Saturday, 13 July 2013

Saya Nak KURUUUUS!!!!!!tapi susah laaaaa..Jom Try Set Kurus Shaklee

assalamualikum..
alhamdulillah termakbul gak doa "Allahumma ballighna fi Ramadhan" syukur padamu ya Allah...
dh masuk hari ke 5 hari ni...kali ke dua mamafiyya merasa jd preggy mom time bulan puasa..tp apa pun hope sgt dpt hbiskan puasa thun ni penuh...insyaAllah..

ok harini mamafiyya nak bekongsi sedikit info @ tips macamana nak kurus..
salu benda cmni berlaku pd kita kaum hawa..masa bujang leh maintain tp lpas kawen je macam di pam2. kalo sihat alhamdulillah tp dikuatiri bila badan pon dh mcm belon penyakit pun senang nak melekat..

Sebelum tu pastikan dulu niat kita untuk kurus tu untuk benda yg baik je tau!jgn pulak pasang niat yg x baik bile dh kurus nanti..yg tu sendiri mau ingat laaa kn..huhuh panjang lebar lak mamafiyya membebel..

Petama sekali kita perlu tau langkah2 yang perlu kita hadapi semasa proses mengecil/mengecut huhuh kurus dijalankan..

LANGKAH 1: PEMECAH LEMAK

Apabila badan dah mcm belon, semestinya badan kita mengandungi lemak yang tebal dan tepu dan sgt degil untuk pecah dan cair..so, untuk itu kita bolehlah mengambil sama ada LECITHIN or OMEGA GUARD bagi memudahkan poses memecah lemak belaku..



LANGKAH 2: DETOX
Setelah mengalami proses memecah lemak..kita mestilah mencernakan lemak tesebut supaya tidak berkumpul kembali dan melekat semula serta kembali seperti asal,,jd bolehlah mengambil HERB LAX or ALFALFA..kedua2 suplimen ni berfugsi untuk membuang segala benda alah yang dah diproses dan tidak berguna lagi..so bolehlah mengambil mana2 suplimen di atas untuk memudahkan proses pencernaan..


LANGKAH 3: PEMBEKAL TENAGA
untuk mendapatkan tenaga yang mencukupi bolehlah mengamalkan pengambilan protein..terpulanglah kpd anda kalo rasa sehari boleh lalu untuk makan ikan or daging or sumber protein yg lain dipersilakan..tapi bg mamafiyya ESP SHAKLEE adalah yang terbaik dlm membekalkan tenaga yang mencukupi untuk tubuh badan kita..so, dlm proses mengecilkan badan ni bekalan protein perlu cukup untuk mempercepatkan proses kurus. Selain itu bagi anda yang inginkan soy protein ni dlm bentuk perasa boleh lah mengambil CINCH SHAKLEE untuk mendapatkan proses serta result yang sama.


''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

No comments:

Post a Comment