 diperlukan oleh badan kita untuk kekal sihat bertenaga sepanjang hari.

Kenapa kita memerlukan Multivitamin?
1) Nutrien yang Mencukupi Ketika Menurunkan Berat Badan 
2) Faktor Sibuk
3) Termusnah Akibat Dimasak 
4) Stress (tekanan perasaan, kerja)
5) Kualiti Makanan yang Semakin Rendah 
6) Pencemaran Alam sekitar 
7) Tabiat Makan Memilih
8) Tahap Penyerapan Nutrien yang Rendah 
9) Harganya yang Murah 
10) Role Model Kita 

Ini adalah beberapa contoh multivitamin yang terdapat di pasaran...salah satu yang menjadi pilihan hati mamafiyya adalah multivitamin keluaran Shaklee - VITA-LEA
Kenapa mamafiyya memilih vitalea berbanding jenama yang lain???xde la nk kate jenama lain x elok tetapi mamafiyya telah merasai sendiri kehebatan multivitamin Shaklee ini.
Vitalea ni mamafiyya amik pada mulanya kerana pregnant..salunya hb mesti rendah tetapi berbeza dengan kandungan pertama dulu,,salu saja merah so kali ni hati dah memang terpikat dengan vitamin2 Shaklee..n alhamdulillah hb maintain jek..mengapa shaklee dikatakan terbaik??

Multivitamin & Multimineral yang Hebat

Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan
Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

- 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah 
   kerosakan fungsi imun berpunca daripada 
   radikal bebas
- 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan 
   tulang
2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan 
   rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
- 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk 
   vitamin A yang lebih biopotent
- 3 kali lebih selenium untuk melindungi 
   paru-paru, kolon dan prostat
- 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong 
   proses pembinaan tulang
- 6 kali lebih boron untuk menyokong 
   kesihatan tulang
10 kali lebih Biotin yang menyokong 
   proses pengeluaran tenaga
''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya


Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5k??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.comNo comments:

Post a Comment