Wednesday, 31 July 2013

Berpantang????Semuanya dengan Shaklee..


SET BERPANTANG/SET BERSALIN
ISTIMEWANYA SET INI adalah kerana ia :

✔ BOLEH di ambil oleh ibu yang baru melahirkan bayi seawal hari PERTAMA selepas melahirkan bayi.
✔ BOLEH membantu mempercepatkan luka bersalin anda lebih cepat KERING dan SEMBUH.
✔ BEBAS daripada SEMBELIT yang teruk semasa tempoh berpantang.
✔ BOLEH di makan oleh ibu yang bayi di sahkan ada masalah jaundis/sakit kuning.
✔ BOLEH bagi ibu yang melahirkan bayi secara NORMAL atau PEMBEDAHAN
✔BOLEH membuatkan IBU LEBIH CERGAS, LEBIH BERTENAGA, LEBIH ANGGUN DAN CANTIK
✔ BOLEH mendapat tenaga yang cukup untuk anda menyusukan bayi anda

SET INI TERDIRI :
✿VITALEA -Membekalkan keperluan vitamin dan zat mineral agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan terutamanya Zat besi yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya.

✿B.COMPLEX- Anti Stress , Menggelakkan MEROYAN, BERTENAGA dan emosi turut lebih seimbang.

✿VITAMIN C- Mempercepatkan penyembuhan luka, memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.

✿ZINC -Penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc.

✿ESP- Memberi tenaga, membantu MELANCARKAN PENGHASILAN SUSU,CANTIKKAN KULIT , KAWAL PARAS KOLESTROL dan RASA KENYANGCkadar yang lama.

✿OSTEMATRIX-Kalsium yang dapat membantu dalam PEMBENTUKAN DAN PENJAGAAN TULANG DAN GIGI. Magnesium, Vitamin D dan Mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.


''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Wednesday, 24 July 2013

Kencing Manis???? Mampu dikawal dengan Set Diabetes Shaklee

assalamualaikum

buat kengkawan di luar sana, malam yang syahdu ni mamafiyya ingin berkongsi mengenai info penyakit Diabetes yang juga lebih dikenali dengan nama Kencing Manis???

sebelum tu sapa ada parent yang menghidap penyakit ni???woww ramai kan sekarang ni x kira usia penyakit ni akan menyerang sesiapa sahaja..mana x nya boleh dikatakan kesemua makanan yang dibekalkan sekaang penuh dengan bahan2 yang boleh memudharatkan sel tubuh badan kita.

oleh itu jom kita berkenalan dulu dengan Apa itu Diabetes???
Diabetes adalah satu keadaan dimana tahap gula di dalam darah anda adalah tinggi dari normal. Ia adalah satu daripada faktor utama untuk mendapat sakit jantung atau angin ahmar. Diabetes berlaku apabila pankreas dalam badan tidak lagi menghasilkan insulin atau badan tidak boleh menggunakan insulin sendiri dengan berkesan. Makanan yang kita makan akan bertukar kepada gula dalam badan kita. Insulin akan digunakan untuk membawa gula dalam saluran darah kedalam sel dan tisu, dimana ia akan digunakan untuk bahan bakar.

Apabila kekurangan insulin, gula tidak boleh dibawa kedalam sel dan tisu, maka paras gula dalam badan akan meningkat. Ini akan merosakkan sel yang memerlukan glukosa untuk bahan bakar dan juga ini akan merosakkan organ dan tisu yang didedahkan kepada tahap glukosa yang tinggi.

Sesuai statusnya sebagai penyakit kronik yang kekal sepanjang hayat, diabetes memerlukan kawalan serta pemantauan yang cermat dan berhati-hati.Tanpa pengurusan yang sewajarnya, ia boleh membawa kepada hiperglikemia yang berkait rapat dengan kerosakan berpanjangan tubuh badan serta kegagalan pelbagai organ dan tisu. 

Komplikasi jangka panjang dan pendek termasuklah penyakit kardiovaskular, kegagalan buah pinggang, penyakit saraf dan mata.

So untuk membaik pulih keadaan serta tahap gula dalam darah pesakit Diabetes ni mamafiyya mensuggestkan kepada anda semua yang ingin menghadiahkan set supplement shaklee @ lebih dikenali sebagai Set Diabetes Shaklee kepada parent masing2 bolehlah menghubungi mamafiyya segera..


''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Sunday, 21 July 2013

WOWWW!!!!!!! Set Nutri White Shaklee Memang Hebat!!!!

Assalamualikum semua sahabat2 alam maya sekalian...
emm dh brapa hari x kongsi citer2 ngan korang kan...ok untuk malam hari ni mamafiyya nak sgt kongsikan dengan anda semua mengenai set Penjagaan muka NUTRI WHITE SHAKLEE....

Sebelum2 ni ramai orang tahu kalo nak cantik mesti mkn vitamin jeee..memang betul penjagaan kulit  bermula dari dalam tp kulit luaran juga merupakan komponen utama yang mesti kita titikberatkan...biarlah seimbang kedua2nya baru kesannya menakjubkan x gitu???

Untuk itu Shaklee juga ada set skin care yang memang setanding dengan set2 Jenama Terkemuka seperti SKII, Estee Lauder dan juga jenama2 lain..so x heranlaaa kalo si pengguna set NUTRI WHITE SHAKLEE ni sgt berpuas hati dengan kesan yang dirasai..
Langkah2 penggunaan Produk NutriWhite Shaklee

Membersih

~Gentle Action Make Up Remover & Gentle Deep Foaming Cleanser~
Cara Penggunaan : sapu pada kulit yang basah dan bilas dengan menggunakan air suam.
Fungsi : Kulit akan lebih bersih , licin, lembut, segar dan berseri, menyingkirkan sel kulit mati tanpa meninggalkan sisa

Memperbaharui

~Soothing Radiance Whitening Cleanser~
Cara Penggunaan : Tuang sedikit pada kapas & sapukan perlahan2 ke seluruh muka dan leher.
Fungsi : Memulihkan kulit pada keseimbangan PH semulajadi. Kulit akan jadi lebih anjal & segar serta lembut

Mencerahkan

~ Daily Defense Whitening Essence~
Cara Penggunaan : Apply pada keseluruhan wajah yang bersih, sapu sama rata ke seluruh muka dan leher
Fungsi : melicin, mencerahkan dan menegangkan. Membantu mengeluarkan pigmentasi, melembutkan dan mengurangkan tompokan gelap serta mengelakkan keosakkan akibat dari matahari. Mempunyai Vit c yang aktif untuk memperbaiki kulit

Merawat

~ Spot Whitening Treatment ~
Cara Penggunaan : Sapu sedikit ke kawasan gelap pada kulit, sekali @ 2 kali sehari. Elakkan dari tededah kepada cahaya matahari selepas penyapuan.
Fungsi : Berkesan untuk kurangkan kesan tompokan akibat matahari & jeragat.

Mencegah

~ Ultimate Protection  Whitening Lotion SPF 15 ~
Cara Penggunaan : Untuk kegunaan siang hari, sapu lembut dan ratakan ke seluruh muka & leher, elakkan dari kawasan mata.
Fungsi : Elak keradangan kulit, melindungi kesan buruk dari matahari dan membina Penentangan terhadap kerosakkan alam sekitar.

Menganjalkan

~ Overnight Renewal Whitening Cream ~
Cara Penggunaan : digunakan pada waktu malam, sapu perlahan keseluruh muka dan leher
Fungsi : Meremajakan kulit ketika waktu tidur dan anda akan bangun dengan kulit wajah yang lebih segar dan cerah

Mamafiyya kira langkah2 yang disertakan ini adalah pelengkap untuk mereka yang inginkan kulit yang licin cerah dan berseri dengan Set NutriWhite Shaklee.

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Tuesday, 16 July 2013

Resepi Biskut Untaian Mutiara

assalamualaikum
malam ni mamafiyya nak berkongsi dengan kengkawan di luar sana resepi Biskut Untaian Mutiara
yang ni mmg mamafiyya dah try wat mmg sedap sgt..boleh cair dimulut...gebuus sgt..


BISKUT UNTAIAN MUTIARA
Bahan-bahannya:
Bahan A
250 g butter..juga bole gunakan Buttercup
3/4 cawan gula halus( kurangkan sedikit pun lg bagus)
1 biji kuning telur

Bahan B
1 cawan tepung jagung
2 cawan tepung gandum
11/2 cawan tepung ubi
sedikit garam untuk rasa lemak
(sekiranya nak tmbh gebu lebihkn tepung ubi n klo nak rangup lebihkan tepung jagung)

Cara-caranya
1) satukan bahan Adan kacau hingga sebati..
2)masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh lembut sepeti samperit
3) masukkan ke dalam acuan dan tekan di atas dulang pembakar dan masukkan kedalam oven dan bakar pada suhu 180c l/kurang 12-20 minit..

senang kan kawan2??jom la cuba!!

SALAM SAYANG,
MAMAFIYYA....
mamafiyya juga adalah pengedar sah shaklee no id 854346 dan menerima pesanan serta membuat penghantaran ke seluruh s/msia termasuk sabah dan sarawak..
cod kawasan berhampiran Kepala Batas,Bertam,Sg.Petani dan juga Butterworth..
sekiranya berminat sila pm mamafiyya 0195632038

Yumyum Resepi kegemaran mamafiyya

assalamualaikum semua...
hari ni mamafiyya nak bekongsi sedikit resepi ngan kengkawan semua...
nampak ringkat dan mmg ringkas tp mmg suka sgt ngan Terung goeng berlada ni....
kalo gi mana2 kedai yg ada masakan ni mmg mamafiyya x akan lepaskan peluang...
kalo nak lebih sedap, goreng bilis sampai rangup pastu tabur kat atas tu peeeh mmg best laaa
ni resepinya,, saja nak kongsi..sharing is loving kan??

TERUNG GORENG BERLADA
Bahan-bahan:

4 batang terung potong ikut suka
3 batang cili merah kisar
3 biji bawang merah dikisar
1 biji bawang putih dikisar
sedikit belacan dikisar
sedikit udang kering dikisar - guna ikan bilis pun boleh, ini kes nak abiskan stok udang kering.
sedikit asam jawa dicampur sewaktu mengisar
garam, gula dan perasa ikut suka

Cara-caranya:

1. Panaskan minyak dan goreng terung separa layu. Toskan minyaknya dan ketepikan.
2. Dengan lebihan minyak tadi (kalau banyak, sila kurangkan) tumis bahan-bahan kisar hingga naik bau.
3. Masukkan garam, gula dan perasa ikut citarasa. Kacau sebati.
4. Masukkan terung yang telah digoreng tadi dan gaul dengan sambal secara merata. Sedia untuk dimakan dengan nasi panas...

SALAM SAYANG,
MAMAFIYYA....
mamafiyya juga adalah pengedar sah shaklee no id 854346 dan menerima pesanan serta membuat penghantaran ke seluruh s/msia termasuk sabah dan sarawak..
cod kawasan berhampiran k.batas,beram,sg.petani dan juga buterworth..
sekiranya berminat sila pm mamafiyya 0195632038

Terbaik!!!! Set Menyusu vs Sliming

assalamualaikum buat sahabat kt luar sana...emm entry hari ni mamafiyya nak share ngn korang semua especially ibu2 yg berpntang tp ada msalh penyusuan n nk slim..mamafiyya nk suggestkan set yg mmg berbaloi 2 in 1..x perlu risau lg yerr..

Ni lah dia slimming set + milk booster...harganya amat berbaloi2..memerlukan pengambilan air yang banyak untuk memudahkan proses detox serta memperbanyakkan susu ibu..ESP, LECITHIN dan juga ALFALFA adalah satu gabungan yang terbaik untuk si ibu yang masih tecari2 supplement untuk upkan susu sekaligus membantu dalam mengecilkan tubuh yang dh mcm dipam2 sebelum bersalin..
Untuk sesiapa yang berkenaan sila call/sms/wassap mamafiyya directly kerana mudah untuk anda mengetahui tentang fungsi setiap vitamin2 shaklee ini

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani



Saturday, 13 July 2013

Saya Nak KURUUUUS!!!!!!tapi susah laaaaa..Jom Try Set Kurus Shaklee

assalamualikum..
alhamdulillah termakbul gak doa "Allahumma ballighna fi Ramadhan" syukur padamu ya Allah...
dh masuk hari ke 5 hari ni...kali ke dua mamafiyya merasa jd preggy mom time bulan puasa..tp apa pun hope sgt dpt hbiskan puasa thun ni penuh...insyaAllah..

ok harini mamafiyya nak bekongsi sedikit info @ tips macamana nak kurus..
salu benda cmni berlaku pd kita kaum hawa..masa bujang leh maintain tp lpas kawen je macam di pam2. kalo sihat alhamdulillah tp dikuatiri bila badan pon dh mcm belon penyakit pun senang nak melekat..

Sebelum tu pastikan dulu niat kita untuk kurus tu untuk benda yg baik je tau!jgn pulak pasang niat yg x baik bile dh kurus nanti..yg tu sendiri mau ingat laaa kn..huhuh panjang lebar lak mamafiyya membebel..

Petama sekali kita perlu tau langkah2 yang perlu kita hadapi semasa proses mengecil/mengecut huhuh kurus dijalankan..

LANGKAH 1: PEMECAH LEMAK

Apabila badan dah mcm belon, semestinya badan kita mengandungi lemak yang tebal dan tepu dan sgt degil untuk pecah dan cair..so, untuk itu kita bolehlah mengambil sama ada LECITHIN or OMEGA GUARD bagi memudahkan poses memecah lemak belaku..



LANGKAH 2: DETOX
Setelah mengalami proses memecah lemak..kita mestilah mencernakan lemak tesebut supaya tidak berkumpul kembali dan melekat semula serta kembali seperti asal,,jd bolehlah mengambil HERB LAX or ALFALFA..kedua2 suplimen ni berfugsi untuk membuang segala benda alah yang dah diproses dan tidak berguna lagi..so bolehlah mengambil mana2 suplimen di atas untuk memudahkan proses pencernaan..


LANGKAH 3: PEMBEKAL TENAGA
untuk mendapatkan tenaga yang mencukupi bolehlah mengamalkan pengambilan protein..terpulanglah kpd anda kalo rasa sehari boleh lalu untuk makan ikan or daging or sumber protein yg lain dipersilakan..tapi bg mamafiyya ESP SHAKLEE adalah yang terbaik dlm membekalkan tenaga yang mencukupi untuk tubuh badan kita..so, dlm proses mengecilkan badan ni bekalan protein perlu cukup untuk mempercepatkan proses kurus. Selain itu bagi anda yang inginkan soy protein ni dlm bentuk perasa boleh lah mengambil CINCH SHAKLEE untuk mendapatkan proses serta result yang sama.


''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Wednesday, 3 July 2013

Set Buasir Shaklee...Memmbantu kurangkan kesakitan dan memudahkan pembuangan

Assalamualaikum sahabat semua..
bersawang dah rasanya blog ni x sempat mamafiyya nak update..bz ckit akhir2 ni..
alhamdulillah biz pun makin baik tq Allah kerana kurniakan hubby yang sgt sporting n anak yg x banyak kerenah..syukur alhamdulillah

hari ni mamafiyya nak berkongsi mengenai masalah Buasir yang sering kali kita dengar menyerang x kira usia @ jantina..yang bujang @ sudah berkahwin semuanya akan pernah mengalaminya..paling tidak pun 'tersembelit' huhuhu..
Fungsi2 Set Buasir Shaklee:
  • Ostematrix - membantu kurangkan sembelit, melancarkan pembuangan air besar, memberi keselesaan anda yang mengalami luka di bahagian dubur
  • Omega - sangat baik untuk sendi dan otot dan bertindak untuk mengecilkan otot yang telah membengkak
  • Zinc - membantu untuk sembuhkan luka di bahagian dalam dubur         
Sometime anak2 kecil juga akan merasai payahnya membuang dan mencerna so ambik keputusan untuk tidak buang sebabnya takut untuk merasa sakit lagi..so perkara ini amat bahaya terhadap usus mereka..jadi untuk anak2 ini di sarankan supaya berikan mereka makanan yang mudah ditelan n juga mudah dihadam.seandainya terjadi juga ibu2 yang perihatin dapatkan MEALSHAKE SHAKLEE untuk memudahkan mereka supaya mereka tidak lagi berdepan dengan masalah sembelit
''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com