Friday, 13 June 2014

Beristiqomah lah untuk berjaya!!!

assalamualaikum pada yg sentiasa menjadi pembaca 
pernah x uolls semua dilanda masalah yg pada asasnya masalah tu berpunca dari sesuatu perkara..kemudian bila uolls stress memikirkan natijah n jalan penyelesaiannya akhirnya uolls akn didatangi dengan kesedaran bahawa punca sebenar masalah tersebut x lain x bukan berpunca dari diri kita sendiri..

Sebagai contoh keinginan kita pd sesuatu benda ataupun hajat..kot mana usaha pun mesti xkan lari dari memohon doa ke hadrat Ilahi terlebih dahulu or at least tawakal tu mesti ada di penghujungnya tetapi apabila sesuatu itu kita dapat capai dengan mudah kita akn mudah juga menjadi lalai selepas daripada itu.. setelah kita lalai n hanyut tanpa kita sedari sedikit demi sedikit nikmat yg kita kecapi ditarik oleh Allah perlahan2...

dan untuk kesekian kalinya apabila keinginan kita pada sesuatu menjadi sukar untuk dicapai tetapi kita masih mengeluh n bertanya kenapa aku x dapat apa yg aku nak!?? sedangkan kita lupa apa yg sepatutnya kita buat terlebih dahulu untuk kita capai impian tersebut....hal ini berkaitan dengan ISTIQOMAH kita pd apa yg kita perlu buat!!

Perkara2 yg perlu kita tekankan supaya lebih  mudah untuk kita capai segala yg kita hajati  adalah seperti berikut:

  • Istiqomah Lisan
         -memelihara lisan dan juga tutur kata
         -sentiasa berkata benar dan jujur
         -terdapat pada orang yg beriman, benar, berani dan hanya 
          takutkan Allah
  • Istiqomah Hati
         -sentiasa teguh dalam mempertahankan kesucian iman
         -menjaga hati hati dari sifat syirik
         -menjauhi sifat- sifat cela 
         -mempunyai keyakinan yg kukuh kepada kebenaran
  •  Istiqomah Perbuatan
         -berdedikasi dalam melakukan sesuatu perkara @ pekerjaan 
          tanpa rasa kecewa dan  tidak  
          mudah berputus asa
         
Dengan terjaganya ketiga2 perkara di atas nescaya setiap apa yg kita inginkan pasti tidak akan menemui jalan buntu.. kerana Allah itu Maha Adil serta Pemurah kepada hambanya yg soleh..
semoga apa yg dikongsikan ini dapat menjadi pedoman kepada uolls semua...

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

No comments:

Post a Comment