Tuesday, 18 November 2014

BORIA... Kami sehati sejiwa..sihat bersama

assalamualaikum uolllss..
hari ni nye entry suka mama kongsi bersama.. 
kami suka boria........assalamualikum..kami ucapkan...
ehhh ter samsul lak.. bukan boria tuuu laaa..tu kumpulan boria penang mentang2 la skang ni kami menetap di penang hikhik dh bleh hafal lagu boria niii..
actualy mamafiyya n famili suka sgt pakai baju sama..x kesah laa dari segi kaler ke corak ke mesti ada jugak nak sama...klo tak..x puas rasa hihihihhuhuh

tapi normal la kan mama rasa kebanyakkan kita pun suka wat benda yg sama...cuma ada segelintir jugak la yang memang x suka...
masing2 rasa masing2 suka...

Pic ni mama amik time kami nk g makan kenduri...msa tu mmg dah set nak pakai baju ni.. suka nengok adik afif afnan pakai kemeja.. smart gitu!
kakak pun berkemeja sama macam ayah.. corak pun kotak2 berseluar yenki huahua...cuma mamafiya je yg pakai dress..yer la nk g kenduri kan..klo ikutkan mamafiya mmg lebih selesa berseluar je cuma bergaya biar kena pd tempatnya...
 


hokeeh pic ni plak kitorang hadir majlis dinner sekolah en hubby.. dinner tu wat di Georgetown City Hotel..so far alhamdulillah nice hotel.. anak2 pun suka sebab kami bermalam dan berpagi bertengahari di ctu.. part yg pling sonok mandi kolam.. anak2 la yg sgt2 gumbira! mandi puas2 lepas tu chow chin chow..
 
ok boria tu boria jugak..apa yg mamafiyya nak kongsi kat sini adalah kehidupan sihat kami sekeluarga..bila badan kita sihat baru pergerakkan serta apa sahaja yg kita nak lakukan pasti akn di sudahi dengan kegembiraan..
so untuk hari ni mamafiyya suka nk citer pasal bekalan supplement yg mamafiyya bekalkan buat kami sekeluarga mula dari ayah, ummi (mamafiyya sendiri), kakak wafiyya hingga lah adik afif..
untuk pengetahuan semua mamafiya dan juga hubby memang sgt suka kehebatan VIVIX... boleh kata setiap hari sebelum g keje mesti nak telan tonik ajaib ni dulu.. 

Selain dari tu kami berdua jugak mengamalkan Family Wellness Set dari Shaklee..yer laa keja masing2 memerlukan komitmen yg sgt2 so.. alhamdulillah dengan set ni kami akn kekal bertenaga sepanjang hari menyelesaikan keja hakiki di opis n sekolah dan juga rumah....


Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com @ pm ke talian 0195632038/01110830519

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Monday, 3 November 2014

Agen Pemecah Lemak yg Hebat!!!!Omega Guard~

assalamualaikum semua...
sedikit perkongsian macamana omega boleh pecahkan lemak yg degil dlm badan kita.....
baca punya baca tertarik pada satu eksperimen laaa jugak walaupun bukanlah rasmi pun eksperimen tu.. cuma mamafiyya tertarik untuk kongsikan ngan kawan2 semua camana omega ni jadi agen pemecah lemak...
Sometime kita ni x lah rajin sgt nk membaca tapi bila satu benda tu menarik so mesti terbeliak ja mata tu menjegil...
hihih dapat plak pic ni...cam best plak kalo minyak ikan dlm bentuk ni kan?? cute x?? omeyyy kan...
huhuh memlalut plak...so berbalik pd topik asal..



Bagaimana Omega Guard Pecahkan Lemak????

#Lemak jahat sebenarnya memerlukan lemak baik untuk menguraikannya.

#Sumber lemak baik adalah daripada makanan yang baik & sihat spt ikan salmon, sardin, walnut dan juga flexseed.

Bagaimana Omega Guard membantu kuruskan badan???

#Omega guard mengandungi asid lemak Omega 3 yang membantu meningkatkan paras hormon leptin. Hormon leptin ni sebenarnya adalah hormon yang penting untuk mengawal rasa lapar dan juga selera maka. Leptin akan menghantar signal ke otak untuk menghadkan rasa lapar. means~ semakin rendah paras leptin semakin cepat anda berasa lapar. Selain tu leptin juga boleh tingkatkan metabolisme badan.

huhuh sekadar perkongsian buat kwn2 yg mmg nak slimming..tp x tau pe yg sepatutnya kita amik...klo ikutkan produk slimming berlambak kat pasaran sekarang..nak yg cepat pun ada yg lambat mgkin dh kurang tp ape pun yg penting pilih yg selamat n betul2 sihat utk tubuh badan kita...

sesapa yang nak dapatkan omega guard boleh terus pm mamafiyya k!
0195632038/01110830519
i love to share my healthy world wif everyone....so follow me now!!



 


Saturday, 1 November 2014

Super Hebat!! Promo untuk SLIMMING



assalamualaikum uolls...
mcm tau2 je dorg ni kan.? bulan ni mmg bulan slimming laaa.. dh la bulan lepas promo esp, sambung plak ngan omega bulan ni..mmg terbaik lah!
kot mna pun mesti grab promo ni..utk wat stok pecah lemak..
so far kakak wafiyya pnya mamafiyya telan je...sib baik masih berbaki lg beberapa biji..
sesapa yg nak tahu rsa fish oil ni ,cmana kena la pm mamafiyya k!!
tp pendek ita sesapa yg sempat dptkan omega ni dr mamafiyya mmg x rugi malah untung berlipat ganda...
nak tahu caranya wassap mama k!!
berniaga??minat ke?? kalau minat dipersilakan koling2 k senang nk citer... modal??? kol dulu baru tau...
melalut dh..sebenarnya nak sharing psl omega ni...kami satu famili sgt sukakan minyak ikan ni...
tmbh2 c kakak wafiyya..
Jom sahut cabaran 30 hari bersama mamafiyya...untuk dptkan omega ni jgn malu jgn segan!
kol je 0195632038/01110830519
mamafiyya,
Penasihat Supplement anda seisi keluarga

Friday, 24 October 2014

korean tonite..

hii olls..
sesaja bw kt satu blog ni....cute n very the laaa bak kata k.bedah..
comel dgn bhs korea yg mamafiyya boleh belajar dr blog ni...
klo dpt pi sana lg best rasanya...lalala

출근(chulgeun)
go to work

출근길(chulgeungil)
on the way to work

몇 시에 출근해요? (myeoch sie chulgeunhaeyo?)
What time do you go to work?

퇴근(toegeun)
off work

몇 시에 퇴근해요? (myeoch sie toegeunhaeyo?)
What time do you finish work?

오늘 출근하지 않았어요 (oneul chulgeunhaji anh-ass-eoyo)
I did not go to work today.

hihih nnti klo boss tanya sebab pa x dtg keja leh la jwb lam bhs korea lak...

Paling Laris! ESP Shaklee pilihan semua

assalamualaikum semua..
hihi sementara menunggu sepak mula OPPO Piala Malaysia ni sempat lagi mamafiyya nk berkongsi ngan korang semua pasal promo bulan ni >>ESP<< yg HOTT tuuuue


mmg panas ESP niii.. mana x nya satu canister sahaja boleh berfungsi untuk pelbagai lapisan umur...mmg berbaloi kan...selain tu Soy Protein ni juga sedap n mengenyangkan..
hihih mamafiyya pun amik peluang ni utk sambung diet smula setelah setahun bersalin n diri ni pun tingin jugak silod molid mcm dulu...ok cabaran 30 hari bermula!!!!go go chaiyok!!



Untuk pengetahuan semua juga sesapa yg mempunyai masalah kulit boleh try ni...minum smpai habis satu canister dulu mamafiyya boleh bagi jaminan mesti nak repeat order punya...
so sempena promo oktober yg bakal berakhir beberapa hari je lagi...
call dulu kita borak2 nnti kite cite panjang k! 0195632038/01110830519..jgn segan2 yer!



Wednesday, 1 October 2014

Best!!Promo hebat dan gempaq oktober

hii assalamualaikum...
mmg hapening laaa...satu bulan ade 2 promo sekaligus....best kan?
nak2 plak promo yg bulan september masih lagi berjalan...ditambah plak dengan promo oktober ni ESP...mmg sgt2 awesome!!

kenapa mamafiyya rsa sgt teruja dgn esp ni??jom sharing pengalaman mamafiyya mengamalkan esp sepanjang 2 thun penglibatan mamafiyya dengan shaklee..

pengalaman ni mamafiyya dpt sewaktu preggy 2nd baby Afif Afnan yg comel...
start dr awal preggy lg mamafiyya amalkan esp dengan penuh kesabaran n konsisten..hihi sengaja pushkn diri sendiri...mcm2 resepi mamafiyya cuba tp walaah mmg best laaa esp ni..permulaan amik rsa x sedap sebab waktu tu x bancuh dengan sebarang minuman manis...tp bila mamafiyya korek petua dr kengkawan n especialy bonda biz tercenta Ummi #NadiaKhamis esp mmg mnjadi igauan mamafiyya setiap hari...

alhamdulillah berkat kesabaran itulah menjadikn mamafiyya kuat bertenaga sepanjang preggy..
kena plk tgh sarat tu kita sambut bulan Ramadhan Kareem...tp saai habis licin mamafiyya berjaya khatamkan puasa sebulan tanpa rsa penat n letih...alhamdulillah syukur pdmu ya Allah..

jd kepada kengkawan sekalian yg sedang hamil mamafiyya nasihatkan amik esp mulai dr sekarang...x rugi jika kita melabur utk kesihatan kita n kuga bby dlm kandungan...semoga kalian semua beroleh kexihatan yg hebat dr Allah...

so seaapa yg nak dptkan esp mulai hari ni boleh pm mamafiyya segera di talian 0195632038/01110830519...
mamafiyya akan guide korg semua cara pengambilan dsamping perkenalan yg semestinya menyeronokkan ini...okjumpa lg nnti...assalamualikum9

Sunday, 17 August 2014

Supplement dan wanita

Supplement dan wanita mmg x dapat di pisahkan..bukan kerana wanita ni terlalu cerewet dlm bab kesihatan n pemakanan tetapi  punca mengapa wanita terlalu obses dengan supplement ni adalah diri wanita itu sendiri..

kenapa mamafiyya katakan diri wanita tu menjadi pnca kenapa wanita sgt friendly dengan supplement @ makanan tambahan ni??jeng2 benda ni sebenarnya mamafiya rasakan sendiri sebelum dan selepas pengamalan dengan supplement dr shaklee ni..

selepas mamafiyya mendirikan rumahtangga 4 thn lepas, satu perubahan yg sgt2 mamafiyya rasa adalah dr segi kemalasan dan ketidak laratnya menguruskan rumah tangga hampir saban hari benda yg sama di ulangi..tau x kenapa jd mcm tu?? ini kerana hampir keseluruhan tenaga di gunakan secara maksimum setiap hari..hingga apabila pulang ke rumah rasa macam nak tido je smpi pg esok lpas bngun n terus g kerja balik..mana tidaknya..bermula dr celik mata pagi kaki dan tangan pn mulalah bekerja..nak2 plak dh beranak pinak ni kiranya semuanya mamafiyya yg uruskan kalo nk di listkan satu persatu jenuh..bukan mengeluh tetapi inilah tanggungjawab..

so untk melancarkan tnggungjawab ni mamafiyya ligat berfikir sambil menelaah kot2 ada penyelesaiannya..alhamdulillah akhirnya bertemu dengan ostematrix..waktu tu baru sahaja berkenal2 dgn shaklee..ilmu kurang so rajin2kan diri membaca supaya suatu hari berjaya seperti kak Norita hihi...idola nii

ok berbalik pd ostematrix yg mamafiyya sebutkan td..x susah pn nak amalkan ostematrix ni juz telan 4 biji sebelum tidur esok pagi bangun dlm keadaan yg segar n cergas..insyaAllah mesti lawas punya...selesa badan selesa perut...kini hampir 2 tahun mamafiyya mengamalkan ostematrix secara automatiknya sembelit juga hilang..bukan hanya mamafiyya yer tapi satu famili i bg makan ostematrix ni...best tau!!

sesapa nk dptkan segera sila kol/sms/wassap mamafiyya k
01110830519/0195632038
jgn malu n segan yer boleh kita bertukar2 citer n pengalaman n berkongsi kebaikkan bersama

#shakleeeffectoog sihat dan ceria bersama www.anakkuwiraku.com

Open House & Omega Guard

assalamualaikum uollls..
huhu penangan spain uolls mlm td niieh..
emm itu citer mlm hari setelah seharian letih ber'open house' d siang hari..gerun bila memikirkan banyaknye kilos yg bertambah selepas musim perayaan ni...tp semua tu dh terbukti x mengerikan lgi dengan adanya OMEGA GUARD dr shaklee ni...sememangnya dh berkawan baik d3ngan Cik Omega Guard ni sejak dr preggy ank ke 2 ni...

ape yg bole mamafiyya katakan Omega Guard is da best!!setiap kali mamafiyya terlebih mkn pasti omega akan ku telan...jgn salah anggap yer omega ni bukan la ubat kurus tetapi Omega Guard ni dpt membantu meng'clear'kan minyak2 serta kolestrol2 jahat yg terkanding dlm mkanan yg kita makan sepanjang syawal ni..ok bila dh clear semua kolestrol serta lemak2 tuh baru la badan pn fresh...boleh lagi ni koo nak makan lagi lepas ni...huhu

dlm entry yg akn dtg mamafiyya akan kongsikan lagi supplement apa yg boleh buatkan kita slimm hihi

sesapa nak jana income dengan cara yg sgt2 mudah dipersilakan pm or wassap mamafiyya segara! ada tips menarik yg ingin mamafiyya kongsikan dengan uolls semua...
0195632038/01110830519

#shakleeefectoog sihat bersama kakN di www.anakkuwiraku.com

Tuesday, 12 August 2014

Pentingnya Grab GLA Shaklee!!

Bismillah
semoga mendapat rahmat dan keberkatan kepada semua yang sudi membaca sedikit info yg mamafiyya kongsi di sini..

Alhamdulillah sekali lagi promo GLA kembali...mamafiyya sg sukakan GLA...sebab apa ya???
perlu anda tahu apa itu gla?? mungkin pada entry yg sebelum2 ni mamafiyya pernah ceritakan mengenai GLA ni..suka untuk mamafiyya ulang sekali lagi apa itu GLA Shaklee???

GLA merupakan singkatan nama bagi  Asid Linoleik Gamma @ Gamma Linoleak Acid yang mempunyai bahan2 yg sangat baik untuk kesihatan dalaman dan juga luaran badan kita..
Pernah x anda semua dengar pasal EPO??? sebenarnya di Shaklee EPO dikenalai sebagai GLA COMPLEX.. malahan GLA sebenanrnya jauh lebih baik dari EPO di luar sana..sebab apa mamafiyya labelkan mcmtu?? didalam GLA Shaklee bukan hanya terdapat EPO tetapi ianya dirumus khas bersama Minyak Borage, Minyak Benih Bunga Matahari dan juga Vitamin E..

Pelbagai kegunaan dan kepentingan GLA utk tubuh badan kita antaranya mamafiyya akan senaraikan..

~ untuk pesakit diabetes
~ untuk wanita pra monopause
~ untuk warga citizen
~ untuk kesuburan wanita
~ untuk kolestrol
~ untuk kecantikkan luar dan dalam
~ untuk stabilkan hormon 

Jadi apa tunggu lagi?? tengah promo sekarang ni elok lah memborong...hihih pasti ada yg kata nak buat apa bnyak2?? sebenarnya kalo kita kongsi bersama rakan2 tersyang @ org2 tersayang di sekeliling kita akan perolehi satu GLA dengan harga yg sgt berbaloi...untuk segala keterangan lanjut sila hubungi 0195632038/01110830519...

Percaya x beli shaklee dapat duit???sesapa yg rasa x nak lepaskan peluang sila hubungi mamafiyya secepat yg mungkin..

salam ukhuwah fillah

Monday, 11 August 2014

Ostematrix dan gigi

assalamualaikum semua..
penah x korang semua menitik beratkan pasal penjagaan gigi????
of coz la kn...semua sayang gigi kalo x masakan bangun pagi je terus berus gigi...sayang la sgt tp sebenarnya sebab malu bila bercakap je ada bau yg x senang dihidu..ape pun alasan berus gigi ni adalah salah satu sunah Rasulullah kerana Rasulullah sukakan kepada kebersihan...so gigi pun salah satu laa..jd lepasni kalo bersugi or berus gigi tu niat laa sebagai sunat moga2 kita mendapat syafaat daripada baginda kelak! amiiin2 ya Allah

x mo berleter panjang juz nak kongsi dengan semua pasal gigi...actually mamafiyya ni bukan lah seorang yang sgt2 menitikberatkan penjagaan gigi tp macam org lain bila bgun je pagi mesti gosok gigi..or kekadang kalo rajin sebelum tido lagi sekali...tu pun kalo rajin...mungkin sebab gigi mamafiyya ni masih elok dan santek so x penah sakit2 n wat x tau je la...

tapi dari hari ke sehari bila terbaca je kat mana2 artikel pasal kesihatan ibu yg sudah beranak pinak ni mamafiyya jadi takut...sewaktu mengandung n selepas bersalin sebenarnya banyak kalsium kita dikongsikan kepada baby kt peyut nuuuu...seingat mamafiyya penah la kot sekali mamafiyya rasa ngilu kat gigi masa tu time awal2 preggy...waktu tu baru mamafiyya sedar yg baby tengah sedut kalsium yg ada pd kita..at that time terus mamafiyya amalkan ostematrix sebagai langkah bersiap sedia membekalkan kalsium terbaik buat baby...

Alhamdulillah sepanjang l/kurang 2 thn mamafiyya mengamalkan ostematrix ni sehingga kini mamafiyya belum penah merasa ngilu @ sakit memandangkan bekalan kalsium yg secukupnya utk mamafiyya dan juga baby yg tengah menyusu..

so, bagi anda rakan2 mamafiyya yg berada di luar sana bolehlah dapatkan ostematrix utk bekalan kalsium yg mencukupi! boleh wassap/sms/kol di talian 0195632038/01110830519 utk dptkan dengan harga yg sgt2 istimewa hanya dari afnan wafiyya healthy shoppe!!
 

Sunday, 20 July 2014

KOLESTROL JAHAT!!!!!Singkirkan dengan PHYTOCOL ST

Pernah x korang semua dengar mengenai phytocol???
haaa untuk pengetahuan semua ni produk baru di pasaran...baru je launch cuma mamafiyya je x sempat nak berkongsi dengan semua...
ni la rupanya Phytocol yang hebat tu..
Ejaan sebenar suplemen ni PhytoCol-ST Shaklee.....
emm jom kita tengok macammana dia bertindak utk halang n pecahkan lemak2 kolestrol yang ada..

Apa itu PhytoCol??
Phytocol ni sebenarnya dikenali sebagai fitosterol  @ lebih mesra di panggil sterol tumbuhan, adalah sebatian steroid sama dengan kolesterol yang terdapat secara semula jadi dalam bijian, sayur-sayuran, buah-buahan, kekacang, kacang, dan benih. Kajian telah menunjukkan bahawa pengambilan phytosterol boleh mengurangkan jumlah kolesterol dan kolesterol plasma LDL peringkat. 

Bagaimanakah Fitosterol bertindak?

Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam Usus. Ini bermaksud apabila anda mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh anda dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL anda

Selain tu meh kita baca apa kelebihan dan keistimewaan sebenar PHYTOCOL ni??
 
Kelebihan dan Keistimewaannya
  • Rumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin
  • Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
  • Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian
  • Membekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).
  • Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.
Jd nasihat saya kepada penggemar2 makanan kurang sihat seperti fastfood n juga makanan2 proses silalah bekalkan diri anda dengan pil suppliment yang tersangat2 hebat ni...


untuk dapatkan segera sila hubungi saya k!


Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com @ pm ke talian 0195632038/01110830519

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Tuesday, 8 July 2014

Vivix memang hebat!!

assalamualaikum semua..
hari ni punya entry rasanya pendek n simple tp padat..

alhamdulillah hari ni dah genap 10 hari kita menunaikan puasa ramadhan...
macam biasa pagi2 mamafiyya akan ambil Cinch sebagai sahur harian...hihih cabar diri sendiri sebenarnye nk slim di pagi aidilfitri..

alhamdulillah sepanjang hari x rsa lapar walaupun sedikit..maybe seting mind jugak kan!! so hope sgt dpat selim melim bila dh habis ramadhan...jgn plak ingat niat mamafiyya puasa ni untuk kurus tp mamafiyya anggap nilah time yg paling sesuai untuk latih diri menahan semua kehendak nafsu..hihih nafsu makan daaa...so kira sambil berenang sambil minum air laaaa senang kan????

ok untuk cinch sememangnya termasuk dlm set slimming shaklee..cumanya apa yg mamafiyya nak kongsi dengan semua adalah manfaat @ kelebihan VIVIX SHAKLEE yang sangat osem....walaaah
nampak x cmana vivix berfungsi untuk bantu kuruskan badan??
sebenarnye vivix ni bnyak faedah...dh banyak entry yg mamafiyya kongsi kehebatan vivix ni nnti boleh rujuk k ..

Langkah 1:
Speeding Up Metabolisme
- mempercepatkan penghasilan metabolisme untuk bertindak balas sebagai ejen mempertahankan antibody supaya pembakaran lemak lebih cepat.

Langkah 2:
Breaking Down Existing Fat
- menyingkirkan lemak2 jahat degil yang berkumpul dan menyekat sel2 darah supaya berfungsi dengan baik

Langkah 3:
Suppressing Estrogen To Stop Storing Fat and Build More Muscle
- Menghasilkan hormon estrogen yang membantu mencairkan lemak2 tersekat serta bertindak menghasilkan otot yang padat dan tidak menggeleber...

terang lagikan bersuluh..alhamdulillah dah rasa inch loss tp masih di paras yang kurang memuaskan sebab target mamafiyya kali ni untuk betul2 selim..insyaAllah di hujung Ramadhan nanti kita akan lihat kesannya macamana k!!Ya Allah Permudahkanlah perjalanan puasa ku bersama kawan2 sekalian...berkatilah puasa kami supaya kami turut mendapat dan merasai nikmat dan keberkatan daripadanya...amiiiin

psssssst!!!! bulan ni promo VIVIX tau!! jom grab sekarang! kol or wassap mamafiyya segera! boleh jugak wat special gift untuk mak n ayah tercenta sempena aidilfitri yg bakal tiba....  


Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com @ pm ke talian 0195632038/01110830519

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Tuesday, 24 June 2014

Cantik dan Langsing di Aidilfitri

salam ceria buat semua...
emm Ramadhan dah x jauh dh ni..sikit je lagi sampai laaa..
Ahlan2 ya Ramadhan..

uolls semua mesti nak tampil langsing dan cantik di aidilfitri kan????yer la sape x nak hari istimewa camtu mesti la nak nampak dan rasa diri tu cantik..

so apa kata sahut cabaran 30 hari untuk kurus dan langsing bersama Shaklee???jom rr!!!
Set yang sangat2 hot n mendapat permintaan yang ramai di kalangan cust..

 kalo set ni mmg bole wat pilihan..tetapiiii bg mamafiyya kalo amik kesemuanya ni lagi cepat dan berbaloi..
Jd untuk sesapa yg nak tahu lanjut mengenai set ni boleh terus hubungi mamafiyya yer..

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com @ pm ke talian 0195632038/01110830519

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Saturday, 21 June 2014

Strategi Hebat Untuk Terus Success!!

hai semua...buat pembaca yg gemarkan ilmu2 yg sangat2 berfaedah jom kita kongsi kat cni...
Topik kali ini yg nak sgt mamafiyya ketengahkan adalah mencuri..
Kenapa plak pilih mencuri?? apa benda yang hilang?? ke dah ada hati yg dah tercuri???

hehe sebenarnya saja amik topik ni sebab hari ni sliper kesukaan en. hubby dah kena rembat..dah laaa sliper tu mamafiyya yg belikan.sedih jugak tp memandangkan hati masih lagi ada rasa kecian so mamafiyya biarkan aja..malas nak siasat2...lagipun hari ni kan hari jumaat...dah rezeki dia macam tu...hihih tu sebab lah mamafiyya pilih tajuk mencuri dlm entri kali ni..tp jgn salah faham bukanlah mamafiyya nak ajak korang semua mencuri..tapi ade la jugak ckit2...
Korang semua nampak x apa yg mamafiyya nampak?? agak2nya apa kaitan pic ibu ni dengan tajuk kita hari ni??? dia sedang mencuri kah? x nmpak pun apa yg dia sedang curi..

Sebenarnya mamafiyya memetik kata2 salah sorang dari sifu dan juga idola mamafiyya iaitu Master Norwina..
Mengikut dari kata2 beliau jika kita mahu berjaya pastikan kita pandai mencuri!!!huhuhu mencuri???
Jika seseorang tu ingin berjaya x kira sama ada sudah bekerjaya @ x tetapi dalam masa yang sama berkeinginan melakukan sesuatu yang diminati pastikan dia pandai mencuri masa serta peluang yang ada di depan mata..

Sekiranya kita lihat seorang suri rumah tangga yang mempunyai ramai anak2 untuk diuruskan, suami yang bekerjaya dan tiada masa untuk membantu serta pelbagai karenah untuk dilayan. Ajaibnya mereka ini bijak menyusun masa dan membahagikan sebaiknya untuk anak, keluarga dan juga bisnes..Rata2 dikalangan mereka ini mengatakan ianya berpunca dari kesedaran masing2 jika berlakunya sesuatu yang tidak diingini ke atas suami maka income tetap ada untuk menyara keluarga..tidak kurang juga yang berkeinginan memberikan yang terbaik kepada kedua ibu bapa ebagai contoh memberi duit belanja 4 angka kepada ibu ayah tercinta..itu belum lagi termasuk dengan minat masing2 untuk memiliki barang2 mewah..so mereka mengambil langkah bijak dengan mencuri masa dan peluang yang ada bagi merealisasikan impian masing2

Yang paling hebat mereka yang juga bekerjaya tetapi dalam masa yang sama mereka ini juga seorang bizwoman yang berjaya seiring dengan kerjaya..Cuba bayangkan income tetap setiap bulan yang diterima ditambah pula dengan income sampingan yang meeka dapat hasil dari berShaklee..Apabila ditanya pada kebanyakkan mereka yang sudah pun Master Coordinator mereka memberi jawapan yang pasti untuk menyelesaikan hutang dengan kadar segera..

Mereka2 inilah yang menjadi pembakar semangat mamafiyya untuk lebih berjaya kerana kepakaran mereka mencuri masa dan peluang yang terbentang luas serta memilih langkah yang sangat bijak untukberjaya..

So anda pula bagaimana??? Jom sertai kami untuk ubah cara berfikir supaya setiap apa yang dilakukan lebih bermakna..

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com @ pm ke talian 0195632038/01110830519

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Friday, 20 June 2014

Pengambilan Alfalfa setiap hari

assalamualaikum semua...mlm ni rasa lapang ckit untuk godek2 my cutes blog niii...hihi..
apepun setiap info yg mamafiyya dapat mesti dikongsi bersama kat cni baru lah berkat kan???

so untuk kali ni mamafiyya nak kongsi mengenai cara pengambilan alfalfa setiap hari ..sebab baru2 ni cust ada tanya brapa sebenarnya bilangan alfalfa untuk ambil setiap hari...

macam yg kita tau dalam alfalfa mengandungi vitamin K yg mana akan menyebabkan kepekatan darah dalam badan kita meningkat, jadi pengambilan air masak yg banyak n mencukupi sangatlah perlu!

Sebagai cadangan di bolehkan untuk kita ambil 6 biji sehari, 2 biji pagi, 2 biji selepas lunch n 2 biji malam..so pengambilan air juga boleh diseimbangkan..

Tolong jangan pandang remeh yer pasal benda ni..plzz take note supaya ianya memudahkan semua..
Sila dapatkan ALFALFA hebat ni dari mamafiyya..

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5 6 angka sebulan??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com @ pm ke talian 0195632038/01110830519

salam sayang ukhuwah fillah dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar Jitra, Tikam Batu, Kepala Batas, Bertam, Butterworth dan juga S.Petani

Friday, 13 June 2014

Beristiqomah lah untuk berjaya!!!

assalamualaikum pada yg sentiasa menjadi pembaca 
pernah x uolls semua dilanda masalah yg pada asasnya masalah tu berpunca dari sesuatu perkara..kemudian bila uolls stress memikirkan natijah n jalan penyelesaiannya akhirnya uolls akn didatangi dengan kesedaran bahawa punca sebenar masalah tersebut x lain x bukan berpunca dari diri kita sendiri..

Sebagai contoh keinginan kita pd sesuatu benda ataupun hajat..kot mana usaha pun mesti xkan lari dari memohon doa ke hadrat Ilahi terlebih dahulu or at least tawakal tu mesti ada di penghujungnya tetapi apabila sesuatu itu kita dapat capai dengan mudah kita akn mudah juga menjadi lalai selepas daripada itu.. setelah kita lalai n hanyut tanpa kita sedari sedikit demi sedikit nikmat yg kita kecapi ditarik oleh Allah perlahan2...

dan untuk kesekian kalinya apabila keinginan kita pada sesuatu menjadi sukar untuk dicapai tetapi kita masih mengeluh n bertanya kenapa aku x dapat apa yg aku nak!?? sedangkan kita lupa apa yg sepatutnya kita buat terlebih dahulu untuk kita capai impian tersebut....hal ini berkaitan dengan ISTIQOMAH kita pd apa yg kita perlu buat!!

Perkara2 yg perlu kita tekankan supaya lebih  mudah untuk kita capai segala yg kita hajati  adalah seperti berikut:

  • Istiqomah Lisan
         -memelihara lisan dan juga tutur kata
         -sentiasa berkata benar dan jujur
         -terdapat pada orang yg beriman, benar, berani dan hanya 
          takutkan Allah
  • Istiqomah Hati
         -sentiasa teguh dalam mempertahankan kesucian iman
         -menjaga hati hati dari sifat syirik
         -menjauhi sifat- sifat cela 
         -mempunyai keyakinan yg kukuh kepada kebenaran
  •  Istiqomah Perbuatan
         -berdedikasi dalam melakukan sesuatu perkara @ pekerjaan 
          tanpa rasa kecewa dan  tidak  
          mudah berputus asa
         
Dengan terjaganya ketiga2 perkara di atas nescaya setiap apa yg kita inginkan pasti tidak akan menemui jalan buntu.. kerana Allah itu Maha Adil serta Pemurah kepada hambanya yg soleh..
semoga apa yg dikongsikan ini dapat menjadi pedoman kepada uolls semua...

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Wednesday, 4 June 2014

Anniversary yg ke 4

Tanggal 4/6/2010...
Menggamit kenangan Majlis Akad Nikah yang berlangsung di Masjid Qaryah Malau, Jitra
Di akad oleh daddy tercinta

Majlis Bertandang 



Majlis Sambut Menantu


Walaupun tiada sambuatan yg meriah tahun ni alhamdulillah abg masih lagi ingat tarikh keramat yg menjadi penyatu antara 2 jiwa hingga ke syurga hendaknya..
Bertemankan Putra n Putri yang sangat bijak membuatkan hati ini happy sgt..
Love All of You!!!

Monday, 2 June 2014

Kesuburan dan Kesihatan Lelaki Dengan Vitamin E insya Allah..

Ada lagi pasal vitamin e ni...rasa nak hapdet pasai vit e ja mlm ni almaklumlah sempena bulan jun ni tersangat2 lah sesuai promo vitamin e sebab dalam bulan jun ni adanya sambutan hari bapa...

satu benda yg berkait rapat dengan kesihatan lelaki adalah berpunca dari vitamin e..emm bukan sahaja utk kesuburan, awet muda malah vitamin e ni membekalkan kesihatan yang merangkumi seluruh badan lelaki..
oppss baru dpt tau boss kena tahan ward..ape pun hope boss ok!
Set yang disarankan untuk seorang lelaki kelihatan bertenaga dan kuat disamping kekal muda dan bergaya adalah seperti didalam keratan akhbar..OMEGA GUARD, ZINC COMPLEX n VITAMIN E COMPLEX..

Antara fungsi2 Man's Vital Health Set
  • Memelihara kesihatan prostat
  • Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
  • Memelihara jantung dan sendi yang sihat
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal
  • Mengawal tahap kolesterol yang sihat
  • Membantu tubuh badan memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com @ pm ke talian 0195632038/01110830519

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Apa kandungan Vitamin E Complex??Jom baca n grab sebelom kehabisan stok

alhamdulillah..masih lagi bersiaran di rumah waktu2 camni..
bila anak2 semua dh mula tido mamafiyya pun mula lah susun rutin harian untuk esok..
tq en hbby yg banyak membantu..
x mo celoteh panjang cuma nak kongsi ngan semua pembaca kesayangan mamafiyya..apa promo untuk bulan ni???emm sebenarnya dah menjadi kebiasaan ramai dari customer mamafiyya yang sememangnya tertunggu2 apa promo untuk setiap bulan.. so untuk bulan ni adalah Vitamin E
kadang kadang semua orang boleh bgtau apa fungsi setiap vitamin tp x semua tau apa kandungan yg ada dalam vitamin tu sampaikan mampu bertindak balas dan memberi kesan yang baik untuk tbuh badan kita..

entry malam ni mamafiyya nak kongsi apa sebenarnya yg terkandung dalam VITAMN E COMPLEX by SHAKLEE ni..

 Kalo nak diikutkan boleh ka dalam sehari tu kita habiskan 8 kg bayam???lalu tekak ke asik kunyah bayam je??emm 1 kg benih gandum..walaupun benih sahaja tp sekilo tu...badam lagi sampai 500g ditambah pulak dengan 500 ml minyak bunga matahari..kot2 saja2 nak telan tu x la kot..semua ni terkandung dalam hanya satu biji vitamin e shj..sehari hanya perlu amik sebiji..x ke namanya jimat dan berbaloi2..sape nak bg? so jgn tunggu lama2 cepat grab promo ni sebelum kehabisan stok..
sebarang permasalahan mengenai kesihatan juz pm me 0195632038/01110830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Monday, 12 May 2014

Jom Grab Promo Mei '14 ~Meal Shake~

assalamualaikum ollls.....
hmm promo bulan ni best sgt!..

MEAL SHAKE...yuumy mmg sedap...
paling gumbira adalah kakak wafiyya..
mama perasan hampir setiap pagi kakak akn ingatkan mamafiyya supaya letakkan meal shake dlm susu..
alhamdulillah kalo dulu mamafiyya sgt risau sebab wafiyya langsung x suka makan nasi..badan pun slim melim jeee..
tp so far Alhamdulillah berkat pengambilan yg sgt konsisten x tinggal walaupun sehari, bila time nmpak je muka mamafiyya lalu depan mata mesti mintak nasik...
nikmat sgt bila dpt tengok kakak fiyya makan nasik x kisah laaa mkn dgn lauk ape pun yg pasti makan nasik...
sebagai seorang ibu yg bekerjaya mamafiyya agak kekurangan masa untuk pantau setiap meal yg anak2 comel mamafiyya amik setiap hari..kebanyakkan masa akn dihabiskan di nursery..walaupun dlm hati ni sudah berkira2 utk resign hihih...insya Allah smoga Allah perkenankan amiiin...
so berbalik dengan promo Mei '14..Meal shake ni merupakan supplement yg sgt hebat n penting utk diambil oleh setiap kanak2 mahupun dewasa..
ok fokus pad kanak2 dulu..
mamfiyya tidak teragak2 untuk berikan yg terbaik pada anak kesayangan mamafiyya..so kenapa mamafiyya pilih Meal Shake???
inilah sebabnya...kandungan yg terkandung dlm meal shake ni buatkan kakak wafiyya sgt2 jatuh hati n melekat dengan meal shake..
Adik???belum masanya lagi sebab adik masih belum cukup umur 1 tahun...in sya Allah jika sampai waktunya nanti mamafiyya akn bekalkan adik seperti kakak malah insya Allah lebih baik dari itu...
hmmm adik n kakak adalah sumber inspirasi ummi..permata hati ummi n ayah...

Untuk anda yg ingin dapatkan Meal Shake dgn harga yg sgt best boleh pm mamafiyya segera..
mamafiyya juga mebuat penghantaran ke seluruh Semenanjung Malaysia, Sabah Dan Sarawak juga Brunei n Singapura..
Bagi yg tinggal berdekatan dgn kediaman indah mamafiyya di k.batas mamafiyya juga menyediakan khidmat penghantaran sehingga ke depan pintu rumah anda di sekitar Sungai Petani, Tikam Batu, Bertam, Kepala Batas, Sg. Dua, Butterworth dan juga kawasan yg sekitar dengannya..

Untuk yg mencari2 pekerjaan..Empayar My Magic Mind membuka peluang kepada sesiapa saja memerlukan dan inginkan side income yg lumayan..

pm saya segera untuk sebarang permasalahan berkaitan kesihatan.. boleh hubungi mamafiyya segera..
0195632038/01110830519

salam ukhuwah dr mamafiyya

Thursday, 1 May 2014

Bestday kakak wafiyya yg ke 3

assalamualaikum semua..
bersempena bestday wafiyya yg ke 3 tahun ni mamafiyya x sempat nak buat persiapan untuk bestday party kakak..

tapi alhamdulillah sempat juga mamafiyya tempahkan kek rainbow by mamarisya..sedap sangat kek tu..
hehe yg penting Sofea The First tu mesti ada....sampai kadang2 tu kakak dh x sebut lagi Sofea The First tp jadi Wafiyya The First..Hope semua tu menjadi doa yg terbaik buat kakak!!
Semoga kakak membesar dengan lebih baik dan menjadi anak ummi yang solehah..Ummi dan ayah mendoakan yg terbaik buat anak2 ummi..

Wednesday, 23 April 2014

Omega Guard~ Pemecah lemak terhebat!!

assalamualaikum..
ada lagi benda yg mamafiyya nak kongsikan bersama anda semua..
ni adalah testimonial suami tercinta pasal tindakbalas omega terhadap dirinya selepas pengambilan pagi tadi..

mula2 en hubby rasa kenyang sampaikan dia sndiri pn rasa pelik kerana masih lagi kekenyangan walauun dah lunch time..kemudian apabila petang sebelum en. hubby balik perut dia tiba2 rasa nak membuang then bila g toilet dia tengok najis keluar bersama2 dengan minyak yg dia sendiri pn xtau n x sedar dtg dr mna..but at least perut pn rasa selesa sgt..

sebenarnya en. hubby mamafiyya ni baru je dpt result checkup mse ada lawatan dr Jabatan Kesihatan Negeri Pulau Pinang baru2 ni..hasil checkup yg dijalankan kolestrol dlm badan en.hubby tersangatlah tinggi smapaikan dia sendiri pn takut..hampir setiap hari nak bawak bekal dr umah ..ape ke hey nye suami aku ni??? hmmmm tiba2 terfikir naper aku x kasi je omega guard yg ada pd dia..terus g dapur amik botol omega pastu letak je dalam beg laptop dia.. 

bila balik umah je ptg mamafiyya tengok muka dia plak mcam berminyak sikit..dia pun rasa pelik selama ni muka dia x la sebegitu rupa tp hari ni berminyak plak..nmpak x macamana omega bertindakbalas..cepat kan??

So harapnye tahap kolestrol en hubby semakin baik.. risau plak kalo ianya berterusan sebab
tahap kolesterol yang tinggi dan berlebihan di dalam badan boleh menyebabkan masalah kesihatan yang serius terhadap sistem kardiovaskular badan. Antaranya adalah penyakit jantung dan strok.

Kajian terkini membuktikan empat produk berasaskan sumber semula jadi juga dapat membantu merendahkan tahap kolesterol secara berkesan, tanpa kesan sampingan. Empat bahan itu adalah sterol tumbuhan (plant sterols), bijirin oat, serbuk minyak ikan Omega 3 dan Psyllium Husk. 
Sedikit info untuk anda semua yang mamafiyya ambil dari http://www.bharian.com.my
  1. Sterol tumbuhan yang turut dikenali Phytosterols atau Stanols adalah sebatian pada tumbuhan dan bersifat merendahkan tahap kolesterol. Malah, pengambilan produk itu akan menurunkan tahap kolesterol sebanyak 10 peratus hingga 15 peratus. 

  2. Oat - bijirin yang mengandungi serat larut dikenali ‘beta glukan’ yang terbukti merendahkan tahap kolesterol mereka yang mengamalkan pemakanannya. Kandungan serat, karbohidrat kompleks dan protein yang tinggi itu turut membantu menstabilkan kadar glukos dalam darah. 

  3. Minyak ikan Omega 3 pula adalah asid lemak yang penting bagi metabolisma normal kerana ia mengandungi Asid Lemak Tak Tepu (EPA) bagi mengurangkan inflamasi seluruh badan. Produk ini juga sesuai untuk penghidap masalah kesihatan hipertrigliseridemia, kardiovaskular sekunder dan tekanan darah tinggi. Persatuan Jantung Amerika mengesyorkan kepada pesakit jantung koronari supaya mengambil 1 gram minyak ikan seperti produk ini setiap hari.

  4. Psyllium Husk pula secara lazimnya digunakan untuk menangani sembelit, sindrom sakit perut serta meningkatkan kemampuan dan mengekalkan otot usus. Pada masa sama, penggunaannya mampu untuk menurunkan tahap kolesterol, mengawal diabetes dan mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Hasil kajian dijalankan The American Journal of Clinical Nutrition menunjukkan produk itu jika digunakan bersama bahan makanan, berkesan untuk mengurangkan glukosa dalam darah.


Bagi mereka yang ingin mengawal kolesterol dengan minyak ikan omega 3, saya sangat syorkan Omega Guard Shaklee. Antara kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee adalah:-
  • Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
  • Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
  • Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
  • Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
  • 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
  • Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani





Promosi Ostematrix masih berbaki lagi seminggu..cepat grab sebelum kehabisan!!!

assalamualaikum dan selamat malam semua..
Anda seorang penggemar ostematrix?
Anda jenis yang x suka minum susu?
Selalu sembelit dan sukar untuk membuang?
Selalu sakit sendi dan juga lenguh2 pinggang?
@ anda seorang ibu yang sedang mengandung?

ok jika anda semua tersenarai di dalam senarai di atas sememangnya anda perlu memborong ostematrix sekarang...ini kerana promosi Ostematrix masih lagi berlangsung hingga kini..cumanya mamafiyya sedikit risau akan kehabisan sumber kalsium kesayangan semua ini..masih berbaki lagi seminggu lebih kurang so apa tunggu lagi? Segera dapatkan dari mamafiyya sama ada untuk penghantaran by pos @ by hand..inform mamafiyya segera eehh..



Seboleh bolehnya kita cuba elakkan semua masalah seperti ini berlaku kepada diri kita, suami, ank2 dan yang paling istimewa sekali adalah ibu ayah tercinta...Set buy 6 free 1 ni juga boleh lah dijadikan hadiah istimewa buat meeka berdua..

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani



 

Tuesday, 22 April 2014

Woww!!!!Bestnyaa Joint Shaklee.. Jomm!!

Betul- betul best bila dah joint Shaklee ni!!!joint dulu baru tau...
hehe assalamualaikum semua..emmmmm 1st of all mamafiyya nak ucapkan syabas pada anak2 didik merangkap biz partner mamafiyya yang sememangnya anda adalah yg terbaik!! usaha kalian untuk terus berjaya bersama2 mamafiyya diharap dapat menjadi pendorong buat mereka yg berada di luar sana yg juga mempunyai kemahuan yg sama..

So malam ni mamafiyya nak berkongsi dengan anda semua sebab apa anda WAJIB & MESTI  joint shaklee..
1st thing yg mama sgt2 teruja bila join shaklee ni adalah BONUS!! sape nak kasi bonus di setiap pertengahan bulan..dengan hanya sharekan pengalaman sendiri or kengkawan or sesapa sahaja dengan niat utk membantu org di luar sana mengatasi masalah kesihatan,selain tu bantu donline2 dengan adakan diskusi or gathering utk luaskan ilmu masing2.. so simple kn???

bila kita dah wat semua tu haaa tengok apa lagi yang kita akan dapat..
PB: Personal bonus
NPB: Net Personal Bonus
LB1: Leadership Bonus 1
LB2: Leadership Bonus 2
LB3: Leadership Bonus 3
LB4: Leadership Bonus 4
LB5: Leadership Bonus 5
LB6: Leadership Bonus 6
CAR: Car Subsidy program
CIB: Coordinator Incentive Bonus
KIB: Key Coordinator Incentive Bonus
MIB: Master Coordinator Incentive Bonus
haaa banyak x??lumayan tu...dengan cara yang mudah semuanya di hujung jari kita mampu jd apa yang kita nak in sya Allah..dengan izin dari Allah..yang penting jgn pernah berputus asa dan tunjang utama adalah kerana Allah..
 So..mamafiyya nak tegaskan korang wajib joint shaklee kerana:

1. CASH REBAT/ BONUS :
Sukacita mamafiyya menasihatkan kepada pengguna dan pengamal suplimen Shaklee untuk joint as a member kerana bukan sahaja yurannya yg murah malahan tidak perlu renew setiap tahun..ianya adalah seumur hidup. Jadi untuk anda yang sememangnya tegar dengan Shaklee anda boleh masuk group2 yang exclusive untuk dapatkan info2 terkini dan berfaedah dr rakan2 kongsi dlm group. selain tu konsultasi juga adalah seumur hidup..so sgt2 penting untuk anda mendaftar di bawah distributor yg betul2 berkreadibiliti dan mempunyai kumpulan sokongan yang hebat..kerana selalunya bg mereka yang pada mulanya hanya ambil untuk diri sendiri boleh berubah untuk berbiz kerana terlalu banyak sgt peluang dan bonus yg disediakan..

2. SHOPING ONLINE
Dunia di hujung jari telah dibuktikan kerana anda tidaklah hanya perlu walkin ke mana2 branch andaikata anda tidak mempunyai masa hanya perlu log in ke laman web Shaklee dan terus boleh bershoping online di situ.. mudah bukan??so jgn tunggu lagi jom sertai mamafiyya..

3. PENGHANTARAN DIBUAT OLEH SHAKLEE
Untuk penghantaran sememangnya telah lama diuruskan oleh shaklee namun hanya ada segelintir dari distributor yang ambik stok untuk dipos sendiri kecuali lah untuk di cod ke kawasan2 yg berdekatan..hanya perlu berada di depan komputer terima wang dr customer dan kemudian bantu orderkan untuk customer..cuma ilmu internet n juga pasaran perlu ada pada setiap mereka yang berdaftar sebagai ahli..ini juga merupakan satu bonus untuk ibu2 yang bersuri rumah sepenuh masa yang menguruskan anak2 di rumah..mereka ni x perlu lah keluar rumah untuk bekejar ke pejabat pos bg urusan penghantaran.

4. TIADA MODAL UNTUK MULAKAN PERNIAGAAN
Percaya x?? berniaga tapi x perlu modal kerana apa? haaa kerana customer sudahpun membuat pembayaran terlebih dahulu n kita amik duit tu untuk bayar kepada shaklee..simple as mkn kuaci yg dah kupas kulit.hehe wink2!
Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com @ pm ke talian 0195632038/01110830519

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Sunday, 20 April 2014

Kehebatan dan Powernya Performance Drink Shaklee

salam tengah hari buat semua..
sambil memasak juadah utk luch sempat lagi bloging..huhu nak wat cane kan SuperMom la katakan..
menu hari ni Sup Tulang Masterchef huhuh masterchef la sgt..ape pun curi segala masa yg ada andai anda nak berjaya seperti mamafiyya sekarang..free tips hari ni..memandangkan si kecik afnan tengah dibuai mimpi..mamafiyya dh mcm lipas kudung rebut segala masa yg ada..

ok berbalik semula pd topik asal...Performance Drink!! yeah memang power la PD ni..didatangkan dlm bentuk serbuk..teringat mamafiyya masa kt egypt dulu serbuk Tang yg sememangnya jus yg mudah..sedap plak tu n bila blik Malaysia dan mengenali Shaklee sekali lg dipertemukan dengan serbuk Performance Drink ala-ala serbuk Tang..ape pun nampak je mcm nak sama tp x serupa..jom kita tau lbih lanjut pasal PD ni..
Kelebihan Performance Drink
  1. Mengandungi proprietari elektrolit OPTI-LTYE dengan campuran unik karbohidrat  yang membekalkan tenaga segera dan berkekalan untuk menyokong penghidratan optimal.
  2. Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi.
  3. Meningkatkan daya ketahanan badan.Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat,menggantikan air yang hilang semasa latihan fizikal,meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkn waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
  4. Mencegah Penyahhidratan-mengurangkan kehausan,mencegah penyahhidratan,melembabkan kulit dan kelihatan muda
  5. Memelihara tahap gula darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.
  6. Menjadi pilihan ahli sukan dan mereka yang menjalani gaya hidup aktif dan mengurangkan rasa dahaga.
  7. Kurang kandungan gula (less gular).
  8. Bebas gas atau tidak berkarbonat.
  9. Hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan dimana saje.Enak dimimum begitu atau bersama minuman lain
Sedikit info tentang elektrolit. Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion, Chloride Ion, Magnesium ion Calcium Ion, Potassium ion.. 
Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yg digunakan oleh saraf saraf dan otot otot badan. 

Sangat sesuai untuk:
  • Para atlet
  • Mereka yang berpuasa
  • Mereke yang sering keletihan
  • Sesuai juga untuk ibu mengandung/ibu menyusukan anak
  • Mereka yang kurang minum air
  • Mereka yang kerap sakit kepala
  • Bila rasa nak demam atau demam
  • Sesuai untuk kanak-kanak yang demam
Untuk itu x perlu tunggu lagi...dapatkan Pd segera dr mamafiyya dengan harga yg sgt2 berpatutan.

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani