Monday, 11 August 2014

Ostematrix dan gigi

assalamualaikum semua..
penah x korang semua menitik beratkan pasal penjagaan gigi????
of coz la kn...semua sayang gigi kalo x masakan bangun pagi je terus berus gigi...sayang la sgt tp sebenarnya sebab malu bila bercakap je ada bau yg x senang dihidu..ape pun alasan berus gigi ni adalah salah satu sunah Rasulullah kerana Rasulullah sukakan kepada kebersihan...so gigi pun salah satu laa..jd lepasni kalo bersugi or berus gigi tu niat laa sebagai sunat moga2 kita mendapat syafaat daripada baginda kelak! amiiin2 ya Allah

x mo berleter panjang juz nak kongsi dengan semua pasal gigi...actually mamafiyya ni bukan lah seorang yang sgt2 menitikberatkan penjagaan gigi tp macam org lain bila bgun je pagi mesti gosok gigi..or kekadang kalo rajin sebelum tido lagi sekali...tu pun kalo rajin...mungkin sebab gigi mamafiyya ni masih elok dan santek so x penah sakit2 n wat x tau je la...

tapi dari hari ke sehari bila terbaca je kat mana2 artikel pasal kesihatan ibu yg sudah beranak pinak ni mamafiyya jadi takut...sewaktu mengandung n selepas bersalin sebenarnya banyak kalsium kita dikongsikan kepada baby kt peyut nuuuu...seingat mamafiyya penah la kot sekali mamafiyya rasa ngilu kat gigi masa tu time awal2 preggy...waktu tu baru mamafiyya sedar yg baby tengah sedut kalsium yg ada pd kita..at that time terus mamafiyya amalkan ostematrix sebagai langkah bersiap sedia membekalkan kalsium terbaik buat baby...

Alhamdulillah sepanjang l/kurang 2 thn mamafiyya mengamalkan ostematrix ni sehingga kini mamafiyya belum penah merasa ngilu @ sakit memandangkan bekalan kalsium yg secukupnya utk mamafiyya dan juga baby yg tengah menyusu..

so, bagi anda rakan2 mamafiyya yg berada di luar sana bolehlah dapatkan ostematrix utk bekalan kalsium yg mencukupi! boleh wassap/sms/kol di talian 0195632038/01110830519 utk dptkan dengan harga yg sgt2 istimewa hanya dari afnan wafiyya healthy shoppe!!
 

No comments:

Post a Comment