Sunday, 17 August 2014

Supplement dan wanita

Supplement dan wanita mmg x dapat di pisahkan..bukan kerana wanita ni terlalu cerewet dlm bab kesihatan n pemakanan tetapi  punca mengapa wanita terlalu obses dengan supplement ni adalah diri wanita itu sendiri..

kenapa mamafiyya katakan diri wanita tu menjadi pnca kenapa wanita sgt friendly dengan supplement @ makanan tambahan ni??jeng2 benda ni sebenarnya mamafiya rasakan sendiri sebelum dan selepas pengamalan dengan supplement dr shaklee ni..

selepas mamafiyya mendirikan rumahtangga 4 thn lepas, satu perubahan yg sgt2 mamafiyya rasa adalah dr segi kemalasan dan ketidak laratnya menguruskan rumah tangga hampir saban hari benda yg sama di ulangi..tau x kenapa jd mcm tu?? ini kerana hampir keseluruhan tenaga di gunakan secara maksimum setiap hari..hingga apabila pulang ke rumah rasa macam nak tido je smpi pg esok lpas bngun n terus g kerja balik..mana tidaknya..bermula dr celik mata pagi kaki dan tangan pn mulalah bekerja..nak2 plak dh beranak pinak ni kiranya semuanya mamafiyya yg uruskan kalo nk di listkan satu persatu jenuh..bukan mengeluh tetapi inilah tanggungjawab..

so untk melancarkan tnggungjawab ni mamafiyya ligat berfikir sambil menelaah kot2 ada penyelesaiannya..alhamdulillah akhirnya bertemu dengan ostematrix..waktu tu baru sahaja berkenal2 dgn shaklee..ilmu kurang so rajin2kan diri membaca supaya suatu hari berjaya seperti kak Norita hihi...idola nii

ok berbalik pd ostematrix yg mamafiyya sebutkan td..x susah pn nak amalkan ostematrix ni juz telan 4 biji sebelum tidur esok pagi bangun dlm keadaan yg segar n cergas..insyaAllah mesti lawas punya...selesa badan selesa perut...kini hampir 2 tahun mamafiyya mengamalkan ostematrix secara automatiknya sembelit juga hilang..bukan hanya mamafiyya yer tapi satu famili i bg makan ostematrix ni...best tau!!

sesapa nk dptkan segera sila kol/sms/wassap mamafiyya k
01110830519/0195632038
jgn malu n segan yer boleh kita bertukar2 citer n pengalaman n berkongsi kebaikkan bersama

#shakleeeffectoog sihat dan ceria bersama www.anakkuwiraku.com

Open House & Omega Guard

assalamualaikum uollls..
huhu penangan spain uolls mlm td niieh..
emm itu citer mlm hari setelah seharian letih ber'open house' d siang hari..gerun bila memikirkan banyaknye kilos yg bertambah selepas musim perayaan ni...tp semua tu dh terbukti x mengerikan lgi dengan adanya OMEGA GUARD dr shaklee ni...sememangnya dh berkawan baik d3ngan Cik Omega Guard ni sejak dr preggy ank ke 2 ni...

ape yg bole mamafiyya katakan Omega Guard is da best!!setiap kali mamafiyya terlebih mkn pasti omega akan ku telan...jgn salah anggap yer omega ni bukan la ubat kurus tetapi Omega Guard ni dpt membantu meng'clear'kan minyak2 serta kolestrol2 jahat yg terkanding dlm mkanan yg kita makan sepanjang syawal ni..ok bila dh clear semua kolestrol serta lemak2 tuh baru la badan pn fresh...boleh lagi ni koo nak makan lagi lepas ni...huhu

dlm entry yg akn dtg mamafiyya akan kongsikan lagi supplement apa yg boleh buatkan kita slimm hihi

sesapa nak jana income dengan cara yg sgt2 mudah dipersilakan pm or wassap mamafiyya segara! ada tips menarik yg ingin mamafiyya kongsikan dengan uolls semua...
0195632038/01110830519

#shakleeefectoog sihat bersama kakN di www.anakkuwiraku.com

Tuesday, 12 August 2014

Pentingnya Grab GLA Shaklee!!

Bismillah
semoga mendapat rahmat dan keberkatan kepada semua yang sudi membaca sedikit info yg mamafiyya kongsi di sini..

Alhamdulillah sekali lagi promo GLA kembali...mamafiyya sg sukakan GLA...sebab apa ya???
perlu anda tahu apa itu gla?? mungkin pada entry yg sebelum2 ni mamafiyya pernah ceritakan mengenai GLA ni..suka untuk mamafiyya ulang sekali lagi apa itu GLA Shaklee???

GLA merupakan singkatan nama bagi  Asid Linoleik Gamma @ Gamma Linoleak Acid yang mempunyai bahan2 yg sangat baik untuk kesihatan dalaman dan juga luaran badan kita..
Pernah x anda semua dengar pasal EPO??? sebenarnya di Shaklee EPO dikenalai sebagai GLA COMPLEX.. malahan GLA sebenanrnya jauh lebih baik dari EPO di luar sana..sebab apa mamafiyya labelkan mcmtu?? didalam GLA Shaklee bukan hanya terdapat EPO tetapi ianya dirumus khas bersama Minyak Borage, Minyak Benih Bunga Matahari dan juga Vitamin E..

Pelbagai kegunaan dan kepentingan GLA utk tubuh badan kita antaranya mamafiyya akan senaraikan..

~ untuk pesakit diabetes
~ untuk wanita pra monopause
~ untuk warga citizen
~ untuk kesuburan wanita
~ untuk kolestrol
~ untuk kecantikkan luar dan dalam
~ untuk stabilkan hormon 

Jadi apa tunggu lagi?? tengah promo sekarang ni elok lah memborong...hihih pasti ada yg kata nak buat apa bnyak2?? sebenarnya kalo kita kongsi bersama rakan2 tersyang @ org2 tersayang di sekeliling kita akan perolehi satu GLA dengan harga yg sgt berbaloi...untuk segala keterangan lanjut sila hubungi 0195632038/01110830519...

Percaya x beli shaklee dapat duit???sesapa yg rasa x nak lepaskan peluang sila hubungi mamafiyya secepat yg mungkin..

salam ukhuwah fillah

Monday, 11 August 2014

Ostematrix dan gigi

assalamualaikum semua..
penah x korang semua menitik beratkan pasal penjagaan gigi????
of coz la kn...semua sayang gigi kalo x masakan bangun pagi je terus berus gigi...sayang la sgt tp sebenarnya sebab malu bila bercakap je ada bau yg x senang dihidu..ape pun alasan berus gigi ni adalah salah satu sunah Rasulullah kerana Rasulullah sukakan kepada kebersihan...so gigi pun salah satu laa..jd lepasni kalo bersugi or berus gigi tu niat laa sebagai sunat moga2 kita mendapat syafaat daripada baginda kelak! amiiin2 ya Allah

x mo berleter panjang juz nak kongsi dengan semua pasal gigi...actually mamafiyya ni bukan lah seorang yang sgt2 menitikberatkan penjagaan gigi tp macam org lain bila bgun je pagi mesti gosok gigi..or kekadang kalo rajin sebelum tido lagi sekali...tu pun kalo rajin...mungkin sebab gigi mamafiyya ni masih elok dan santek so x penah sakit2 n wat x tau je la...

tapi dari hari ke sehari bila terbaca je kat mana2 artikel pasal kesihatan ibu yg sudah beranak pinak ni mamafiyya jadi takut...sewaktu mengandung n selepas bersalin sebenarnya banyak kalsium kita dikongsikan kepada baby kt peyut nuuuu...seingat mamafiyya penah la kot sekali mamafiyya rasa ngilu kat gigi masa tu time awal2 preggy...waktu tu baru mamafiyya sedar yg baby tengah sedut kalsium yg ada pd kita..at that time terus mamafiyya amalkan ostematrix sebagai langkah bersiap sedia membekalkan kalsium terbaik buat baby...

Alhamdulillah sepanjang l/kurang 2 thn mamafiyya mengamalkan ostematrix ni sehingga kini mamafiyya belum penah merasa ngilu @ sakit memandangkan bekalan kalsium yg secukupnya utk mamafiyya dan juga baby yg tengah menyusu..

so, bagi anda rakan2 mamafiyya yg berada di luar sana bolehlah dapatkan ostematrix utk bekalan kalsium yg mencukupi! boleh wassap/sms/kol di talian 0195632038/01110830519 utk dptkan dengan harga yg sgt2 istimewa hanya dari afnan wafiyya healthy shoppe!!