Wednesday, 27 November 2013

Tekanan darah terlalu tinggi??

assalamualaikum...kali ini mamafiyya ingin berkongsi mengnai penyakit darah tinggi yg kian menular di kalangan masyarakat kita kini...tidak mengenal usia tekanan darah yg mendadak naik ini ada punca2nya..sebelum mamafiyya terangkn punca2nya jom kita ketahui dahulu apakah sebenar yg dikatakan penyakit darah tinggi?

Tekanan darah tinggi adalah satu keadaan di mana tekanan yang dikenakan oleh darah terhadap dinding arteri atau saluran darah anda lebih tinggi dari yang sepatutnya dan akhirnya menyebabkan pelbagai ancaman kesihatan seperti strok dan sakit jantung.

Sedar tidak sedar ayah kesayangan mamafiyya sendiri mengalami penyakit ini sudah masuk 5 hingga 6 tahun..ayah tidak pernah menyangka bahawa tekanan darahnya adalah tidak stabil kerana tahap kesihatan ayah tersangat baik..namun apabila berlaku satu keadaan di mana ayah mengalami pra strok yang melibatkan sebelah badan ayah menjadi tidak berfungsi seperti sediakala..walaupun keadaannya ketika itu tidak lah begitu teruk namun agak memeranjatkan kami sekeluarga..

pelbagai rawatan serta ubat2an di beli, makan n minum di jaga dengan baik namun tekanan darah serta tahap kolestrol dlm darah tetap juga tidak menampakkan penurunan..sehinggalah mamafiyya berjumpa dengan pil2 magic dr shaklee ni..disamping part time sebagai (ahli perniagaan dimalam hari) mamafiyya tidak melepaskan peluang ini utk membekalkan ayah dengan vitamin2 magic ni..

Pada awalnya ayah mengamalkan Advanced Joint Health Tablet. ini kerana ayah mengalami pra strok dan kaki ayah sering merasa kebas dan berjaan dengan menggunakan tongkat. Sembahyang pun kena duduk atas kerusi kalo tidak mmg duduk terus kat lantai. Kemudian setelah hampir 2 minggu ayah mengamalkan AJHT ni alhamdulillah mamafiyya dapat tahu ayah dah boleh sembahyang seperti biasa..mampu untuk berdiri,duduk dan bangun kembali tanpa menggunakan sebarang sokongan tongkat mahupun kerusi...alhamdulillah syukur sgt..terima kasih ya Allah kerana kurniakan kesihatan buat ayah..
Habis satu bab tapi masih ada lagi satu bab yang merunsingkan ayah..darahnya sentiasa pada bacaan yg sangat tinggi..sekali lagi mamafiyya amik peluang ni untuk merawat ayah..biarpun mamafiyya bukanlah seorang doktor tetapi untuk melihat ayah pulih dan sihat itu adalah impian mamafiyya..kali ini mamafiyya bekalkan ayah dengan set darah tinggi Shaklee..
Garlic dan juga Omega..ayah x membantah dan ikut saja apa yang mamafiyya suruh dan alhamdulillah berbekalkan semangat ayah yang sgt tinggi untuk sembuh dan pengambilan yg konsisten bacaan koestrol ayah sudah menjadi normal..sekali lagi mamafiyya panjatkan berjuta kesyukuran ke hadrat Ilahi..

In sha Allah tengah tunggu nak blik kampung berikan tonik magic yg cntik ni untuk ayah..hope dengan pengambilan VIVIX kali ini akn membuatkan ayah sihat semula dan boeh menjalankan tugasnya sebagai Imam seperti biasa..
haaa sambil tengah ingat ni untuk sesapa yg nak Vivix dengan harga yg sgt2 murah beh pm mamafiyya smemntara msih dlm promotion time..cepat2 dapatkan VIVIX dan hadiahkan pada org yg anda sayangi



''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

No comments:

Post a Comment