Saturday, 26 October 2013

Janji Allah pada mereka yang bersedekah

assalamualaikum sahabat semua....
entri hari ni suka sgt mamafiyya nk brkongsi dengan sahabat2 semua bagaimana utk kita memperolehi rezeki dengan mudah...mamafiyya x tipu tau sebab mamafiyya sendiri sudah merasai kemudahan dalam menjemput rezeki berbanding mencari rezeki..

Ketahuilah sahabat semua sesungguhnya Allah SWT menjamin seluruh rezeki makhluk-Nya. Mulai dari yang melata hingga manusia yang sempurna. Masihkah kita tidak yakin pada jaminan rezeki dari Allah?

Semua tergantung dari kemampuan dan kemahuan kita dalam membaca tanda-tanda adanya rezeki yang dibebankan Allah SWT.

Selain gigih berikhtiar mencari rezeki kita juga harus melakukan amalan yang disukai Allah.Allah menetapkan wadah yang sangat tepat untuk itu yaitu solat dhuha. Solat Dhuha merupakan solat pembuka pintu rezeki. Memperbaiki solat dan memperbanyak amalan solat sunat , memperbanyak istighfar , silaturahim dan sedekah juga membantu membuka pintu rezeki.

Menjemput rezeki adalah lebih mudah berbanding mencari rezeki. Tapi sukar juga sebenarnya untuk melakukan amalan-amalan yang menjemput rezeki. Tetapi, bagi yang telah mengamalkan amalan-amalan menjemput rezeki, pasti terasa nikmatnya yang sungguh luar biasa.

Lebih banyak kita memberi, lebih banyak yang kita akan terima, sebenarnya. Ini bukan citer kosong, tetapi ini adalah janji Allah. Sifir 1 – 1 = 10!. Ianya Nampak pelik dari sudut ilmu matematik tetapi ianya adalah sesuatu yang dijanjikan Allah dalam urusan rezeki.Rezeki kita akan lebih berganda jika kita rajin memberi kerana rezeki yang kita terima, bukan semuanya hak milik kita. Kerana di dalamnya terkandung rezeki orang lain juga iaitu rezeki untuk ibu bapa, anak-anak, isteri, anak yatim, fakir dan miskin dan rezeki-rezeki orang lain yang berada di sekeliling kita.Amalan memberi ini perlu dimulakan terlebih dahulu. Jika tidak dimulakan, memang tidak akan dapat menjadi amalan kebiasaan.

Hanya orang yang bahagia boleh membahagiakan bak kata Dr. Muhaya. Maka, rasa bahagia dalam memberi akan menjadikan orang yang menerima juga bahagia.Anda nak tahu magik yang akan berlaku dalam hidup anda selepas anda rajin memberi?. Cubalah memberi mulai hari ini. Moga Allah memberkati hidup anda dan anda dapat menikmati kehidupan dengan lebih baik hasil keikhlasan anda memberi!

alhamdulillah hari ini mamafiyya ingin berkongsi kegembiraan mamafiyya berada bersama2 mereka yang gigih menjemput rezeki yang Allah taburkan di muka bumi ini.. nescaya apabila Allah datangkan rezeki yang dijemput lebih cepat dari rezeki yang dicari..satu keajaiban yang mamafiyya rasakan dan alhamdulillah harinini mamafiyya ingin berkongsi denganshabat2 semua..buat sifu merangkap ummi Nadia Khamis yang mamafiyya kagumi terima kasih buat ummi yang sama2 bertunhkus lumus dlm menta'kidkan bahawa menjemput rezeki lebih mudah dari mencari rezeki..ALHAMDULILLAH..

 mamafiyya mengalu alukn anda bersama mamafiyya mnjana pndpatan smpingan shingga 6 angka sama ada dari umah atau anda seorang yg bekerjaya...hanya bermodalkan rm65 seumur hidup anda mmpu berjaya bersama saya.. mamafiyya juga merupakan pengedar sah shaklee sid 854346..menerima pesanan dari seluruh malaysia,singapura dan jug brunei serta membuat penghantaran beserta konsultasi untuk sebarang masalah kesihatan..sebarang pertanyaan bolehlah menghubungi /sms/wassap mamafiyya di talian 0195632038

No comments:

Post a Comment