Wednesday, 24 July 2013

Kencing Manis???? Mampu dikawal dengan Set Diabetes Shaklee

assalamualaikum

buat kengkawan di luar sana, malam yang syahdu ni mamafiyya ingin berkongsi mengenai info penyakit Diabetes yang juga lebih dikenali dengan nama Kencing Manis???

sebelum tu sapa ada parent yang menghidap penyakit ni???woww ramai kan sekarang ni x kira usia penyakit ni akan menyerang sesiapa sahaja..mana x nya boleh dikatakan kesemua makanan yang dibekalkan sekaang penuh dengan bahan2 yang boleh memudharatkan sel tubuh badan kita.

oleh itu jom kita berkenalan dulu dengan Apa itu Diabetes???
Diabetes adalah satu keadaan dimana tahap gula di dalam darah anda adalah tinggi dari normal. Ia adalah satu daripada faktor utama untuk mendapat sakit jantung atau angin ahmar. Diabetes berlaku apabila pankreas dalam badan tidak lagi menghasilkan insulin atau badan tidak boleh menggunakan insulin sendiri dengan berkesan. Makanan yang kita makan akan bertukar kepada gula dalam badan kita. Insulin akan digunakan untuk membawa gula dalam saluran darah kedalam sel dan tisu, dimana ia akan digunakan untuk bahan bakar.

Apabila kekurangan insulin, gula tidak boleh dibawa kedalam sel dan tisu, maka paras gula dalam badan akan meningkat. Ini akan merosakkan sel yang memerlukan glukosa untuk bahan bakar dan juga ini akan merosakkan organ dan tisu yang didedahkan kepada tahap glukosa yang tinggi.

Sesuai statusnya sebagai penyakit kronik yang kekal sepanjang hayat, diabetes memerlukan kawalan serta pemantauan yang cermat dan berhati-hati.Tanpa pengurusan yang sewajarnya, ia boleh membawa kepada hiperglikemia yang berkait rapat dengan kerosakan berpanjangan tubuh badan serta kegagalan pelbagai organ dan tisu. 

Komplikasi jangka panjang dan pendek termasuklah penyakit kardiovaskular, kegagalan buah pinggang, penyakit saraf dan mata.

So untuk membaik pulih keadaan serta tahap gula dalam darah pesakit Diabetes ni mamafiyya mensuggestkan kepada anda semua yang ingin menghadiahkan set supplement shaklee @ lebih dikenali sebagai Set Diabetes Shaklee kepada parent masing2 bolehlah menghubungi mamafiyya segera..


''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

No comments:

Post a Comment