Tuesday, 5 May 2015

Cara Makan Ubat Darah Tinggi ~ Shaklee ~

assalamualaikum semua..
mama nak citer pasal cara pengambilan ubat utk darah tinggi petang ni..
kebanyakkan dah tau kan punca sebenar darah naik mendadak dek kerana kolestrol yg tersumbat di salur2 darah yang menyekat peredaran darah di pam ke seluruh badan..
So, di situ kita boleh nampak kalo jantung di pam bertalu2 tapi darah yang mengalir x secukupnya utk dihantar keseluruh badan agar berfungsi dengan baik menyebabkan tekanan menjadi lg kuat..so nak cairkan lemak2 tu disarankan amik Omega Guard plus dgn Garlic


Omega guard  : 2 biji setiap kali ambil 2 kali sehari selepas makan

Garlic Complex :  1 biji setiap kali ambil 2 kali sehari selepas makan


tapi diingatkan bahawa mestilah makanan yg di ambil tu rendah lemak n juga kurang masin kerana semua makanan2 tersebut boleh mengakibatkan tekanan darah semakin tinggi.

selain tu pengambilan air jugak mestilah secukupnya ok!supaya xde healing crisis..

''These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose,treat,cure, or prevent any disease''

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai vitamin shaklee, bolehlah menghubungi mamafiyya untuk konsultasi sepenuhnya

Kekangan Bajet?????Jgn risau!!terus hubungi mamafiyya insyaAllah mamafiyya akan membantu anda ~ 011-10830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Monday, 27 April 2015

Enery Booster ~ CINCH TEA MIX BESTTT!!


emm hari ni saya nak citer2 psl minuman yg boleh mengekalkan dan menggalakkan tenaga sepanjag hari..
CINCH TEA MIX
kalo kita baca mesti dah terpikir ala2 green tea gitu..
nape org2 cina sgt gemar amalkan green tea?? mesti la ada sebabnya..

Antara fakta menarik yg nak sy kongsikan dengan pembaca sekelian adalah kandungan yang terkandung di dalam Cinch Tea Mix ni

Ianya dihasilkan olehgabungan 3 bahan2 semulajadi antaranya:

i) Green Tea : teh hijau yg bergred paling tinggi di Jepun menjadi pilihan Shaklee. Green tea ini sebenarnya menjadi satu ubat yg mujarab utk kekalkan awet muda seseorang..haaa nampak x sbb pe org2 tua cina suka amalkan green tea?

ii) Red Tea : red tea ini merupakan pejuang kanser yg kuat..POLIFENOL yg terkandug dlm red tea ini akan membantu utk repair segala sel-sel badan yang musnah daripada radikal bebas

iii) White Tea : white tea pula dipilih untuk bersama2 dengan kandungan yg lain dan ianya telah menjalai pemprosesan paling minimum dan kaya dengan antioksidan.

ok disebabkan teh ini menjadi energy booster so sesapa yg nak travell jauh2 boleh amalkan teh cinch ni.. ianya menjadi satu alternatif barubagi menggantikan kopi or caffe sebab semua org tau kedua2nya mengandungi cafein dan cafein sgt lah x elok utk kesihatan..jd bertukarlah kpd Cinch Tea Mix ni..

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com @ pm ke talian 0195632038/01110830519

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Monday, 16 March 2015

Benda baik wajib kita kongsi!!Best....

assalamualaikum..
perkongsian untuk hari ni..promo yg wajib mamafiyya kongsi bersama pembaca yg budiman..


nampak?? sekali tiga produk uooollls...ok kita tengok satu2 yep..

ESP
firstly mestila esp..produk yang top meletop sekali dalam shaklee..mana x nya produk ni pernah hilang sekejap dalam pasaran..orang yg penah amik esp ni je tau kenapa esp ni sampai out of stock..
tp mamafiyya baik hati untuk kongsi ngan uolls semua sebab apa esp ni dikatakan produk yg paling hot sekali..

benda ni mamafiyya selalu ulang dalam setiap entry mamafiyya tp x pe ulang byk kali pun x rugi ilmu kan..

SIAPA YANG MEMERLUKAN ESP?
Sebenarnya esp ni sangat2 laaa diperlukan oleh semua lapisan umo..bermula dr umo 12 tahun ke atas sehingga la kepada selanjut2 usia masih memerlukan esp..



ok kalo tengok dr senarai ni bole kata semua orang boleh amik esp ni..tp sebab apa kanak2 bawah 12 thun x bole amik esp..ok utk kanak2 ni shaklee ada rumusan khas mengenai protein yg di perlukan oleh dorang ni..so anak2 yg nak dptkan protein yg yg beresesuaian boleh amalkan pengambilan MEAL SHAKE.. didatangkan dalam perisa vanila yg sgt sedap..apa kandungan dan kelebihan meal shake ni kita x yah bincang kat cni..len kali k..@ boleh klik link ni utk info lanjut psl MEAL SHAKE 

SEBAB APA ESP PENTING?

# sumber sel dalam badan adalah berpunca dari protein
# kuku dan rambut hasil dari protein yg di panggil Alpha-keratin
# darah dihasilkan oleh protein yg di namakan hemoglobin
# otot di bina oleh protein yg di panggil myosin dan actin

emm nmpak x satu badan kita memang bergantung dengan protein, so rugi kalo x grab promo esp bulan ni..
banyak sangat???xpe klo x nak amik banyak berapa2 pun mamafiyya boleh bagi tp apa2 hal pm mamafiyya dulu yep! 01110830519

Berita baik kepada kaum ibu yang mencari income lebih walaupun hanya berada di rumah..ingin menjana pendapatan sehingga 5angka??segera hubungi mamafiyya..segala panduan dan tunjuk ajar akan diberikan beserta bimbingan hingga ke puncak!Bersama kita memartabatkan sunnah Rasulullah dalam mencari rezki yang halal.Jgn malu dan segan boleh emailkan terus ke wafiyyacoomil@gmail.com 

salam sayang dari mamafiyya....
juga membuat penghantaran sekitar kepala batas, bertam, butterworth dan juga s.petani

Tuesday, 24 February 2015

DIY langsir simple



alhamdulillah...akhirnya tercapai jgk impian kami sekeluarga utk tinggal di rumah sendiri...walaupun x seberapa luasnya mamafiyya sgt2 bersyukur...

harini dh hampir seminggu lbih kami berpindah..so far ada lg yg belum selesai mengemas..walau camana pun mamafiyya kena lebih bijak menyusun masa agar selari dgn tugas n juga tanggungjawab mamafiyya mensetetlkan semuanya...

ok utk pertama kalinya bersiaran dr rumah baru mamafiyya nak share dgn smua hasil kerja tangan mamafiyya sendiri..

yg hijau bunga2 tu utk bilik kakak n adik n yg purple bunga enggeris tu of coz utk dpur..
alhamdulillah material dia sgt berpuas hati..harga juga berpatutan..

memandangkan harini mamafiyya off duty sbb smlm dh keja so harini siap mengemas skit sebanyak ruang tamu n juga bilik my princess..walaupun pun dlm kepala otak ni mcm2 idea yg muncul nak cntikkan umah tp sebab kekangan masa insyaAllah mamafiyya akan buat yg terbaik...

jom jana income bersama...pm mamafiyya tau kita citer2..01110830519


Friday, 9 January 2015

YEEHAAAA!!! VITALEA TERBAIK UNTUK KANAK2 DAH KEMBALI....

Assalamualaikum..
pon pon!! vitalea for kids dah kembali...sorii lmbat ckit update tp kemunculan kali ni mmg sgt2 dinanti..

sebab apa ya??? shaklee da improve bhn2 yg ada dlm vitalea nii..
nak2 plak ada promotion double trouble plak.. tu sebab mamafiyya kata sgt2 berbaloi

Antara keistimewaannya pastilah
  • rasa ala2 anggur..mesti budak-budak suka..feeling makan gula2 je
  • hanya perlu hisap/kunyah dan telan
  • seawal umur 2 tahun dan boleh ambil
Alhamdulillah mamafiyya dh grab 2 botol untuk anak2 comel kat umah tu..nnti mamafiyya akan kongsikan cerita dorang dlm entry seterusnya..

untuk dapatkan dengan harga yang menarik plzz pm mamafiyya sendiri 01110830519