Friday, 14 February 2014

Genap Afif Afnan 5 bulan

Assalamualaikum semua..
mlm ni xde keje bila dok depan pc ni ada saje nak kongsi
tp mlm ni nak kongsi citer pasal si kecik ni...



macam besa hari ni lbey kurg 5.35ptg mamafiyya akan sampai di nursery tempat adik dan kakak transit seharian..sampai ja kat ctu kakak dh melompat2 seronok sebab x sabaq nak blik katanya..selalunya kalo en.Hubby balik awal mesti dia akn gi jemput c anak dara kecik dia tu dulu tapi memandangkan hari ni ada latihan rumah sukan katanya so kenalah balik ngan ummi...muncung semacam je kata cikgu waktu mamafiyya sampai td..
si adik mcm biasa masih steady..siap senyum lagi bila tengok ummi sampai..cikgu nisa bwak adik n letak kat dlm keta sambil kata "eiii geram la kak tgok adik, nak pinjam satu mlm boleh x kak?" hihihi..

sampai ja kat umah adik dah mula tunjuk aksi...bila letak ja mesti nak meniarap letak ja pusing...tp harini satu skill lagi dia tunjuk..mamafiyya perasan adik macam dah mula angkat bontot dan letak 2 lutut berdiri macam nak merangkak gayanya..hermmm satu pose yg menarik..keep it up adik!
walaupun x lama sekali2 jatuh sekali lagi then jatuh tp gud job!!adik mmg hebat dan bijak..tulang adik kuat, kulit adik pun smooth je..mamafiyya rasa supplement amat2 membantu dlm tumbesaran otot dan tulang serta minda adik..mamafiyya memang mengamalkan pengambilan supplement sejak mengandungkan adik..
hehe offcozz supplement yg mamafiyya amalkan adalah Shaklee <Better you. Better world.>
hihihi...mamafiyya adalah pengedar dan pengamal tegar supplement Shaklee..
untuk dapatkan kesemua supplement2 ni boleh terus hubungi mamafiyya..
kol or wassap ~ 0195632038/01110830519
or boleh juga lawati https://www.facebook.com/Shaklee4UAllAboutSupplement
or boleh jugak pm mamafiyya personaly melalui fb https://www.facebook.com/bintu.sulaim
mamafiyya juga adalah pengedar di kawasan k.batas, bertam, sg. petani dan juga Butterworth..

Tuesday, 11 February 2014

Enfuselle~ Set Skin care yang BEST!!!

Assalamualaikum 
salam ceria salam happy buat semua!
hermm cuti sekolah pun tinggal beberapa hari je lagi..hukhuk macam la dia tu cikgu cikgi dok kira2 plak cuti sekolah..hihihi my hubby la is cikgu..

emm google punya google dapat satu info yang kiranya sangat2berguna buat pengguna dan penggemar set2 skincare kt luar sana..

~ENFUSELLE~

teruja sangat bila baca testimonial pasal set penjagaan muka dari shaklee nii..sebelum ni yang mamafiyya tau set NutriWhite Shaklee yg x kurang hebat jugak..sebab pa??haaa harga set ni mmg sgt2 berbaloi...setanding dengan set2 yg ada brand kt pasaran..x caye try la dulu baru tau..ok x mo la cite panjang pasal set nutriWhite sebab dh cite dh dlm entry lepas n kali ini mamafiyya nak sgt berkongsi kpada spa2 yg dok cari2 set skin care yg terbaik boleh cuba set ni...
Kalo ikutkan set ni adalah full set enfuselle..tp untuk anda yang menghadapi masalah kulit yang kering dan inginkan set penjagaan yg lengkap untuk melembapkan dan menganjalkan kembali kulit anda emm boleh jeling2 dulu set kat bawah ni yer..

Terdapat 2 kategori:

Normal to Dry Skin

Sesuai untuk mereka yg mempunyai kulit yang kering dan sensitif. Set ini terdiri daripada:

1- Hydrating Cleansing Lotion

  • Menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit
  • Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik
2- Hydrating Toner

  • Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
  • Melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.

Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
  • Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil
3- Hydrating Moisturizer

  • Melembapkan kulit sehingga 24 jam
  • Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan  dan keanjalan kulit dengan serta-merta.

Terbukti secara klinikal:
  • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
  • Hipoalergenik
4- Eye Treatment

  • Garis-garis halus dan kedutan tidak lagi ketara
  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap
Normal to Oily Skin

Sesuai untuk kulit berminyak dan berjerawat serta sensitif. Set ini terdiri daripada :

1- Purifying Cleansing Gel

  • Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
  • Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik
2- Purifying Toner

  • Dengan 3 tindakan untuk menghentikan kerosakan pro-oksida
  • Merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.

Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Hipoalergenik
3- Balancing Moisturizer

  • Formula ringkas untuk menyubur dan melembapkan kulit
  • Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

Terbukti secara klinikal:
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • Hipoalergenik
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
4- Eye Treatment

  • Garis-garis halus dan kedutan tidak lagi ketara
  • Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap

huhu puas hati rasanya bila dapat kongsi ngan semua pasal kebaikkan set ni...moga set skin care ni boleh menjadi penyelesaian kepada anda yang mempunyai kulit yang bermasalah..in sha Allah

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani
 







Sunday, 9 February 2014

Hott!!!Kenapa Vita Lea Multivitamin terbaik???

Assalamualaikum uoll semua...
Promo Vitalea kini kembali!
 Rata -rata semua orang bercakap pasal shaklee is da best healthy product ever..org zaman sekarang ni lebih mementingkan kualiti berbanding harga yg dipertaruhkan..biar berapa pun harga yang pasti kualiti serta kesan yang selamat pada kesihatan badan..

Vita Lea adalah multivitamin yang terbaik???

Merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

- 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah
   kerosakan fungsi imun berpunca daripada
   radikal bebas
- 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan
   tulang
- 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan
   rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
- 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk
   vitamin A yang lebih biopotent
- 3 kali lebih selenium untuk melindungi
   paru-paru, kolon dan prostat
- 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong
   proses pembinaan tulang
- 6 kali lebih boron untuk menyokong
   kesihatan tulang
- 10 kali lebih Biotin yang menyokong
   proses pengeluaran tenaga





creadit to alinalan

Fakta menarik :

(1) Video ini asalnya ialah 7 minit, tapi, dipendekkan sampai takat pecah dengan lengkap ajer. since tidak boleh nak upload Video so ni print screen setiap penukaran dari Vitalea tuh.


(2) Tiada faktor luaran kerana tidak goncang cawan, ataupon kacau air itu.

Att: Sekadar pusingkan cawan sebab nak bagi nampak logo Pooh yang comel. Hehehe.


(3) Warna hijau pada Vita-Lea ialah coating daripada Spirulina.


(4) Rekod yang dapat dicatatkan ialah seperti minit-minit berikut:

00:32 : Buih pertama kelihatan (First bubble's appearance).
01:10 : Spirulina coating di bahagian kiri mula pecah.
01:50 : Spirulina coating di bahagian tengah pecah dan menampakkan isi.
02:17 : Vita-lea telah pecah dengan lengkap sepenuhnya.
(5) Kurang dari 140 saat ialah masa yang diperlukan untuk sebiji Vita-lea larut dalam secawan air biasa dengan sendirinya. Jadi, boleh bayangkan tak bagaimana kadar tindak balas/ tempoh untuk larut di dalam sistem badan kita?

(6) Perhatikan bahawa selepas Vita-Lea melarut, warna air masih kekal SAMA (masih jernih), menunjukkan keaslian Vita-Lea Shaklee, TANPA pewarna tiruan.


(7) Kepada yang mempunyai Vita-Lea, anda juga boleh lakukan eksperimen ini di rumah. 

 

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

WOW!!!!Penapis Air Shaklee memang best!Get Clean Water Pitcher

assalamualaikum
fuhh2 dah bersawang nampak gayanya blog ni..ape pun entry kali ni mamafiyya nak berkongsi satu lagi produk Shaklee yang rsanya memenag the best la..
baru ni mamafiyya dihujani dengan pelbagai persoalan mengenai Penapis Air Shaklee yg magic ni...
Pe yg best sgt Water Pitcher ni?????Jom baca


MEMPERKENALKAN GET CLEAN®  WATER
Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

KEISTIMEWAAN SHAKLEE

SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM:
Memelihara alam sekitar

Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.


''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani