Wednesday, 23 April 2014

Omega Guard~ Pemecah lemak terhebat!!

assalamualaikum..
ada lagi benda yg mamafiyya nak kongsikan bersama anda semua..
ni adalah testimonial suami tercinta pasal tindakbalas omega terhadap dirinya selepas pengambilan pagi tadi..

mula2 en hubby rasa kenyang sampaikan dia sndiri pn rasa pelik kerana masih lagi kekenyangan walauun dah lunch time..kemudian apabila petang sebelum en. hubby balik perut dia tiba2 rasa nak membuang then bila g toilet dia tengok najis keluar bersama2 dengan minyak yg dia sendiri pn xtau n x sedar dtg dr mna..but at least perut pn rasa selesa sgt..

sebenarnya en. hubby mamafiyya ni baru je dpt result checkup mse ada lawatan dr Jabatan Kesihatan Negeri Pulau Pinang baru2 ni..hasil checkup yg dijalankan kolestrol dlm badan en.hubby tersangatlah tinggi smapaikan dia sendiri pn takut..hampir setiap hari nak bawak bekal dr umah ..ape ke hey nye suami aku ni??? hmmmm tiba2 terfikir naper aku x kasi je omega guard yg ada pd dia..terus g dapur amik botol omega pastu letak je dalam beg laptop dia.. 

bila balik umah je ptg mamafiyya tengok muka dia plak mcam berminyak sikit..dia pun rasa pelik selama ni muka dia x la sebegitu rupa tp hari ni berminyak plak..nmpak x macamana omega bertindakbalas..cepat kan??

So harapnye tahap kolestrol en hubby semakin baik.. risau plak kalo ianya berterusan sebab
tahap kolesterol yang tinggi dan berlebihan di dalam badan boleh menyebabkan masalah kesihatan yang serius terhadap sistem kardiovaskular badan. Antaranya adalah penyakit jantung dan strok.

Kajian terkini membuktikan empat produk berasaskan sumber semula jadi juga dapat membantu merendahkan tahap kolesterol secara berkesan, tanpa kesan sampingan. Empat bahan itu adalah sterol tumbuhan (plant sterols), bijirin oat, serbuk minyak ikan Omega 3 dan Psyllium Husk. 
Sedikit info untuk anda semua yang mamafiyya ambil dari http://www.bharian.com.my
  1. Sterol tumbuhan yang turut dikenali Phytosterols atau Stanols adalah sebatian pada tumbuhan dan bersifat merendahkan tahap kolesterol. Malah, pengambilan produk itu akan menurunkan tahap kolesterol sebanyak 10 peratus hingga 15 peratus. 

  2. Oat - bijirin yang mengandungi serat larut dikenali ‘beta glukan’ yang terbukti merendahkan tahap kolesterol mereka yang mengamalkan pemakanannya. Kandungan serat, karbohidrat kompleks dan protein yang tinggi itu turut membantu menstabilkan kadar glukos dalam darah. 

  3. Minyak ikan Omega 3 pula adalah asid lemak yang penting bagi metabolisma normal kerana ia mengandungi Asid Lemak Tak Tepu (EPA) bagi mengurangkan inflamasi seluruh badan. Produk ini juga sesuai untuk penghidap masalah kesihatan hipertrigliseridemia, kardiovaskular sekunder dan tekanan darah tinggi. Persatuan Jantung Amerika mengesyorkan kepada pesakit jantung koronari supaya mengambil 1 gram minyak ikan seperti produk ini setiap hari.

  4. Psyllium Husk pula secara lazimnya digunakan untuk menangani sembelit, sindrom sakit perut serta meningkatkan kemampuan dan mengekalkan otot usus. Pada masa sama, penggunaannya mampu untuk menurunkan tahap kolesterol, mengawal diabetes dan mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. Hasil kajian dijalankan The American Journal of Clinical Nutrition menunjukkan produk itu jika digunakan bersama bahan makanan, berkesan untuk mengurangkan glukosa dalam darah.


Bagi mereka yang ingin mengawal kolesterol dengan minyak ikan omega 3, saya sangat syorkan Omega Guard Shaklee. Antara kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee adalah:-
  • Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies)
  • Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik.
  • Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan.
  • Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
  • 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
  • Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani





Promosi Ostematrix masih berbaki lagi seminggu..cepat grab sebelum kehabisan!!!

assalamualaikum dan selamat malam semua..
Anda seorang penggemar ostematrix?
Anda jenis yang x suka minum susu?
Selalu sembelit dan sukar untuk membuang?
Selalu sakit sendi dan juga lenguh2 pinggang?
@ anda seorang ibu yang sedang mengandung?

ok jika anda semua tersenarai di dalam senarai di atas sememangnya anda perlu memborong ostematrix sekarang...ini kerana promosi Ostematrix masih lagi berlangsung hingga kini..cumanya mamafiyya sedikit risau akan kehabisan sumber kalsium kesayangan semua ini..masih berbaki lagi seminggu lebih kurang so apa tunggu lagi? Segera dapatkan dari mamafiyya sama ada untuk penghantaran by pos @ by hand..inform mamafiyya segera eehh..



Seboleh bolehnya kita cuba elakkan semua masalah seperti ini berlaku kepada diri kita, suami, ank2 dan yang paling istimewa sekali adalah ibu ayah tercinta...Set buy 6 free 1 ni juga boleh lah dijadikan hadiah istimewa buat meeka berdua..

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani



 

Tuesday, 22 April 2014

Woww!!!!Bestnyaa Joint Shaklee.. Jomm!!

Betul- betul best bila dah joint Shaklee ni!!!joint dulu baru tau...
hehe assalamualaikum semua..emmmmm 1st of all mamafiyya nak ucapkan syabas pada anak2 didik merangkap biz partner mamafiyya yang sememangnya anda adalah yg terbaik!! usaha kalian untuk terus berjaya bersama2 mamafiyya diharap dapat menjadi pendorong buat mereka yg berada di luar sana yg juga mempunyai kemahuan yg sama..

So malam ni mamafiyya nak berkongsi dengan anda semua sebab apa anda WAJIB & MESTI  joint shaklee..
1st thing yg mama sgt2 teruja bila join shaklee ni adalah BONUS!! sape nak kasi bonus di setiap pertengahan bulan..dengan hanya sharekan pengalaman sendiri or kengkawan or sesapa sahaja dengan niat utk membantu org di luar sana mengatasi masalah kesihatan,selain tu bantu donline2 dengan adakan diskusi or gathering utk luaskan ilmu masing2.. so simple kn???

bila kita dah wat semua tu haaa tengok apa lagi yang kita akan dapat..
PB: Personal bonus
NPB: Net Personal Bonus
LB1: Leadership Bonus 1
LB2: Leadership Bonus 2
LB3: Leadership Bonus 3
LB4: Leadership Bonus 4
LB5: Leadership Bonus 5
LB6: Leadership Bonus 6
CAR: Car Subsidy program
CIB: Coordinator Incentive Bonus
KIB: Key Coordinator Incentive Bonus
MIB: Master Coordinator Incentive Bonus
haaa banyak x??lumayan tu...dengan cara yang mudah semuanya di hujung jari kita mampu jd apa yang kita nak in sya Allah..dengan izin dari Allah..yang penting jgn pernah berputus asa dan tunjang utama adalah kerana Allah..
 So..mamafiyya nak tegaskan korang wajib joint shaklee kerana:

1. CASH REBAT/ BONUS :
Sukacita mamafiyya menasihatkan kepada pengguna dan pengamal suplimen Shaklee untuk joint as a member kerana bukan sahaja yurannya yg murah malahan tidak perlu renew setiap tahun..ianya adalah seumur hidup. Jadi untuk anda yang sememangnya tegar dengan Shaklee anda boleh masuk group2 yang exclusive untuk dapatkan info2 terkini dan berfaedah dr rakan2 kongsi dlm group. selain tu konsultasi juga adalah seumur hidup..so sgt2 penting untuk anda mendaftar di bawah distributor yg betul2 berkreadibiliti dan mempunyai kumpulan sokongan yang hebat..kerana selalunya bg mereka yang pada mulanya hanya ambil untuk diri sendiri boleh berubah untuk berbiz kerana terlalu banyak sgt peluang dan bonus yg disediakan..

2. SHOPING ONLINE
Dunia di hujung jari telah dibuktikan kerana anda tidaklah hanya perlu walkin ke mana2 branch andaikata anda tidak mempunyai masa hanya perlu log in ke laman web Shaklee dan terus boleh bershoping online di situ.. mudah bukan??so jgn tunggu lagi jom sertai mamafiyya..

3. PENGHANTARAN DIBUAT OLEH SHAKLEE
Untuk penghantaran sememangnya telah lama diuruskan oleh shaklee namun hanya ada segelintir dari distributor yang ambik stok untuk dipos sendiri kecuali lah untuk di cod ke kawasan2 yg berdekatan..hanya perlu berada di depan komputer terima wang dr customer dan kemudian bantu orderkan untuk customer..cuma ilmu internet n juga pasaran perlu ada pada setiap mereka yang berdaftar sebagai ahli..ini juga merupakan satu bonus untuk ibu2 yang bersuri rumah sepenuh masa yang menguruskan anak2 di rumah..mereka ni x perlu lah keluar rumah untuk bekejar ke pejabat pos bg urusan penghantaran.

4. TIADA MODAL UNTUK MULAKAN PERNIAGAAN
Percaya x?? berniaga tapi x perlu modal kerana apa? haaa kerana customer sudahpun membuat pembayaran terlebih dahulu n kita amik duit tu untuk bayar kepada shaklee..simple as mkn kuaci yg dah kupas kulit.hehe wink2!
Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com @ pm ke talian 0195632038/01110830519

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Sunday, 20 April 2014

Kehebatan dan Powernya Performance Drink Shaklee

salam tengah hari buat semua..
sambil memasak juadah utk luch sempat lagi bloging..huhu nak wat cane kan SuperMom la katakan..
menu hari ni Sup Tulang Masterchef huhuh masterchef la sgt..ape pun curi segala masa yg ada andai anda nak berjaya seperti mamafiyya sekarang..free tips hari ni..memandangkan si kecik afnan tengah dibuai mimpi..mamafiyya dh mcm lipas kudung rebut segala masa yg ada..

ok berbalik semula pd topik asal...Performance Drink!! yeah memang power la PD ni..didatangkan dlm bentuk serbuk..teringat mamafiyya masa kt egypt dulu serbuk Tang yg sememangnya jus yg mudah..sedap plak tu n bila blik Malaysia dan mengenali Shaklee sekali lg dipertemukan dengan serbuk Performance Drink ala-ala serbuk Tang..ape pun nampak je mcm nak sama tp x serupa..jom kita tau lbih lanjut pasal PD ni..
Kelebihan Performance Drink
  1. Mengandungi proprietari elektrolit OPTI-LTYE dengan campuran unik karbohidrat  yang membekalkan tenaga segera dan berkekalan untuk menyokong penghidratan optimal.
  2. Mengurangkan kehilangan bendalir bagi meningkatkan hidrasi.
  3. Meningkatkan daya ketahanan badan.Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat,menggantikan air yang hilang semasa latihan fizikal,meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkn waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.
  4. Mencegah Penyahhidratan-mengurangkan kehausan,mencegah penyahhidratan,melembabkan kulit dan kelihatan muda
  5. Memelihara tahap gula darah bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.
  6. Menjadi pilihan ahli sukan dan mereka yang menjalani gaya hidup aktif dan mengurangkan rasa dahaga.
  7. Kurang kandungan gula (less gular).
  8. Bebas gas atau tidak berkarbonat.
  9. Hidangan yang lazat untuk diminum pada bila-bila masa dan dimana saje.Enak dimimum begitu atau bersama minuman lain
Sedikit info tentang elektrolit. Antara elektrolit yang utama dalam badan adalah Sodium ion, Chloride Ion, Magnesium ion Calcium Ion, Potassium ion.. 
Fungsi elektrolit adalah untuk mengawal keseimbangan air dalam badan dan menghasilkan impuls elektrik yg digunakan oleh saraf saraf dan otot otot badan. 

Sangat sesuai untuk:
  • Para atlet
  • Mereka yang berpuasa
  • Mereke yang sering keletihan
  • Sesuai juga untuk ibu mengandung/ibu menyusukan anak
  • Mereka yang kurang minum air
  • Mereka yang kerap sakit kepala
  • Bila rasa nak demam atau demam
  • Sesuai untuk kanak-kanak yang demam
Untuk itu x perlu tunggu lagi...dapatkan Pd segera dr mamafiyya dengan harga yg sgt2 berpatutan.

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Friday, 18 April 2014

Set Haji & Umrah Shaklee

Assalamualaikum
Best kan tengok pic nii??insya Allah suatu hari pasti mamafiyya akan jejakkan kaki jugak kat tempat indah lagi barakah ni..
emm harini nak sgt kongsi ngan korang semua bekal yg sepatutnya korang hadiahkan or bagi pada kaum kerabat, sedara mara or sesapa yg korang rapat sebagai bekal untuk mengerjakan haji dan juga umrah..
ini kerana ketika kita sangat2 teruja untuk bertamu di Rumah Allah yang tersergam indah ini, persiapan kesihatan diri mesti diutamakan..lain tempat lain belalangnya...perubahan cuaca dan juga musim apabila kita berada di tempat orang tidak sama seperti kita berada di negeri sendiri...perubahan suhu badan juga boleh menyebabkan kesihatan badan para jemaah terganggu sekaligus menyebabkan pergerakkan ibadah terbantut..jadi sebelum berangkat ke sana bekalkan mereka dengan @ pun kalo korang sendiri yg akan ke sana dengan Set Jemaah Haji dan Umrah dari Shaklee..
 
selain tu mereka korang jugak boleh dapatkan set haji ni untuk tempoh masa yang lebih lama...

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Sambal Sotong ~My peberet mom's cook

hihi assalamualaikum...
arini mamafiyya nak kongsi ngan semua satu resepi yg memang simple tp tersangatlah sodap...
sejak dari azali lagi perut mamafiyya ni dah di sajikan dengan makanan ni..semestinya Sambal Sotong masakan mak..Hatta kalo tetiba jer mamafiyya balik kg ofcoz mak akn gi pasar cari jugak2 sotong tp mesti yg besor dan segar laaa baru sodap nak makan..jom kita tengok resepi ringkas ni kot2 coleh bantu korang..

BAHAN-BAHAN:
10 ekor sotong saiz besar
1 biji bawang besar - dipotong nipis-nipis
1 sudu besar gula - boleh ditambah atau kurang
Garam dan air asam jawa secukup rasa
Minyak masak secukupnya untuk menumis

BAHAN DIKISAR HALUS:

15 biji cili kering - boleh dikurang kalau tak mau pedas
5 bawang merah
3 ulas bawang putih
1 inci belacan - dibakar/grill

CARA MEMASAK :

1) Bersihkan sotong dan dipotong kecil , dibasuh serta tos kemudian diketepikan dulu .Potong bawang besar .

2)Panaskan minyak dan tumis bahan kisar sampai naik bau , kemudian masukkan gula , asam jawa , garam dan terus kacau sambal sampai masak dan pecah minyak . Jika sambal kelihatan menjadi kering boleh la ditambah sedikit lagi minyak .

3) Masukkan bawang besar dan terus kacau lagi sehingga semua bawang menjadi layu kemudian masukkan sotong dan kacau semua bahan menjadi mesra dan bila sudah masak boleh la tutup api .Dan inilah hasilnya..Tadaaaaa
memang terbaiklah mak punya sambal sotong niiii...tp kalau rsa2 nak tambh ngan petai pun boleh jugak..ambil 2 hingga 3 papan petai kopekkan kulitnya

waktu dah masukkan semua bahan2 termasuk sotong bolehlah masukkan petai supaya petai jugak sama2 masak dan empuk bersama sotong
ok dah pun siap dan boleh dimakan yumyum....
boleh menambah nasik smpi 2 pinggan ni...huhuh kantoi diet mamafiyya..

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Thursday, 17 April 2014

Reward Diri jap...hehe

assalamualaikum..
hi u ols semua sesaja nak kongsi kat sini reward dr my hubby...tetiba je ade org ketuk pintu bila buka o'ooooo Gdex rupanya..tp mcm pelik jugak le sebab minggu tu xde wat pesanan online pn sama ada brg2 or tudung dan jugak barang Shaklee..n bila tengok ada satu bungkusan.. hehe suspen lak..
Tadaaaa ni la barangnyeee....heeee senyum smpai ke telinga
walaupun x de la mahal sgt tp terlalu valueable kt mamafiyya special dr hubby ..
bak kata hubby bila selalu tengok jam makanya ingtan mamafiyya pun kiranya pada dia jugak laaa hihihi..sorii la x pandai nak feeling2 tp sgt2 terharu..speechless dibuatnya..
ada satu barang lagi yg mamafiyya reward diri lepas dpt bonus di tengah2 bulan...tp x hingat bulan berapa..
hehe Le Blanc Compact Foundation by CHANEL...x penah la terpikir boleh pakai bedak or make up2 mahal ni tp tu laaa x salah kan reward diri sendiri atas usaha dan titik peluh serta keizinan dariNya...akhirnya dpt jugak merasa..hihih
tp yg paling2 memeranjatkan mamafiyya satu benda yg sgt2 bernilai buat kami sekeluarga yg mana my hubby hadiahkan buat keluarga kecil kami
My Lovely House...insya Allah kami bakal duduki hujung thun ni ...apepun tq abg..tq Allah..

kalau anda inginkn sesuatu yg anda idamkan mamafiyya ada cadangan yg anda boleh cuba..sila pm mamafiyya personal supaya mudah mamafiyya bercerita okey!


Sunday, 13 April 2014

Lagi2 Ostematrix..

assalamualaikum semua..
mlm ni mamafiyya nak kongsi ngan kalian semua mengenai kelebihan dan kebaikkan OSTEMATRIX SHAKLEE..

Kenapa mamafiyya memilih ostematrix???
Ini kerana Ostematrix Shaklee formulanya unik. Mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, magnesium dan boron. Semua nutrien di atas sangat perlu dalam suatu tablet kalsium bagi memastikan penyerapannya 99% dalam badan kita, dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kebanyakkan kalsium di pasaran tidak menepati kandungan di atas, sebab itulah kenapa, bila anda mengambil ostematrix shaklee, anda akan dapat merasa kesan yang sangat cepat dan menakjubkan! 

Testimonial Diri Sendiri
Alhamdulillah mamafiyya adalah penggemar ostematrix!!!Sejak preggy second baby baru ni memang ostematrix menjadi peneman yg setia..kerana apa?? haaa tu la belom cuba belom tau bila dh rasa memang x nak tinggal..bayangkan klo time preggy kalsium ni amat penting untuk ibu yg mengandungkan dan juga baby yg dikandungkan..so untuk itu semestinya minum susu adalah menjadi rutin sepanjang preggy..bukanlah bmakna klo x preggy x yah mnum tp lebih lagi la bila 2 badan sekaligus nak jaga kn..alhamdulillah diketemukan dengan shaklee..kalo hujan dan cuaca sejuk dah menjadi kebiasaan kaki nak crem tp so far sepanjang tempoh mengandungkan Afif masalah tu dapat diatasi..lagi satu kalo bangun pagi mesti lawas..xde sembelit2 dh..


Sebenarnya bukan hanya terbaik untuk ibu mengandung sahaja malah ramai lagi yg tersenarai sebagai golongan yg memerlukan ostematrix ni..jom kita tengok adakah kita juga tergolong dlm golongan tersebut..
  • Individu yang mengalami sakit pinggang, sakit lutut dan sendi.
  • Individu yang sering mengalami kebas kaki / tangan terutamanya pada waktu malam.
  • Ibu-ibu mengandung, terutamanya yang sering mengalami kebas kaki.
  • Ibu-ibu menyusu yang sememangnya memerlukan jumlah kalsium yang tinggi. 
  • Individu yang sering keletihan dan kerap outstation, dimana kalsium membantu mengurangkan keletihan. 
Apakah fungsi ostematrix ini sehinggakan golongan ini sgt2 memerlukan sumber kalsium ni???
  1. Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat.
  2. Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh).
  3. Memulihkan kekejangan, kebas - kebas, sakit tulang belakang dan simpul biawak (bagi preggy mommy).
  4. Meringankan stress - mengelakkan gejala mudah meradang dan murung.
  5. Menstabilkan tekanan darah bagi memastikan tekanan darah berada tahap yang normal.
  6. Meringankan sakit ketika haid. (Kelancaran saraf dan pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi. Dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut, retensi air)
  7. Membantu kekal bertenaga dan bersemangat walapun sibuk dengan urusan seharian(terutama bagi mereka yang bekerja)
  8. Membantu masalah gastrik.
  9. Membantu dalam pengurusan badan
  10. Membantu dalam mengatasi sembelit.
 Sekiranya anda juga mengalami masalah2 berikut cepat hubungi mamafiyya untuk dapatkan OSTEMATRIX  kesayangan mamafiyya ni..
http://mamafiyyacraft.blogspot.com/2014/04/pengedar-sah-shaklee-kepala-batas.html

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 019-5632038/011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani


Wednesday, 9 April 2014

Pengedar Sah Shaklee Kepala Batas, Bertam, Butterworth P.Pinang

assalamualaikum semua..

#mamafiyya@ Afnanwafiyya Healthy Shoppe adalah pengedar sah Shaklee Pulau Pinang dan juga Kedah..

#Kami menerima pesanan dan juga membuat penghantaran melalui Pos Laju/Gdex/CityLink ke seluruh Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak serta kawasan - kawasan yang sewaktu dengannya..

Untuk sebarang Pertanyaan boleh hubungi mamafiyya terus di talian
0195632038/01110830519

selain tu boleh juga panjangkan kemusykilan anda ke alamat email mamafiyya wafiyyacoomil@gmail.com

bagi anda yang berada di sekitar kawasan Kepala Batas boleh terus je ke teratak buruk saya di Kuarters Pendidikan Taman Seri Serdang kerana saya mempunyai stokis kecil di rumah...

kalau berminat untuk joint as a member sgt2 dialukan..saya suka3!!!jgn malu utk bertanya k!!