Thursday, 31 October 2013

Inginkan Side Income yang Lumayan dan Halal???

Hampir setiap saat ada sahaja peluang2 serta petua bagaimana anda boleh dapatkan side income dengan mudah bahkan dengan hanya login fb,instagram,tweeter @ yang sama waktu dengannya sudah melayakkan anda mendapat hasil yang tidak terjangka dan terduga..
Tambahan pula di abad ini ramai di kalangan wanita di luar sana yang mengalami satu tranformasi di mana tidak mustahil untuk mereka sama2 berjaya di dalam apa jua bidang serta lapangan yang diceburi malahan dalam bidang perniagaan atau bisnes yang merebak dan bercambah bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan..biar apa pun pilihan anda sudah pasti ciri2 serta sistem dan juga cara perniagaan itu dijalankan sangat dititik beratkan..

Seperti sedia maklum bisnes yang diinginkan mestilah bercirikan:
* tidak membazir masa dan tenaga anda
* tidak mengganggu gugat tanggungjawab harian sama ada yang bekerjaya @ surirumah sepenuh masa
* tiada tekanan daripada upline @ orang atasan 
* tidak hanya sekadar "hangat2 tahi ayam"
* tidak perlu untuk keluar mencari downline
* dan yang paling utama adalah pendapatan lumayan dan pastinya HALAL
Pelbagai persoalan timbul apabila seseorang itu WORKING MOM @ SURI RUMAH.Mampukah saya menjana pendapatan sampingan dengan SHAKLEE sedangkan saya terlau sibuk dengan kerjaya dan juga tanggungjawab di rumah??

PASTI BOLEH!!sekiranya:
~ anda memilih guru (upline) yang betul
~ support dari group yang hebat
~ keinginan yang tinggi utk berjaya
~ tidak merasa ia adalah satu beban

Saya sendiri merupakan seorang ibu yang bekerja..keluar pagi balik petang kadang2 malam kerana kerja saya tidak menentu bergantung kepada arahan. Namun saya tidak pernah merasa terbeban dengan bisnes ini malahan saya gembira dan rasa enjoy melakukan perniagaan ini dari sehari ke sehari..alhamdulillah..ini kerana guru saya adalah seorang upline yang hebat..Beliau juga seorang yang bekerjaya dan sangat sibuk dengan tugas2 di mahkamah tetapi masih sempat untuk keep in touch bersama anak2(donline) dan tidak pernah jemu untuk berkongsi segala tips untuk berjaya..dan kini saya sudah memperolehi side income yang x pernah sama sekali saya duga..ianya melebihi gaji saya sebulan..

Dengan kemudahan teknologi masakini yang tiada sempadan, tunjuk ajar dari guru yang bermotivasi tinggi serta support dari group yang sangat hebat, anda juga pasti tidak terkecuali mempunyai pendapatan yang lebih dari 5 angka sebulan.
Oleh itu jom sertai saya untuk sama2 memartabatkan sistem perniagaan yang mengikut kehendak syarak..

Kepada yang berminat boleh email kepada saya di wafiyyacoomil@gmail.com atau boleh terus call/sms/whatsapp ke talian 0195632038

Saturday, 26 October 2013

Janji Allah pada mereka yang bersedekah

assalamualaikum sahabat semua....
entri hari ni suka sgt mamafiyya nk brkongsi dengan sahabat2 semua bagaimana utk kita memperolehi rezeki dengan mudah...mamafiyya x tipu tau sebab mamafiyya sendiri sudah merasai kemudahan dalam menjemput rezeki berbanding mencari rezeki..

Ketahuilah sahabat semua sesungguhnya Allah SWT menjamin seluruh rezeki makhluk-Nya. Mulai dari yang melata hingga manusia yang sempurna. Masihkah kita tidak yakin pada jaminan rezeki dari Allah?

Semua tergantung dari kemampuan dan kemahuan kita dalam membaca tanda-tanda adanya rezeki yang dibebankan Allah SWT.

Selain gigih berikhtiar mencari rezeki kita juga harus melakukan amalan yang disukai Allah.Allah menetapkan wadah yang sangat tepat untuk itu yaitu solat dhuha. Solat Dhuha merupakan solat pembuka pintu rezeki. Memperbaiki solat dan memperbanyak amalan solat sunat , memperbanyak istighfar , silaturahim dan sedekah juga membantu membuka pintu rezeki.

Menjemput rezeki adalah lebih mudah berbanding mencari rezeki. Tapi sukar juga sebenarnya untuk melakukan amalan-amalan yang menjemput rezeki. Tetapi, bagi yang telah mengamalkan amalan-amalan menjemput rezeki, pasti terasa nikmatnya yang sungguh luar biasa.

Lebih banyak kita memberi, lebih banyak yang kita akan terima, sebenarnya. Ini bukan citer kosong, tetapi ini adalah janji Allah. Sifir 1 – 1 = 10!. Ianya Nampak pelik dari sudut ilmu matematik tetapi ianya adalah sesuatu yang dijanjikan Allah dalam urusan rezeki.Rezeki kita akan lebih berganda jika kita rajin memberi kerana rezeki yang kita terima, bukan semuanya hak milik kita. Kerana di dalamnya terkandung rezeki orang lain juga iaitu rezeki untuk ibu bapa, anak-anak, isteri, anak yatim, fakir dan miskin dan rezeki-rezeki orang lain yang berada di sekeliling kita.Amalan memberi ini perlu dimulakan terlebih dahulu. Jika tidak dimulakan, memang tidak akan dapat menjadi amalan kebiasaan.

Hanya orang yang bahagia boleh membahagiakan bak kata Dr. Muhaya. Maka, rasa bahagia dalam memberi akan menjadikan orang yang menerima juga bahagia.Anda nak tahu magik yang akan berlaku dalam hidup anda selepas anda rajin memberi?. Cubalah memberi mulai hari ini. Moga Allah memberkati hidup anda dan anda dapat menikmati kehidupan dengan lebih baik hasil keikhlasan anda memberi!

alhamdulillah hari ini mamafiyya ingin berkongsi kegembiraan mamafiyya berada bersama2 mereka yang gigih menjemput rezeki yang Allah taburkan di muka bumi ini.. nescaya apabila Allah datangkan rezeki yang dijemput lebih cepat dari rezeki yang dicari..satu keajaiban yang mamafiyya rasakan dan alhamdulillah harinini mamafiyya ingin berkongsi denganshabat2 semua..buat sifu merangkap ummi Nadia Khamis yang mamafiyya kagumi terima kasih buat ummi yang sama2 bertunhkus lumus dlm menta'kidkan bahawa menjemput rezeki lebih mudah dari mencari rezeki..ALHAMDULILLAH..

 mamafiyya mengalu alukn anda bersama mamafiyya mnjana pndpatan smpingan shingga 6 angka sama ada dari umah atau anda seorang yg bekerjaya...hanya bermodalkan rm65 seumur hidup anda mmpu berjaya bersama saya.. mamafiyya juga merupakan pengedar sah shaklee sid 854346..menerima pesanan dari seluruh malaysia,singapura dan jug brunei serta membuat penghantaran beserta konsultasi untuk sebarang masalah kesihatan..sebarang pertanyaan bolehlah menghubungi /sms/wassap mamafiyya di talian 0195632038

Friday, 25 October 2013

Diet ibu menyusu! Boleh ke??

assalamualaikum semua...
wahai sahabat semua..sape kata ibu menyusu x bleh nak diet?boleh jee tp kena betul caranya...

ok mamafiyya kongsikan kt cni sbgai panduan kita semua termasuk diri mamafiyya sendiri memandangkan belum mencapai tahap bmi yang memuaskan so kena uaaha lagi ok caiyok2 sahabat yg sedang bf kat luar sana..

6 langkah diet yang selamat ketika menyusu

1)  Tunggu hingga anak anda 2 bulan sebelum mula dietkenapa kene tunggu 2 bulan, ini utk memberi masa badan menghasilkan susu yang sihat dan berkualiti.. tahukan anda.. dengan menyusu badan secara purata 200-500 calories sehari telah terbakar.. so walaupun kita tak berdiet badan telah membakar extra calories..

2) Menyusukan tanpa hadkajian menunjukkan lebih kerap menyusu dan menyusu lebih dari 6 bulan menyebabkan ibu hilang lebih berat.. wow bestnya, jom exclusive breast feed sampai 6 bulan..

3) Makan sekurang-kurangnya 1500-1800 calories satu harisewaktu menyusu anda kene ambil 1500-1800 calories setiap hari, kalau amik kurang akan menyebabkan susu jadi kurang

4) Tidak boleh turun berat lebih dari 680 g (1.5 pounds per week)Ibu2 boleh turun berat sehingga 1.5 pounds seminggu atau 6 pounds sebulan selepas bulan kedua dan tidak menjejaskan susu dan kesihatan bayi.

5) Kurangkan pengambilan calorie secara perlahan2Jika terlalu drastik mengurangkan kalori akan kurangkan susu.. ibu2 mungkin perasan susu kurang masa sakit, atau badan kurang air atau ketika mengambil ubat.. ini disebabkan masa sakit kita makan sikit, so calorie pun kurang

6) Elakkan ambil jalan mudah utk kurussama ada Liquid diet, diet rendah carbohydrates, ubat kurus adalah tidak digalakkan ketika menyusu..jika aa pun hanya supplement atau vitamin yang dibenarkan sahaja seperti Omega Guard dan juga Lecithin..

so keenam2 langkah ni boleh dipraktikkan untuk usaha ke arah yg lebih cntik n menawan kerana memiliki bntuk badan yg di idamkan..huhu..utk sesapa yg dh cpai target boleh juga kongsikan ngan mamafiyya yer!

♡mamafiyya juga seorang pengedar shaklee yg sah n sgt2 teruja dgn exclusive bf mom so sesapa yg ada pngalamn sgt2 dialikan untuk perkongsian yg menarik..♡

~sedia menerima pesanan serta membuat penghantaran ke seluruh s/malaysia n juga sabah dan sarawak..serta cod di sekitar kawasan sungai petani kepala batas, bertam dan juga butterworth..

♥salam ukhwahfillah♥
mamafiyya 0195632038

Friday, 18 October 2013

Vitamin c 500mg wat come back oktober niiiii.....

assalamualikum sahabat semua
entry kali ni mamafiyya nk kongsikan ngan semua yg penantian kita selama 1 tahun lamanya bakal berakhir...
yeeaahhhh!vit c 500mg bakal menemuai kita minggu depan insyaAllah..

untuk sesapa yg nk buat order boleh lah kol/sms/wassap mamafiya segera..0195632038...

Sunday, 6 October 2013

Banyakkan susu dengan teknik POWER PUMPING

Assalamualaikum sahabat2 semua...
tau x bagaimana teknik power pumping ni berfungsi?dan kenapa ianya menjadi pendorong kepada ibu2 di luar sana untuk mendapatkan stok susu yang memang berbaloi untuk si manja..

Sebelum ni mamafiyya langsung x penah terpikir pun nk wat power pumping ke wat stok susu ke..tapi now bila dah ade anak ke 2 alhamdulillah mamafiyya dah jumpa ramai di kalangan ibu2 yang bekerjaya mempunyai stok susu yang cukup untuk anak mereka..so bila dikongsi rupanya bukanlah menjadi penghalang pun untuk kita terus memberi yang terbaik kepada si comel kita..

untuk itu jomm kita ketahui apa itu POWER PUMPING???

Apa itu Power Pumping?

Power Pumping adalah satu teknik mengepam susu ibu yang boleh meningkatkan penghasilan susu ibu. Teknik mengepam guna cara Power Pumping ni adalah sama seperti kita mengepam selalu. Tapi, ada teknik dan cara perlaksaan yang special bila kita mengepam menggunakan teknik Power Pumping ini. Ideanya adalah untuk meniru gaya bayi menyusu dan secara tak langsung akan meningkatkan hasil susu ibu yang di pam oleh ibu.

Siapa Perlu Buat Power Pumping?

1- Ibu yang kekurangan susu - Kekurangan susu adalah berpunca daripada pelbagai faktor. Period, perubahan hormon, emosi ibu terganggu dan lain-lain.
2- Ibu yang menyusukan anak angkat - Teknik Power Pumping digunakan untuk merangsang susu keluar.
3- Ibu yang ingin relaktasi / menyusukan semula anak yang telah berhenti menyusu susu ibu.

Macam Mana Nak Buat Power Pumping?

Jika anda menggunakan Single Pump: Pam breast kanan selama 10minit kemudian tukar pam breast kiri pula 10minit dan bertukar semula ke breast kanan 10minit dan begitulah seterusnya untuk kedua-dua breast selama 1jam.

Jika anda menggunakan Double Pump: Pam kedua-dua belah breast secara serentak selama 10minit. Kemudian rehat atau stop pam 10minit dan sambung semula pam kedua belah breast 10minit dan rehat semula 10minit. Teruskan sehingga 1jam.

Saranan Waktu Mengepam?

Seelok-eloknya pam pada waktu malam menjelang ke subuh. Ini kerana..pada waktu ini hormon untuk penghasilan susu adalah tinggi.

Berapa Lama Tempoh Nak Dapatkan Hasilnya?

Pertama sekali..kita perlu ingat bahawa bukan sekali buat Power Pumping terus susu mencurah penuh botol 5oz. Kita perlu sabar dan konsisten buat Power Pumping. Sekurang-kurangnya satu minggu kita akan dapat hasil yang menakjubkan. Walaupun pada hari pertama mengepam kita hanya dapat beberapa titis susu ataupun hanya mengepam angin semata-mata, tapi teruskan juga mengepam dan teruskan buat Power Pumping selama seminggu sekurang-kurangnya. Paling elok jika kita buat Power Pumping pada masa yang sama setiap hari selama seminggu. Kerana susu akan di demand pada masa yang sama. Demand semakin kerap dan semakin banyak. Yakinlah Allah akan membantu kita yang ikhlas ingin memberikan yang terbaik untuk anak kita. Banyakkan berdoa. InsyaAllah...

Harapnya perkongsian ini membantu ibu-ibu yang terfikir-fikir nak menambah stock susu. Semoga berjaya!

Saturday, 5 October 2013

Semuanya di hujung jari..

weeeehoooo....
rasanya satu nikmat yang x terhingga Allah kurniakan...Alhamdulillah syukur padamu ya Allah....
akhirnya boleh jugak order online dengan shaklee..tq Allah.. 
tq Shaklee!!
mana x nya..tiap kali g branch punya la penuh org siap dah de giliran lagi..last2 sampai turn kita brg semua habis hermmmm....tp skang ni dh boleh rasa lega sebab dh boleh shoping online...
so buat sesapa yang nak tumpang order jom arrr sertai mamafiyya n family...best wat bisnes gini...selain tu dapat bantu orang kurangkan sakit sekaligus ada yang beransur sembuh dengan shaklee..tapi ape pun semua yang baik tu dari Allah..alhamdulillah...
boleh kol/sms/wassap mamafiyya di talian 0195632038/01110830519

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Kehebatan Shaklee Collagen Powder!!

Assalamualaikum...
alhamdulillah setelah sekian lama x meng'update' blog ni akhirnya hari diberi kesempatan dan semangat untuk terus berkongsi dengan anda semua di luar sana tentang product shaklee yang sememnagnya dah diketahui ramai tentang kehebatannya..

Promosi datang lagi!!
akhirnya yang di tunggu2 telah pun tiba...mana x nya..barang mahal jatuh harga!!!!
jom laa grab sekarang juz contact mamafiyya or wassap!!leh kita borak2 tentang kehebatan collagen yang sememangnya berbaloi2 untuk mereka yang mempunyai masalah kulit or yang mengalami masalah dalaman..insyaAllah collagen ni sgt membantu...

Sebelum tu jom sama2 kita kaji apa yang terkandung dalam SCP yang dikatakan sangat2 best dan meletops ni... 

Terdiri daripada:
~ Kolagen ikan~ memberikan kesan elastin untuk mengekalkan keanjalan kulit
~Ekstrak kulit kerangan~ mengandungi glukosamina sebagai pelincir sendi, menghidrat mata dan 
                                     melegakan ketidakselesaan mata
~Lactobacillus acidophilus~ meningkatkan penyerapan kolagen
~Ekstrak biji camellia japonica~ mengandungi asid oleik & isoflavon untuk mengekalakan nutrisi 
                                               dan penghidratan
~Ekstrak pfaffia~ merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon & meningkatkan tenaga 
                           batin, prestasi & tenaga
~Vitamin c~ menggalakkan pengeluaran kolagen & menentang radikal bebas
~Vitamin B2&B6~ membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen di dalam sel 
                            tubuh
Selain tu collagen ni juga dilengkapi dengan asid hidraulik untuk kekalkan kelembapan kulit...nak tau x? 1 gram asid hidraulik ni boleh menahan 6 liter air dalam badan tau!! so sesapa yang malas nk minum air boleh lah mencuba collagen powder ni..



Cadangan Pengambilan:
~bancuh 1 sachet Shaklee Collagen Powder bersama 1 sudu Perfomance Drink + 400 ml air
~sesuai di ambil pagi @ malam


''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani